Trifle με σάλτσα ακτινίδιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για trifle με σάλτσα ακτινίδιο, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Αρχικά, ετοιμάζεται η κρέμα με γάλα, αβγά και ζάχαρη, η οποία ψύχεται μετά το μαγείρεμα.

Στη συνέχεια, φτιάχνεται σαντιγί από κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη, η οποία αναμειγνύεται με την κρέμα. Η σάλτσα ακτινίδιο παρασκευάζεται με μαγείρεμα ακτινιδίων, ζάχαρης και νερού, και πολτοποιείται για βελούδινη υφή.

Τέλος, το trifle συναρμολογείται σε στρώσεις από κρέμα, σφολιατίνια και σάλτσα, και σερβίρεται αφού παγώσει.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

110γρ. νησιαστό (νισεστέ)

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 

3 αβγά

1 κουταλάκι εκχύλισµα βανίλιας

500 γρ. κρέµα γάλακτος

3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Για τη σος ακτινίδιο:

4 ακτινίδια

2 κουταλιές νερό

3 κουταλιές ζάχαρη

Για τη συναρμολόγιση:

15-20 σφολιατίνια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνετε σε µέτρια φωτιά. Σε ένα µπολ βάζετε τα αβγά, το νησιαστό και το εκχύλισµα. Ανακατεύετε καλά µέχρι να αναµιχθούν τα υλικά. Ακολούθως βάζετε λίγο-λίγο από το ζεστό γάλα στο µίγµα µε τα αβγά και ανακατεύετε. Επαναφέρετε πίσω στην κατσαρόλα και ψήνετε ανακατεύοντας µέχρι να σφίξει η κρέµα. Αδειάζετε την κρέµα σε ένα µπολ και αφήνετε να κρυώσει. Τοποθετείτε ένα κοµµάτι αντικολλητικό χαρτί πάνω στην επιφάνεια της κρέµας, καλύπτετε µε µεµβράνη και παγώνετε στο ψυγείο. Στο µπολ του µίξερ βάζετε την κρέµα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάτε σε σαντιγί. Βγάζετε την κρέµα από το ψυγείο, ανακατεύετε µε µια σπάτουλα και ρίχνετε µέσα τη σαντιγί. Με κυκλικές απαλές κινήσεις ανακατεύετε µέχρι να οµογενοποιηθούν.

Για τη σος ακτινίδιο: Για να προετοιµάσετε τη σάλτσα κόβετε τα ακτινίδια σε µικρά κοµµάτια. Τα µεταφέρετε σε µια µικρή κατσαρόλα µε τη ζάχαρη και το νερό. Ψήνετε καλά για 5’ και µετά αφήνετε να κρυώσουν. Ρίξτε στο µπολ ενός µπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίµων και πολτοποιείτε το µίγµα για να κάνετε µια βελούδινη σάλτσα. 

Για το στήσιμο: Σε ένα µπολ βάζετε λίγη κρέµα. Βάζετε µια στρώση σφολιατίνια, απλώνετε από πάνω τη µισή κρέµα και τη µισή σος. Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία ακόµα µια φορά. Παγώνετε και σερβίρετε.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει την παρασκευή κρέμας με γάλα, αβγά και ζάχαρη, η οποία ψύχεται πριν τη χρήση.
  • Η σαντιγί φτιάχνεται με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη άχνη και αναμειγνύεται με την κρύα κρέμα.
  • Η σάλτσα ακτινίδιο παρασκευάζεται με μαγείρεμα ακτινιδίων, ζάχαρης και νερού και πολτοποιείται για βελούδινη υφή.
  • Το trifle συναρμολογείται σε στρώσεις από κρέμα, σφολιατίνια και σάλτσα ακτινίδιο και σερβίρεται παγωμένο.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ