Δροσερό σορμπέ φράουλας (χωρίς μηχανή παγωτού)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σορμπέ φράουλας χωρίς τη χρήση μηχανής παγωτού, ιδανική για 4-5 άτομα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως φράουλες, μέλι και χλιαρό νερό, και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, περίπου 15 λεπτά, συν 1-2 ώρες αναμονής για το πάγωμα.

Οι φράουλες καταψύχονται, πολτοποιούνται και αναμειγνύονται με μέλι και νερό, ανάλογα με την προτίμηση. Το σορμπέ μπορεί να σερβιριστεί άμεσα ή να παγώσει για πιο σφιχτή υφή.

Είναι ιδανικό και για παγωτό σε ξυλάκια, ενώ διατηρείται στην κατάψυξη για έως και ένα μήνα. Η συνταγή μπορεί εύκολα να αυξηθεί σε ποσότητα.

Διαβάστε παρακάτω

Χρόνος: 1/4  ώρα + 1-2 ώρες αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4-5 άτομα):

500 γρ. φράουλες

2 κουταλιές περίπου μέλι

4 κουταλιές περίπου χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί)

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε τις φράουλες, αφαιρείτε τα κοτσανάκια τους και τις στεγνώνετε προσεχτικά με απορροφητικό χαρτί από ρολό κουζίνας. Τις κλείνετε σε πλαστική σακούλα ή σε πλαστικό κουτί και τις παγώνετε στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν εντελώς, για 1-2 ώρες (ή αποβραδίς). 

Βάζετε τις παγωμένες φράουλες στο μπολ του πολυμίξερ, ή σε δυνατό μίξερ και τις χτυπάτε μέχρι να γίνουν λείες- δηλαδή σορμπέ. Προσθέτετε χλιαρό νερό, μόνο όσο χρειάζεται και αν χρειάζεται για να βοηθήσετε το χτύπημα. Δοκιμάζετε τις αλεσμένες φράουλες και προσθέτετε όσο μέλι θέλετε, ανάλογα με τη γεύση σας.

Μπορείτε να σερβίρετε το σορμπέ αμέσως, ή, αν το θέλετε να είναι πιο σφικτό, το βάζετε σε τάπερ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Επίσης, το μίγμα είναι ιδανικό για να μπει σε επαναχρησιμοποιούμενα φορμάκια για παγωτό σε ξυλάκια για τα παιδιά.

Σημείωση: Μπορείτε να κρατήσετε το σορμπέ στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα. Όταν θα το σερβίρετε, το βγάζετε από την κατάψυξη για 10 τουλάχιστον λεπτά, για να μαλακώσει και ανακατεύετε όσο σορμπέ λιώσει με το υπόλοιπο. Η συνταγή διπλασιάζετε ή και τριπλασιάζεται εύκολα (μη βάλετε όλο το μίγμα στην κατάψυξη σε ένα τάπερ, το μοιράζετε σε 2-3).

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για σορμπέ φράουλας είναι εύκολη και δεν απαιτεί μηχανή παγωτού, ιδανική για 4-5 άτομα.
  • Απαιτούνται απλά υλικά όπως φράουλες, μέλι και χλιαρό νερό με χρόνο προετοιμασίας 15 λεπτά και 1-2 ώρες αναμονής για πάγωμα.
  • Το μίγμα μπορεί να σερβιριστεί αμέσως ή να παγώσει για πιο σφιχτή υφή και είναι κατάλληλο για παγωτό σε ξυλάκια.
  • Η συνταγή μπορεί να αυξηθεί σε ποσότητα και το σορμπέ διατηρείται στην κατάψυξη για έως και ένα μήνα.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ