Γευστικό φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια γευστική συνταγή από τον σεφ Κυριάκο Κυριάκου για φιλέτο κοτόπουλου με αρωματική κολοκύθα. Η συνταγή απαιτεί φιλέτα κοτόπουλου, κολοκύθα, λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών, χυμό πορτοκαλιού και διάφορα μπαχαρικά, όπως γλυκάνισο, θυμάρι, πάπρικα και κύμινο.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα των υλικών, το σιγοβράσιμο για να δέσει η σάλτσα, και το σερβίρισμα με γαρνιτούρα από θυμάρι. Πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει τη νοστιμιά του κοτόπουλου με την γλυκύτητα της κολοκύθας και τα αρώματα των μπαχαρικών, δημιουργώντας ένα απολαυστικό γεύμα.

Διαβάστε παρακάτω

Μία συνταγή από τον σεφ Κυριάκο Κυριάκου.

Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλου (σύνολο 800 γρ. περίπου) κομμένα σε κύβους,
4 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
300 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρούς κύβους (2 φλ. περίπου),
1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί,
1 φλ. ζωμό λαχανικών (σπιτίσιος ή έτοιμος) ή νερό,
1 πορτοκάλι το χυμό,
1 αστέρι γλυκάνισου (Star Anise),
1 κλωναράκι θυμάρι + επιπλέον για γαρνίρισμα,
1 κοφτή κουταλιά πάπρικα,
½ κουταλάκι κύμινο,
αλάτι, πιπέρι.
ΕκτέλεσηΣοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε μια πλατύστομη, άβαθη κατσαρόλα μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και σοτάρετε στην ίδια κατσαρόλα την κολοκύθα, μέχρι να ροδίσει καλά.

Επιστρέφετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το ανακατεύετε να ζεσταθεί καλά. Ύστερα, το περιχύνετε με το κρασί, το ζωμό (ή το νερό) κα το χυμό του πορτοκαλιού, προσθέτετε μέσα το θυμάρι και το αστέρι γλυκάνισου, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντάς το κάθε τόσο, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Ανακατεύετε μέσα την πάπρικα και το κύμινο, αφήνετε να πάρουν μια βράση και αλατοπιπερώνετε.

Σερβίρετε το φαγητό γαρνίροντάς το, αν θέλετε, με επιπλέον κλωναράκια θυμάρι.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει φιλέτα κοτόπουλου με κολοκύθα, λευκό κρασί, ζωμό λαχανικών και χυμό πορτοκαλιού.
  • Χρησιμοποιούνται μπαχαρικά όπως γλυκάνισο, θυμάρι, πάπρικα και κύμινο για την ενίσχυση της γεύσης.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα των υλικών και σιγοβράσιμο για να δέσει η σάλτσα.
  • Το πιάτο συνδυάζει τη νοστιμιά του κοτόπουλου με τη γλυκύτητα της κολοκύθας και αρωματικά μπαχαρικά.
Διαβάστε επίσης

Σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Οι κρέπες φτιάχνονται με κακάο και σερβίρονται γεμιστές με...

“Βασιλική Σαρλότ”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μιας Βασιλικής Σαρλότ, ενός γλυκού που συνδυάζει παντεσπάνι και γέμιση φράουλας. Για το παντεσπάνι, τα αυγά χτυπιούνται με ζάχαρη και λεμόνι, ψήνονται και...

Νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμους ρεβιθοκεφτέδες, ξεκινώντας από την προετοιμασία των ρεβιθιών από το προηγούμενο βράδυ με μούλιασμα σε νερό και μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, τα ρεβίθια...

Λεµονάτο τιραµισού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσερό και καλοκαιρινό λεμονάτο τιραμισού, ιδανικό για να σερβιριστεί μετά από θαλασσινά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία ενός σιροπιού με λεμόνι, καβουρδισμένα...

Trifle με σάλτσα ακτινίδιο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για trifle με σάλτσα ακτινίδιο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Αρχικά, ετοιμάζεται η κρέμα με γάλα, αβγά και ζάχαρη, η οποία ψύχεται...

Λιβανέζικο μαχαλεπί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το λιβανέζικο μαχαλεπί, ένα γλυκό που βασίζεται σε γάλα, ζάχαρη και νισεστέ, αρωματισμένο με ανθόνερο ή ροδόνερο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καβούρδισμα ψίχας χαλεπιανών...

Κρεμ Μπρουλέ με φρούτο του πάθους

Η συνταγή για κρεμ μπρουλέ με φρούτο του πάθους περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κροκάδια, ζάχαρη, βανίλια και κομματάκια passion fruit. Αρχικά, ζεσταίνουμε την κρέμα και αναμειγνύουμε με το μείγμα κροκάδια,...

St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα χοιρινά spare-ribs προετοιμάζονται με καρυκεύματα και ψήνονται στο φούρνο,...

Αχλαδόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό

Η συνταγή για αχλαδόπιτα με παγωτό καραμέλας περιλαμβάνει μια βάση από αλεύρι, βούτυρο, αβγό και ζάχαρη, η οποία ψύχεται πριν χρησιμοποιηθεί. Η γέμιση αποτελείται από αχλάδια, ζάχαρη, κανέλα, χυμό λεμονιού...

“Πόσο έγκυρα είναι τα τεστ για τροφική δυσανεξία;”

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ ατόμων με ανεξήγητα συμπτώματα, όμως η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την αξιοπιστία τους. Σε αντίθεση με τις τροφικές αλλεργίες, οι δυσανεξίες προκαλούν...

Η διαδρομή του μουσακά: Από την Ανατολή στην ελληνική κληρονομιά

Ο μουσακάς, αν και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αρχικά ήταν μια σαλάτα με μελιτζάνες και ντομάτα,...

Γλυκοκαραμελωμένα παϊδάκια χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι...

Μπισκότα με χαρουπόμελο (Τερτζιελλούθκια)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για τα παραδοσιακά κυπριακά κουλουράκια, γνωστά ως τερτζιελλούθκια, τα οποία παρασκευάζονται με χωριάτικο αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χλιαρό νερό, ενώ ολοκληρώνονται με χαρουπόμελο. Η διαδικασία...

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί

Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε ως το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί από την πλατφόρμα TasteAtlas, ξεπερνώντας διάσημα πιάτα όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια. Η κατάταξη βασίστηκε σε περισσότερες από 26.000...

Ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ

Η συνταγή αυτή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια γευστική ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ. Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ελαιόλαδο, κόκκινο κρεμμύδι, χαλλούμι, λάντσιον μιτ Ma Ling, ντοματίνια, τυρί ένταμ, αυγά...

Μήλο κέικ με τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη, ιδανικό για επιδόρπιο. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, κόβονται και ραντίζονται με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ένα μείγμα από αυγά,...

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της παρασκευής του. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια, το μείγμα...

Χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία, ξεκινώντας με τη μαρινάδα του κρέατος σε ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον...

Ναπολέον αναρρόφησης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού που ονομάζεται "Ναπολέων αναρρόφησης", το οποίο συνδυάζει φύλλα κρούστας με κρέμα αναρής και γαρνιτούρες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και...

Ποια ελληνικά πιάτα έχουν οθωμανικές ρίζες;

Το άρθρο εξετάζει τις οθωμανικές ρίζες πολλών ελληνικών πιάτων, τονίζοντας τη μακραίωνη σχέση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κουζίνας λόγω ιστορικών και πολιτισμικών επιρροών. Πολλά φαγητά που θεωρούνται παραδοσιακά ελληνικά,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ