Κότσια στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αρνίσια κότσια μαγειρεμένα στην κατσαρόλα με αρωματικό πολτό και συνοδευτικά πουρέ πατάτας με φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα κότσια σοτάρονται με κρεμμύδι και σκόρδο, προστίθενται λαχανικά και αρωματικά, και σιγοβράζονται με λευκό κρασί και ζωμό.

Η σάλτσα μειώνεται για να αποκτήσει πλούσια γεύση, ενώ ο πουρές πατάτας ετοιμάζεται με φρέσκα κρεμμυδάκια και δεντρολίβανο. Το πιάτο ολοκληρώνεται με τη σάλτσα από τα κότσια, προσφέροντας ένα γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ 

6 κότσια αρνίσια (σύνολο 1 ½ περίπου κιλό) φρέσκα ή κατεψυγµένα και ξεπαγωµένα

3 κουταλιές ελαιόλαδο

3-4 σκελίδες σκόρδο µοιρασµένες

1 κρεµµύδι σε χοντρές φέτες

1 καρότο σε ροδέλες

1 κλωνάρι σέλινο τεµαχισµένο

2 φύλλα δάφνης

1 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κουταλιά ανάµικτα ξηρά µυριστικά (θυµάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο), τριµµένα µε τα δάχτυλα

1 κύβος ζωµού διαλυµένος σε 4 φλ. νερό,

Αλάτι, πιπέρι

Για τον πουρέ µε φρέσκα κρεµµυδάκια:

1 κιλό (5 µεγάλες) πατάτες ξεφλουδισµένες και τεµαχισµένες

4 φρέσκα κρεµµυδάκια σε λεπτά φετάκια

½ κουταλιά ψιλοκοµµένα φυλλαράκια δεντρολίβανου

½ φλ. λευκό κρασί

λίγο ελαιόλαδο

1 ½ κοφτή κουταλιά βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε τα κότσια. Ζεσταίνετε το λάδι σε µια µεγάλη, βαριά κατσαρόλα και τα σοτάρετε µαζί µε το κρεµµύδι και τα σκόρδα µέχρι να ροδίσουν από όλες τις µεριές. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το καρότο, το σέλινο, το κρεµµύδι και τα σκόρδα και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε µέσα τα ανάµικτα αρωµατικά, τη δάφνη και το κρασί και το αφήνετε να βράσει και να εξατµιστεί σχεδόν όλο. Ύστερα, προσθέτετε το ζωµό, αφήνετε το φαγητό να κοχλάσει, χαµηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοψήνετε για 1 ½ περίπου ώρα.

Όταν µαλακώσουν καλά, βγάζετε τα κότσια από την κατσαρόλα και τα κρατάτε ζεστά, σκεπασµένα µε αλουµινόχαρτο. Σουρώνετε τη σάλτσα της κατσαρόλας και τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι. Σιγοβράζετε µέχρι να δέσει – να µείνει περίπου η µισή και ελέγχετε το αλατοπίπερό της. 

Στο µεταξύ, βάζετε τις πατάτες µε µπόλικο κρύο νερό µε αλάτι σε µια κατσαρόλα και τις βράζετε µέχρι να µαλακώσουν για 20 περίπου λεπτά.

Σοτάρετε σε ένα τηγάνι σε πολύ χαµηλή φωτιά σε λίγο λάδι τα κρεµµυδάκια µε το δεντρολίβανο µέχρι να µαραθούν και µόλις να αρχίσουν να ροδίζουν. Ρίχνετε µέσα το κρασί και τα αφήνετε να σιγοβράζουν µέχρι να εξατµιστεί όλο, πάντα σε πολύ χαµηλή φωτιά. Λιώνετε τις πατάτες µε πιρούνι ανακατεύοντας µέσα το βούτυρο και τα κρεµµυδάκια. Ελέγχετε το αλατοπίπερο. Σερβίρετε τα κότσια µε τον πουρέ και τα περιχύνετε µε τη σάλτσα τους.

Συνοπτικά

  • Τα αρνίσια κότσια σοτάρονται με κρεμμύδι και σκόρδο, και σιγοβράζονται μαζί με λαχανικά, κρασί και ζωμό.
  • Η σάλτσα μειώνεται για πλούσια γεύση, ενώ ο πουρές πατάτας προετοιμάζεται με φρέσκα κρεμμυδάκια και δεντρολίβανο.
  • Η εκτέλεση περιλαμβάνει σοτάρισμα, βράσιμο και σιγοψήσιμο για να μαλακώσουν τα κότσια και να δέσει η σάλτσα.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με τον πουρέ και τη σάλτσα, προσφέροντας ένα γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε επίσης

Λιβανέζικο μαχαλεπί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το λιβανέζικο μαχαλεπί, ένα γλυκό που βασίζεται σε γάλα, ζάχαρη και νισεστέ, αρωματισμένο με ανθόνερο ή ροδόνερο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καβούρδισμα ψίχας χαλεπιανών...

Κρεμ Μπρουλέ με φρούτο του πάθους

Η συνταγή για κρεμ μπρουλέ με φρούτο του πάθους περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, κροκάδια, ζάχαρη, βανίλια και κομματάκια passion fruit. Αρχικά, ζεσταίνουμε την κρέμα και αναμειγνύουμε με το μείγμα κροκάδια,...

St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Τα χοιρινά spare-ribs προετοιμάζονται με καρυκεύματα και ψήνονται στο φούρνο,...

Αχλαδόπιτα συνοδευόμενη από παγωτό

Η συνταγή για αχλαδόπιτα με παγωτό καραμέλας περιλαμβάνει μια βάση από αλεύρι, βούτυρο, αβγό και ζάχαρη, η οποία ψύχεται πριν χρησιμοποιηθεί. Η γέμιση αποτελείται από αχλάδια, ζάχαρη, κανέλα, χυμό λεμονιού...

“Πόσο έγκυρα είναι τα τεστ για τροφική δυσανεξία;”

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ ατόμων με ανεξήγητα συμπτώματα, όμως η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την αξιοπιστία τους. Σε αντίθεση με τις τροφικές αλλεργίες, οι δυσανεξίες προκαλούν...

Η διαδρομή του μουσακά: Από την Ανατολή στην ελληνική κληρονομιά

Ο μουσακάς, αν και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αρχικά ήταν μια σαλάτα με μελιτζάνες και ντομάτα,...

Γλυκοκαραμελωμένα παϊδάκια χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι...

Μπισκότα με χαρουπόμελο (Τερτζιελλούθκια)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για τα παραδοσιακά κυπριακά κουλουράκια, γνωστά ως τερτζιελλούθκια, τα οποία παρασκευάζονται με χωριάτικο αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χλιαρό νερό, ενώ ολοκληρώνονται με χαρουπόμελο. Η διαδικασία...

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί

Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε ως το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί από την πλατφόρμα TasteAtlas, ξεπερνώντας διάσημα πιάτα όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια. Η κατάταξη βασίστηκε σε περισσότερες από 26.000...

Ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ

Η συνταγή αυτή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια γευστική ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ. Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ελαιόλαδο, κόκκινο κρεμμύδι, χαλλούμι, λάντσιον μιτ Ma Ling, ντοματίνια, τυρί ένταμ, αυγά...

Μήλο κέικ με τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη, ιδανικό για επιδόρπιο. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, κόβονται και ραντίζονται με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ένα μείγμα από αυγά,...

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της παρασκευής του. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια, το μείγμα...

Χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία, ξεκινώντας με τη μαρινάδα του κρέατος σε ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον...

Ναπολέον αναρρόφησης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού που ονομάζεται "Ναπολέων αναρρόφησης", το οποίο συνδυάζει φύλλα κρούστας με κρέμα αναρής και γαρνιτούρες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και...

Ποια ελληνικά πιάτα έχουν οθωμανικές ρίζες;

Το άρθρο εξετάζει τις οθωμανικές ρίζες πολλών ελληνικών πιάτων, τονίζοντας τη μακραίωνη σχέση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κουζίνας λόγω ιστορικών και πολιτισμικών επιρροών. Πολλά φαγητά που θεωρούνται παραδοσιακά ελληνικά,...

Καουμπόικος «χαβιάρι» σαλάτας από την Αμερική

Η καουμπόικη σαλάτα από το Τέξας είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή που συνδυάζει πρωτεΐνες και βιταμίνες, συνοδευόμενη από τσιπς τορτίγια. Προετοιμάζεται με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, κονσέρβα φασόλια και...

Γλυκές πίτες με μέλι, χαλούμι λουκουμά, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκές πίτες με συστατικά όπως μέλι, χαλούμι, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, η οποία...

Ποια καρυκεύματα περιλαμβάνει το taco seasoning;

Το παραδοσιακό μεξικανικό μείγμα μπαχαρικών, γνωστό ως taco seasoning, αποτελείται από έναν αρωματικό συνδυασμό που προσφέρει θερμότητα, βάθος και καπνιστό χαρακτήρα, ιδανικό για πιάτα όπως τάκο, φαχίτας και μαριναρισμένα...

Οι πιο γνωστές σάλτσες στον κόσμο

Το άρθρο αναλύει τη σημασία των ντρέσινγκ, τονίζοντας ότι δεν είναι απλά σάλτσες για σαλάτες, αλλά προσδίδουν χαρακτήρα, ένταση και ισορροπία σε ένα πιάτο. Εξετάζει διάφορα διάσημα ντρέσινγκ από όλο...

Πουρέκια αναρής µε μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών με αναρή, συνοδευόμενα από μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι. Τα πουρέκια γίνονται με μια αφράτη ζύμη από αλεύρι, λάδι και αλάτι, και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ