Κεφτέδες κοτόπουλου με πουρέ ρόκας και διπλό τυρί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κεφτέδες κοτόπουλου με συνοδευτικό πουρέ ρόκας, εμπλουτισμένο με διπλό τυρί. Ο σεφ Πανίκος Χατζηττοφή αναλύει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, από το τσιγάρισμα του κιμά και την παρασκευή της μπεσαμέλ, μέχρι το πλάσιμο και το τηγάνισμα των κεφτέδων.

Ο πουρές ρόκας περιλαμβάνει ρόκα, κουκουνάρια, σκόρδο και τυριά, δίνοντας ένα πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα. Οι κεφτέδες σερβίρονται με τον πουρέ και γαρνίρονται με φυλλαράκια σαλάτας, προσφέροντας μια γευστική και ελκυστική παρουσίαση.

Διαβάστε παρακάτω

Από τον σεφ Πανίκο Χατζηττοφή.

Υλικά
500 γρ. κιμά κοτόπουλου (μια φορά μόνο περασμένος στη μηχανή για να είναι χοντροαλεσμένος),
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
150 γρ. (10 κοφτές κουταλιές) βούτυρο,
150 γρ. (1 φλ.) αλεύρι + επιπλέον για αλεύρωμα,
50 ml (3 ½ κουταλιές) γάλα,
100 ml (6 ½ κουταλιές) κρέμα γάλακτος,
1 ½ κουταλιά άσπρο κρασί,
2 κρόκοι αβγών,
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι,
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό,
100 γρ. (1 φλ.) τριμμένο κεφαλοτύρι,
2 αβγά χτυπημένα ελαφρά με 2 κουταλιές γάλα,
1 φλ. περίπου γαλέτα (αλεσμένη φρυγανιά),
αλάτι, πιπέρι,
μπόλικο λάδι για τηγάνισμα,
τρυφερά φυλλαράκια σαλάτας για γαρνίρισμα.
Πουρές ρόκας:
1 δέσμη ρόκα,
2 σκελίδες σκόρδο,
100 γρ. (3/4 φλ. περίπου) κουκουνάρια (πινόλια),
50 γρ. φέτα τριμμένη (1/3 φλ. περίπου),
100 γρ. (1 φλ.) τριμμένη παρμεζάνα,
150 ml (10 κουταλιές) ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕκτέλεσηΤσιγαρίζετε τον κιμά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, σπάζοντας συνεχώς τους σβόλους του. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ρίχνετε μέσα το κρασί. Ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Το κρατάτε στην άκρη.

Λιώνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνετε μέσα το αλεύρι. Ανακατεύετε μέχρι να αφρίσει καλά το μίγμα, προσθέτετε το γάλα και την κρέμα και τα ανακατεύετε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει η κρέμα. Όταν κοχλάσει η μπεσαμέλ, ελέγχετε το αλατοπίπερο και συνεχίζετε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ακόμη λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάτε μέσα στην μπεσαμέλ τους κρόκους των αβγών, το κεφαλοτύρι, το θυμάρι, το μαϊντανό και τον τσιγαρισμένο κιμά κοτόπουλου. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για να σφίξει, μέχρι να ετοιμαστεί ο πουρές.

Χτυπάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ τη ρόκα τεμαχισμένη, μαζί με τα κουκουνάρια, τα σκόρδα σε φετάκια, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και την παρμεζάνα. Όταν ομογενοποιηθεί το μίγμα, το αδειάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα την τριμμένη φέτα.Βγάζετε το μίγμα του κοτόπουλου από το ψυγείο και πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια (30 γρ. περίπου το καθένα). Τα αλευρώνετε, τα περνάτε από τα χτυπημένα αβγά και τα τυλίγετε στη γαλέτα. Ύστερα τα τηγανίζετε τμηματικά σε μπόλικο καυτό λάδι και μόλις ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν. Τα σερβίρετε πάνω από πουρέ ρόκας καρφωμένα με οδοντογλυφίδες (σε ποτηράκια για παράδειγμα) και τα γαρνίρετε και με λίγα τρυφερά φυλλαράκια σαλάτας.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει κεφτέδες κοτόπουλου με πουρέ ρόκας και διπλό τυρί.
  • Ο σεφ Πανίκος Χατζηττοφή αναλύει τη διαδικασία παρασκευής, από το τσιγάρισμα του κιμά μέχρι το τηγάνισμα.
  • Ο πουρές ρόκας περιέχει ρόκα, κουκουνάρια, σκόρδο και τυριά για πλούσια γεύση.
  • Οι κεφτέδες σερβίρονται με πουρέ και γαρνίρονται με φυλλαράκια σαλάτας για ελκυστική παρουσίαση.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ