Η συνταγή περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μιας σοκολατένιας πανακότας με φρέσκες φράουλες. Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα και προετοιμάζουμε τη ζελατίνη.
Στη συνέχεια, βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανιλλίνης, προσθέτοντας τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζελατίνη. Το μείγμα τοποθετείται σε μπολ και ψύχεται.
Τέλος, ετοιμάζουμε την επικάλυψη φράουλας με νερό, την απλώνουμε πάνω στην πανακότα και σερβίρουμε.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. (200γρ.) κουβερτούρα
1/3 φλ. νερό
2 κουταλιές (16γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
2 ½ φλ. (625γρ.) κρέμα γάλακτος
1 ½ φλ. (375ml) γάλα
4 κουταλιές (80γρ.) ζάχαρη
2 φακελάκια (2Χ10γρ.) ζάχαρη με βανιλλίνη
Για την επικάλυψη:
1 συσκευασία (425γρ.) γέμιση φρούτου φράουλα
2 κουταλιές νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε κομματάκια τη σοκολάτα. Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το νερό και πασπαλίζουμε από πάνω τη ζελατίνη. Την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να γίνει σαν ζελέ.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε τη ζάχαρη και τη ζάχαρη με βανιλλίνη. Ανακατεύουμε και όταν αρχίσει να κοχλάζει βάζουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε την ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την πανακότα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ ή σε μικρότερα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να πήξει. Σε ένα μπολ βάζουμε τη γέμιση φρούτου φράουλα και προσθέτουμε 2 κουταλιές νερό.
Ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε την πανακότα από το ψυγείο και απλώνουμε τη γέμιση φρούτου φράουλα και σερβίρουμε ή βάζουμε ξανά στο ψυγείο.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει λιώσιμο σοκολάτας και προετοιμασία ζελατίνης.
- Η κρέμα γάλακτος, το γάλα και η ζάχαρη βράζονται και αναμειγνύονται με τη σοκολάτα και τη ζελατίνη.
- Το μείγμα ψύχεται σε μπολ για να πήξει.
- Η επικάλυψη φράουλας προετοιμάζεται με νερό και απλώνεται πριν το σερβίρισμα.