Χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία, ξεκινώντας με τη μαρινάδα του κρέατος σε ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Στη συνέχεια, το κρέας ψήνεται σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, προσθέτοντας άσπρο πιπέρι και μαραθόσπορο.

Μετά, προστίθεται ζιβανία που φλαμπάρεται για να ολοκληρωθεί το πιάτο. Προτείνεται να σερβιριστεί με βραστό ή ψητό καλαμπόκι και σαλάτα με χειμερινό κραμπί, άνηθο και πιπεριά.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
• 500 γρ. χοιρινό καρέ στέικ
• 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
• 50 γρ. ζιβανία
• Άσπρο πιπέρι και μαραθόσπορο
Για τη μαρινάτα:
• 50 γρ. ζιβανία
• Αλάτι
• Κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το προηγούμενο βράδυ ή 2 ώρες προτού να το μαγειρέψουμε, βάζουμε το κρέας σε μαρινάτα με την ζιβανία, λίγο αλάτι και κρύο νερό να το σκεπάζει. Κρατάμε στο ψυγείο.

Για να το ψήσουμε, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε τα στέικ (αφού πρώτα τα στραγγίσουμε από τη μαρινάτα). Τα ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά και από τις δύο μεριές, πασπαλίζοντας τα με κοπανισμένο άσπρο πιπέρι και μαραθόσπορο (αν τα στέικ είναι λεπτά, 2-3’ για την κάθε πλευρά είναι αρκετά).

Ρίχνουμε στη συνέχεια τη ζιβανία και μόλις βράσει, κλείνουμε τη φωτιά (θα χρειαστεί μόνο μερικά
δευτερόλεπτα). Ανάβουμε τη ζιβανία και σερβίρουμε αμέσως.

Συνδυάζουμε αν θέλουμε με καλαμπόκι βραστό ή στη σχάρα και μια σαλάτα με χειμερινό κραμπί, άνηθο και πιπεριά.

Συνοπτικά

  • Η μαρινάδα περιλαμβάνει ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, και το κρέας διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Το χοιρινό ψήνεται σε ελαιόλαδο με άσπρο πιπέρι και μαραθόσπορο μέχρι να ροδίσει.
  • Προστίθεται ζιβανία που φλαμπάρεται για να ολοκληρωθεί το πιάτο.
  • Προτείνεται να σερβιριστεί με βραστό ή ψητό καλαμπόκι και σαλάτα με χειμερινό κραμπί, άνηθο και πιπεριά.
Διαβάστε επίσης

Μήλο κέικ με τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη, ιδανικό για επιδόρπιο. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, κόβονται και ραντίζονται με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ένα μείγμα από αυγά,...

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της παρασκευής του. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια, το μείγμα...

Ναπολέον αναρρόφησης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού που ονομάζεται "Ναπολέων αναρρόφησης", το οποίο συνδυάζει φύλλα κρούστας με κρέμα αναρής και γαρνιτούρες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και...

Ποια ελληνικά πιάτα έχουν οθωμανικές ρίζες;

Το άρθρο εξετάζει τις οθωμανικές ρίζες πολλών ελληνικών πιάτων, τονίζοντας τη μακραίωνη σχέση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κουζίνας λόγω ιστορικών και πολιτισμικών επιρροών. Πολλά φαγητά που θεωρούνται παραδοσιακά ελληνικά,...

Καουμπόικος «χαβιάρι» σαλάτας από την Αμερική

Η καουμπόικη σαλάτα από το Τέξας είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή που συνδυάζει πρωτεΐνες και βιταμίνες, συνοδευόμενη από τσιπς τορτίγια. Προετοιμάζεται με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, κονσέρβα φασόλια και...

Γλυκές πίτες με μέλι, χαλούμι λουκουμά, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκές πίτες με συστατικά όπως μέλι, χαλούμι, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, η οποία...

Ποια καρυκεύματα περιλαμβάνει το taco seasoning;

Το παραδοσιακό μεξικανικό μείγμα μπαχαρικών, γνωστό ως taco seasoning, αποτελείται από έναν αρωματικό συνδυασμό που προσφέρει θερμότητα, βάθος και καπνιστό χαρακτήρα, ιδανικό για πιάτα όπως τάκο, φαχίτας και μαριναρισμένα...

Οι πιο γνωστές σάλτσες στον κόσμο

Το άρθρο αναλύει τη σημασία των ντρέσινγκ, τονίζοντας ότι δεν είναι απλά σάλτσες για σαλάτες, αλλά προσδίδουν χαρακτήρα, ένταση και ισορροπία σε ένα πιάτο. Εξετάζει διάφορα διάσημα ντρέσινγκ από όλο...

Πουρέκια αναρής µε μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών με αναρή, συνοδευόμενα από μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι. Τα πουρέκια γίνονται με μια αφράτη ζύμη από αλεύρι, λάδι και αλάτι, και...

Λιγκουίνι µε γαρίδες και πικάντικο τσορίθο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο. Τα υλικά περιλαμβάνουν λουκάνικο τσορίθο, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, βότκα, ντομάτες, πελτέ ντομάτας, πάπρικα, κρέμα γάλακτος, μαϊντανό, γαρίδες...

Μπιφτέκια με ψήσιμο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για νόστιμα μπιφτέκια, χρησιμοποιώντας χοιρινό κιμά και μια μοναδική σύνθεση υλικών όπως τριμμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξύδι, έψημα (πετιμέζι), φρυγανιά, αυγό και κόλιαντρο. Η διαδικασία...

Νόστιμες κροκέτες με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και αγαπημένη συνταγή για κροκέτες με τόνο, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Οι κροκέτες φτιάχνονται με τόνο, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό, ενώ μπορούν...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ. Αρχικά, σοτάρουμε τον κιμά με κρεμμύδι και μπαχαρικά, προσθέτοντας κρασί και ντοματοχυμό για γεύση. Τα μακαρόνια μαγειρεύονται...

Γλυκιά δούκισσα τούρτα

Η "Γλυκιά δούκισσα τούρτα" είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και σοκολάτα. Η παρασκευή της ξεκινά με το κόψιμο των μπισκότων σε μικρά κομμάτια και τη...

Notios at Almyra: Γαστρονομική απόλαυση πλάι στο κύμα

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία πλάι στη θάλασσα, συνδυάζοντας την ιαπωνική κουζίνα με τη μεσογειακή φιλοσοφία. Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά...

Πολύχρωμες πιπεριές γεμιστές με γεύση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πολύχρωμες γεμιστές πιπεριές, συνδυάζοντας τη γλυκύτητα της πιπεριάς με έναν αρωματικό κιμά, προσφέροντας ένα πιάτο γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Η γέμιση περιλαμβάνει αρνίσιο κιμά,...

Cheesecake με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό cheesecake με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα, ξεκινώντας από τη βάση με μπισκότα Digestive και biscoff, καρυδόψιχα και λιωμένο βούτυρο. Η γέμιση περιλαμβάνει...

Ποια εδέσματα της κυπριακής γαστρονομίας έχουν μεσανατολικές καταβολές;

Η κυπριακή κουζίνα αποτελεί μια πολυπολιτισμική σύνθεση με έντονες επιρροές από τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα από τη λιβανέζικη, συριακή και παλαιστινιακή γαστρονομία. Πιάτα όπως η ταχινόπιτα, το χούμους, το...

“Τα κύρια είδη πιπεριού και οι εφαρμογές τους”

Το άρθρο αναλύει τα κύρια είδη πιπεριού και τις χρήσεις τους στη μαγειρική, αναδεικνύοντας τη σημασία του πιπεριού ως ένα από τα πιο διαδεδομένα και πολύτιμα μπαχαρικά. Το μαύρο...

“Γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ετοιμάζεται το σιρόπι με χυμό και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ