Τσουρέκι Pain Perdu με φράουλες: Γαλλικό τοστ απόλαυση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό τοστ "Pain Perdu" με τσουρέκι και φράουλες, ιδανικό για brunch ή επιδόρπιο. Η συνταγή, που απαιτεί μόλις 20 λεπτά προετοιμασίας και είναι εύκολη στην εκτέλεση, αξιοποιεί το περισσευούμενο τσουρέκι, μετατρέποντάς το σε ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο.

Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν φράουλες, αυγά, ζάχαρη, βανίλια, γάλα και βούτυρο. Οι φράουλες αναμειγνύονται με ζάχαρη και λεμόνι για να αναδείξουν τα αρώματά τους, ενώ το τσουρέκι βυθίζεται σε ένα μείγμα αυγών και γάλακτος πριν τηγανιστεί.

Το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό και αρωματικό πιάτο που σερβίρεται με φράουλες και τον χυμό τους.

Διαβάστε παρακάτω

Χρόνος: 20 λεπτά + ½ ώρα αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4 άτομα):

Φράουλες:

350 γρ. (3/4 περίπου από ένα καλαθάκι των 500 γρ.) φράουλες

1/4 κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού + 1 κουταλιά χυμός

1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη

Τοστ με τσουρέκι (Pain perdu = «χαμένο ψωμί»)

2 μεγάλα αβγά

2 κοφτές κουταλιές ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας + ½ κοφτό κουταλάκι κανέλα

1 πρέζα αλάτι

3/4 φλ. γάλα

4 φέτες τσουρέκι πάχους 2 εκ. περίπου

2 κοφτές κουταλιές (30 γρ.) βούτυρο + 1 κοφτή κουταλιά επιπλέον αν χρειαστεί

Εκτέλεση:

Κόβετε τις φράουλες στα δυο, ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Βάζετε σε ένα μέτριο μπολ τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τρίβετε το μίγμα με τα δάχτυλα (για να βγάλει το ξύσμα τα αρώματά του). Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τις φράουλες και ανακατεύετε το μίγμα. Το κρατάτε στην άκρη ανακατεύοντάς το κάθε τόσο, μέχρι να βγάλουν οι φράουλες το χυμό τους, για ½ περίπου ώρα.

Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα άλλο μπολ με το σύρμα ή το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, το τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια (ή και την κανέλα) και το αλάτι και προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα ταψάκι που να χωράει τις φέτες του τσουρεκιού σε μια στρώση (έστω και στρυμωχτά) και βάζετε μέσα τις φέτες του τσουρεκιού. Τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και τις αφήνετε να μουλιάσουν για 10 λεπτά.

Λιώνετε τις 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζετε μέσα τις φέτες του τσουρεκιού (αν χωρούν όλες σε μια στρώση, ή βάζετε μόνο τις δυο) και τις ψήνετε  για 3 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα από την κάτω πλευρά, τις γυρίζετε και τις ψήνετε για άλλα 3 λεπτά. Αν θα ψήσετε τις φέτες του τσουρεκιού σε δυο δόσεις, πιθανόν να χρειαστεί να προσθέσετε ακόμη μια κοφτή κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι.

Βάζετε τα ψημένα τοστ σε πιατέλα ή 4 ατομικά πιάτα και μοιράζετε από πάνω τις φράουλες με το χυμό τους.

Σημείωση: Το περίφημο γαλλικό τοστ Pain perdu ( το «χαμένο ψωμί») με τσουρέκι και φράουλες, είναι ιδανικό για ανακύκλωση περισσεύματος τσουρεκιού και μετατροπής του σε ένα πλούσιο πιάτο για Brunch, ή ακόμα και επιδόρπιο. 

Συνοπτικά

  • Η συνταγή του Pain Perdu χρησιμοποιεί περισσευούμενο τσουρέκι και φρέσκες φράουλες για ένα γευστικό αποτέλεσμα.
  • Η προετοιμασία διαρκεί 20 λεπτά και απαιτεί φράουλες, αυγά, ζάχαρη, βανίλια, γάλα και βούτυρο.
  • Οι φέτες τσουρεκιού βυθίζονται σε μείγμα αυγών και γάλακτος και τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρεται το Pain Perdu με τις φράουλες και τον χυμό τους για ένα πλούσιο brunch ή επιδόρπιο.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ