“Ιμάμ Μπαϊλντί: Η Γεύση που Μαγεύει”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού πιάτου "Ιμάμ Μπαϊλντί", που χαρακτηρίζεται από τις γεύσεις της μελιτζάνας, της ντομάτας και των κρεμμυδιών.

Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία και το ψήσιμο των μελιτζανών, τη δημιουργία μιας αρωματικής σάλτσας με κρεμμύδια, σκόρδο, μπαχάρι και μαύρη ζάχαρη, και τη συναρμολόγηση του πιάτου πριν το τελικό ψήσιμο στον φούρνο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό πιάτο που σερβίρεται με φρέσκο μαϊντανό, ιδανικό για δύο άτομα, προσφέροντας έναν συνδυασμό γεύσεων που μαγεύει.

Διαβάστε παρακάτω

Χρόνος προετοιμασίας: 25΄

Χρόνος μαγειρέματος: 50΄-60΄

Για 2 άτομα

Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες

6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

6 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

250 γρ. Πασσάτα KYKNOS

250 γρ. Ψιλοκομμένες Τομάτες KYKNOS

1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη

2-3 κόκκους μπαχάρι

3 κουταλιές σούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μελιτζάνες στην μέση και χαράζετε την σάρκα τους σε σχήμα ρόμβου.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ψήνετε τις μελιτζάνες με την σάρκα προς τα κάτω πρώτα για 5-6 λεπτά και μετά τις γυρνάτε και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 3-4 λεπτά. Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια στην μέση και μετά σε φέτες και το σκόρδο σε φέτες. Τοποθετείτε μία σοτέζα σε ένα δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να ξανθύνουν τα κρεμμύδια χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το μπαχάρι μαζί με την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε την Πασσάτα KYKNOS μαζί με τις Ψιλοκομμένες Τομάτες KYKNOS, ανακατεύετε καλά, αφήνετε την σάλτσα να πάρει μία βράση,  χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να σιγομαγειρευτούν για 10-15 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με ένα κουτάλι πιέζετε την σάρκα από τις μελιτζάνες προς τα κάτω έτσι ώστε η μελιτζάνα να πάρει το σχήμα καλαθιού. Πασπαλίζετε τα κρεμμύδια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύετε καλά μοιράζετε ισόποσα τα κρεμμύδια στις μελιτζάνες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω αντιστάσεις, στους 190ο C για 40-45 λεπτά.

Όταν το ιμάμ μπαϊλντί είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, πασπαλίζετε με άλλο λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το "Ιμάμ Μπαϊλντί", ένα παραδοσιακό πιάτο με μελιτζάνες, ντομάτα και κρεμμύδια.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει το ψήσιμο των μελιτζανών και την παρασκευή αρωματικής σάλτσας με κρεμμύδια, σκόρδο, μπαχάρι και μαύρη ζάχαρη.
  • Το πιάτο συναρμολογείται και ψήνεται στον φούρνο, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία για δύο άτομα.
  • Ο συνολικός χρόνος παρασκευής είναι περίπου 75-85 λεπτά, με το τελικό πιάτο να σερβίρεται με φρέσκο μαϊντανό.
Διαβάστε επίσης

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια μοναδική συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό καρυδάκι κουταλιού, προσφέροντας έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό γεύσεων. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επίστρωση της φέτας με αλεύρι, αυγό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ