Bagel με τσένταρ τυρί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή συνταγή για σπιτικά bagel γεμισμένα με τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης που φουσκώνει, γέμιση με τριμμένο τσένταρ και σχηματισμό σε δαχτυλίδια.

Τα bagel βράζονται για λίγα λεπτά, αλείφονται με αυγό, πασπαλίζονται με σουσάμι και ψήνονται στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν, προσφέροντας μια τραγανή υφή και πλούσια γεύση.

Διαβάστε παρακάτω

Αυτά τα σπιτικά bagel με σουσάμι κρύβουν μια νόστιμη έκπληξη: είναι γεμισμένα με λαχταριστό κόκκινο τσένταρ! Είναι τραγανά και είναι η τέλεια επιλογή για πρωινό, ελαφρύ γεύμα ή σνακ μέσα στη μέρα. Μια απλή συνταγή που θα ικανοποιήσει κάθε λιγούρα για κάτι αλμυρό και νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ (για 6 μπέιγκελ)
Για τη ζύμη:
250 ml χλιαρό γάλα

25 γρ. φρέσκια μαγιά

1 κ.σ. λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο)

1 κ.σ. ζάχαρη

1½ κ.γ. χοντρό αλάτι

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

175 γρ. Arla τριμμένο τσένταρ

Για επάλειψη:
1 αυγό (χτυπημένο)

Για το πασπάλισμα:
Σουσάμι λευκό και μαύρο (ή μόνο λευκό, αν δεν έχεις)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη
Ρίξε το χλιαρό γάλα σε ένα μπολ και διάλυσε μέσα τη μαγιά.

Πρόσθεσε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι. Ζύμωσε καλά, ιδανικά με μίξερ, μέχρι να έχεις μια σφιχτή ζύμη.

Σκέπασε το μπολ με πετσέτα ή μεμβράνη και άφησέ το σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Ρίξε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζύμωσε λίγο τη ζύμη.

Χώρισε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και άνοιξε το καθένα σε παραλληλόγραμμο φύλλο, περίπου 10×25 εκ.

Βάλε το τριμμένο τυρί σε γραμμή κατά μήκος στο κέντρο κάθε κομματιού και τύλιξε το ζυμάρι γύρω του, ώστε να σχηματιστεί ένα «λουκάνικο». Πίεσε καλά τις ενώσεις για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Ένωσε τις άκρες κάθε ρολού και σχημάτισε ένα δαχτυλίδι, ουσιαστικά το μπέιγκελ.

Βάλε τα μπέιγκελ πάνω σε λαδόκολλα, σκέπασέ τα και άφησέ τα να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.

Βράσιμο και ψήσιμο

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις).

Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και μετά χαμήλωσε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει.

Βράσε 2-3 μπέιγκελ κάθε φορά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά (συνολικά 4 λεπτά).

Βγάλε τα μπέιγκελ με τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα.

Άλειψέ τα με χτυπημένο αυγό και πασπάλισε με σουσάμι.

Ψήσε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει σπιτικά bagel γεμισμένα με τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει παρασκευή ζύμης, γέμιση με τσένταρ, σχηματισμό σε δαχτυλίδια και βράσιμο.
  • Τα bagel αλείφονται με αυγό, πασπαλίζονται με σουσάμι και ψήνονται μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσφέρουν τραγανή υφή και πλούσια γεύση, ικανοποιώντας κάθε λιγούρα για κάτι αλμυρό.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ