Νόστιμες κροκέτες με τόνο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και αγαπημένη συνταγή για κροκέτες με τόνο, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Οι κροκέτες φτιάχνονται με τόνο, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό, ενώ μπορούν να προσαρμοστούν και με φιλέτο άσπρου ψαριού.

Το μείγμα πλάθεται σε κροκέτες, οι οποίες ψήνονται στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, και σερβίρονται με μια απλή σος μαγιονέζας και κέτσαπ. Η συνταγή είναι ευέλικτη, καθώς αντί για γαλέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί βρώμη, κάνοντάς την πιο υγιεινή.

Διαβάστε παρακάτω

Έτσι κερδίζουμε τις επόμενες γενιές. Δεν είναι καθόλου μπελαλίδικες και τις λατρεύουν ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι. Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή και με φιλέτο άσπρου ψαριού. Επίσης, αντί γαλέτα χρησιμοποιήστε βρώμη.

Υλικά
2 συνηθισμένες κονσέρβες τόνου (γύρω στα 180-200 γρ. καθαρό βάρος η καθεμιά), στραγγισμένες
3 μεγάλες πατάτες (550-600 γρ. περίπου)
1 κουταλάκι ξύσμα + 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 αβγά
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλ. (περίπου) αλεύρι
1-2 κουταλιές γάλα
1 ½ φλ. (περίπου) γαλέτα (φρυγανιά αλεσμένη)
3 κουταλιές (περίπου) βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
#Σος μαγιονέζας#
1 φλ. μαγιονέζα
2 κουταλιές κέτσαπ
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζετε σε μια κατσαρόλα 3 δάχτυλα νερό με αλάτι και όταν κοχλάσει, ρίχνετε μέσα τις πατάτες, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά, μέχρι που να μαλακώσουν καλά (ελέγχετε με ένα πιρούνι). Τις στραγγίζετε καλά και τις χτυπάτε στο πολυμίξερ, μέχρι να γίνουν λείος, σφικτός πουρές.

-Αναμιγνύετε τον τόνο με τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτετε το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το ένα αβγό ελαφρά χτυπημένο, αλατοπιπερώνετε ελαφρά το μίγμα (ο τόνος είναι αλατισμένος) και το ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί (ή τα χτυπάτε για λίγο στο πολυμίξερ). Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Πλάθετε τις κροκέτες, τις αλευρώνετε, τις βουτάτε στο δεύτερο αβγό, ελαφρά χτυπημένο με 1-2 κουταλιές γάλα και ύστερα τις τυλίγετε στη γαλέτα. Ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και τη βουτυρώνετε με 1 κουταλιά βούτυρο.

Απλώνετε πάνω τις κροκέτες και βάζετε πάνω στην καθεμιά 2 μικρά κομματάκια βουτύρου (1/4 κουταλάκι το καθένα). Τις ψήνετε στο φούρνο για 30-35 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά γυρίζοντάς τις μια φορά στο μέσο του ψησίματος.

Τα σερβίρετε με τη σος μαγιονέζας:Αναμιγνύετε τη μαγιονέζα με τη κέτσαπ (για τους ενήλικες, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές κονιάκ και μερικές σταγόνες ταμπάσκο)

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για κροκέτες με τόνο περιλαμβάνει τόνο, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό, με εναλλακτική χρήση φιλέτου άσπρου ψαριού.
  • Οι κροκέτες πλάθονται, αλευρώνονται, βουτούνται σε αυγό και γάλα, και τυλίγονται σε γαλέτα πριν ψηθούν στο φούρνο.
  • Μπορούν να σερβιριστούν με μια απλή σος μαγιονέζας και κέτσαπ, ενώ μπορείτε να προσθέσετε κονιάκ και ταμπάσκο για ενήλικες.
  • Η συνταγή είναι υγιεινή, καθώς επιτρέπει τη χρήση βρώμης αντί γαλέτας, και είναι αγαπητή από παιδιά λόγω της εύκολης εκτέλεσής της.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ