Cheesecake με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό cheesecake με καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα, ξεκινώντας από τη βάση με μπισκότα Digestive και biscoff, καρυδόψιχα και λιωμένο βούτυρο. Η γέμιση περιλαμβάνει κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα και καραμελωμένο γάλα, σταθεροποιημένα με ζελατίνη.

Η επικάλυψη αποτελείται από σοκολάτα γκανάς με κονιάκ και καραμελωμένα καρύδια. Το γλυκό παγώνει στο ψυγείο πριν σερβιριστεί, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία με πλούσιες, κρεμώδεις υφές και γλυκιές νότες καραμέλας και σοκολάτας.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
• 1 ½ (200 γρ.) μπισκότα Digestive αλεσμένα
• 1 φλ. (150 γρ.) μπισκότα biscoff αλεσμένα
• 1/3 φλ. (45 γρ.) καρυδόψιχα
• 1/3 φλ. (80 γρ.) βούτυρο ανάλατο λιωμένο
Για τη γέμιση
• 2 φλ. (500ml) κρέμα γάλακτος παγωμένη
• 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
• 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
• 2 συσκευασίες (500 γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese)
• 1 συσκευασία (397 γρ.) καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (Dulce de leche)
• 1 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
• 3 κουταλιές νερό
Για την γκανάς
• 2/3 φλ. (200ml) κρέμα γάλακτος
• 1 συσκευασία (200γρ.) μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
• 1 κουταλιά κονιάκ
Για την επικάλυψη
• 1/3 φλ. (35γρ.) καρυδόψιχα
• ¼ φλ. (60γρ.) ζάχαρη
• 2 κουταλιές (16ml) νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπλέντερ βάζετε τα μπισκότα (Digestive και biscoff), την καρυδόψιχα και αλέθετε. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και αλέθετε μέχρι να βραχούν τα μπισκότα. Τα απλώνετε σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση και πιέζετε καλά.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Απλώνετε πάνω από τα μπισκότα 3 καλά γεμάτες κουταλιές από το καραμελωμένο γάλα.

Για τη γέμιση: Βάζετε το νερό σε ένα μπολάκι και πασπαλίζετε από πάνω τη ζελατίνη. Αφήνετε για 2-3 λεπτά να φουσκώσει. Βάζετε τη ζελατίνη σε ένα μπρίκι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. Βάζετε τη βανίλια, το τυρί κρέμα και το 2 φλ. (500ml) κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο καραμελωμένο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα.

Βάζετε τη ζελατίνη και κατεβάζετε από το μίξερ. Ανακατεύετε με μία σπάτουλα και βάζετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.

Για την γκανάς: Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα. Αφήνετε για 3-4 λεπτά και ανακατεύετε να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το κονιάκ και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει και βάζετε πάνω από την κρέμα.

Για την επικάλυψη: Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε τη ζάχαρη και το νερό. Βράζετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δεν ανακατεύετε. Όταν αρχίσει το μίγμα να καραμελώνει, ανακατεύετε και βάζετε μέσα τα καρύδια. Ανακατεύετε για 1 λεπτό και ρίχνετε το μίγμα σε μία αντικολλητική λαδόκολλα. Αφήνετε να
κρυώσει και σπάζετε σε μεγάλα κομμάτια.

Πασπαλίζετε πάνω από την γκανάς και βάζετε το cheesecake για 2-3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. Με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε από τα τοιχώματα του ταψιού, ανοίγετε το στεφάνι και σερβίρετε το cheesecake.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει βάση από μπισκότα Digestive και biscoff, καρυδόψιχα και λιωμένο βούτυρο.
  • Η γέμιση αποτελείται από κρέμα γάλακτος, τυρί κρέμα, καραμελωμένο γάλα και ζελατίνη.
  • Η επικάλυψη περιλαμβάνει σοκολάτα γκανάς με κονιάκ και καραμελωμένα καρύδια.
  • Το cheesecake παγώνει στο ψυγείο πριν σερβιριστεί, προσφέροντας πλούσιες γεύσεις καραμέλας και σοκολάτας.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ