Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού σάντουιτς με τυρί Arla Havarti, ντομάτα και τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού.
Τα υλικά περιλαμβάνουν ξίδι από λευκό κρασί, ζάχαρη, αλάτι, κόκκους μαύρου πιπεριού, κόκκινο κρεμμύδι, ψωμί με άσπρο προζύμι ή ψωμί με σπόρους, ρόκα, βούτυρο, φέτες τυριού Arla Havarti και ντοματίνια.
Η εκτέλεση περιλαμβάνει το ζέσταμα του ξιδιού με τη ζάχαρη και το αλάτι για να δημιουργηθεί το τουρσί κρεμμυδιού, το οποίο προστίθεται στο σάντουιτς μαζί με την υπόλοιπη γέμιση για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
200 ml ξίδι από λευκό κρασί
ζάχαρη 40 γρ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί με άσπρο προζύμι ή ψωμί με σπόρους
2 Μικρές χούφτες ρόκα
10 γρ βούτυρο
2 φέτες τυρί Arla® Havarti σε φέτες
4 ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνουμε απαλά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και το αλάτι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κόκκους πιπέρι και τις φέτες κόκκινου κρεμμυδιού. Βάλτε στη μία πλευρά για 30 λεπτά.
- Φτιάξτε το σάντουιτς τοποθετώντας μια φέτα ψωμί σε μια σανίδα. Αλείφουμε με το βούτυρο και από πάνω τη ρόκα. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ρόκα με τις φέτες τυριού Arla® Havarti.
- Περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας και κρεμμυδιού. Συμπληρώστε με την τελευταία φέτα ψωμί και σερβίρετε.
Συνοπτικά
- Το σάντουιτς περιέχει τυρί Arla Havarti, ντομάτα και τουρσί κόκκινου κρεμμυδιού.
- Τα υλικά περιλαμβάνουν ξίδι, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι, ψωμί, ρόκα, βούτυρο και ντοματίνια.
- Η παρασκευή τουρσί κρεμμυδιού γίνεται με ζέσταμα ξιδιού, ζάχαρης και αλατιού.
- Το σάντουιτς ολοκληρώνεται με στρώσεις ρόκας, τυριού και μείγματος ντομάτας-κρεμμυδιού.