Bagel με τσένταρ τυρί

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή συνταγή για σπιτικά bagel γεμισμένα με τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζύμης που φουσκώνει, γέμιση με τριμμένο τσένταρ και σχηματισμό σε δαχτυλίδια.

Τα bagel βράζονται για λίγα λεπτά, αλείφονται με αυγό, πασπαλίζονται με σουσάμι και ψήνονται στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν, προσφέροντας μια τραγανή υφή και πλούσια γεύση.

Διαβάστε παρακάτω

Αυτά τα σπιτικά bagel με σουσάμι κρύβουν μια νόστιμη έκπληξη: είναι γεμισμένα με λαχταριστό κόκκινο τσένταρ! Είναι τραγανά και είναι η τέλεια επιλογή για πρωινό, ελαφρύ γεύμα ή σνακ μέσα στη μέρα. Μια απλή συνταγή που θα ικανοποιήσει κάθε λιγούρα για κάτι αλμυρό και νόστιμο.

ΥΛΙΚΑ (για 6 μπέιγκελ)
Για τη ζύμη:
250 ml χλιαρό γάλα

25 γρ. φρέσκια μαγιά

1 κ.σ. λάδι (κατά προτίμηση ηλιέλαιο)

1 κ.σ. ζάχαρη

1½ κ.γ. χοντρό αλάτι

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

175 γρ. Arla τριμμένο τσένταρ

Για επάλειψη:
1 αυγό (χτυπημένο)

Για το πασπάλισμα:
Σουσάμι λευκό και μαύρο (ή μόνο λευκό, αν δεν έχεις)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη
Ρίξε το χλιαρό γάλα σε ένα μπολ και διάλυσε μέσα τη μαγιά.

Πρόσθεσε το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι. Ζύμωσε καλά, ιδανικά με μίξερ, μέχρι να έχεις μια σφιχτή ζύμη.

Σκέπασε το μπολ με πετσέτα ή μεμβράνη και άφησέ το σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.

Ρίξε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζύμωσε λίγο τη ζύμη.

Χώρισε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και άνοιξε το καθένα σε παραλληλόγραμμο φύλλο, περίπου 10×25 εκ.

Βάλε το τριμμένο τυρί σε γραμμή κατά μήκος στο κέντρο κάθε κομματιού και τύλιξε το ζυμάρι γύρω του, ώστε να σχηματιστεί ένα «λουκάνικο». Πίεσε καλά τις ενώσεις για να μην ανοίξει στο ψήσιμο.

Ένωσε τις άκρες κάθε ρολού και σχημάτισε ένα δαχτυλίδι, ουσιαστικά το μπέιγκελ.

Βάλε τα μπέιγκελ πάνω σε λαδόκολλα, σκέπασέ τα και άφησέ τα να φουσκώσουν για άλλα 20 λεπτά.

Βράσιμο και ψήσιμο

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις).

Βάλε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράσει και μετά χαμήλωσε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει.

Βράσε 2-3 μπέιγκελ κάθε φορά, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά (συνολικά 4 λεπτά).

Βγάλε τα μπέιγκελ με τρυπητή κουτάλα και τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα.

Άλειψέ τα με χτυπημένο αυγό και πασπάλισε με σουσάμι.

Ψήσε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει σπιτικά bagel γεμισμένα με τυρί τσένταρ, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει παρασκευή ζύμης, γέμιση με τσένταρ, σχηματισμό σε δαχτυλίδια και βράσιμο.
  • Τα bagel αλείφονται με αυγό, πασπαλίζονται με σουσάμι και ψήνονται μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσφέρουν τραγανή υφή και πλούσια γεύση, ικανοποιώντας κάθε λιγούρα για κάτι αλμυρό.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ