Κοκ γλυκίσματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή κοκ γλυκισμάτων, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του σιροπιού, των cupcakes, της κρέμας πατισερί και της σοκολατένιας επικάλυψης. Ξεκινά με την κατασκευή του σιροπιού και στη συνέχεια δίνει οδηγίες για την παρασκευή αφράτων cupcakes χωρίς τη χρήση χάρτινων θηκών, εξηγώντας τη σημασία της σωστής ανάμιξης των υλικών.

Ακολουθεί η περιγραφή της κρέμας πατισερί, επισημαίνοντας τη χρήση κορν φλάουερ για να μην κόψει η κρέμα, και η παρασκευή γκανάς σοκολάτας που μπορεί να αποθηκευτεί για δύο εβδομάδες. Το άρθρο ολοκληρώνεται με τη διαδικασία συναρμολόγησης των κοκ, περιλαμβάνοντας την κοπή, την επάλειψη με σιρόπι, την προσθήκη κρέμας και σοκολάτας, και την τοποθέτηση στο ψυγείο για βέλτιστη γεύση.

Διαβάστε παρακάτω

Συστατικά
#Για το σιρόπι#
½ φλ. νερό
½ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
φλούδα από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι μέλι
#Για τα cupcakes#
50γρ. βούτυρο λιωμένο
4 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
¾ φλ. αλεύρι Φαρίνα
¼ φλ. κορν φλάουερ
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
¼ κουταλάκι αλάτι
#Για την κρεμα πατισερί#
1 φλ. γάλα πλήρες
½ φλ. κρέμα γάλακτος
2 ½ κοφτές κουταλιές κορν φλάουερ
¼ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 μεγάλο αβγό
2 μεγάλα κροκάδια
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
50γρ. βούτυρο
#Για την επικάλυψη σοκολάτας#
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.

Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να σιγοβράσει για 1 λεπτό. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρετε στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι 48 ώρες πριν το χρειαστείτε.

Ετοιμάζετε τα κεκάκια: Θα χρειαστείτε δυο φόρμες των 12 cupcakes η καθεμιά. Βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε τις θήκες. Μη χρησιμοποιήσετε χάρτινες θήκες γιατί τα κέικ θα κολλήσουν, δεν θα βγαίνουν καλά από τις θήκες και θα φαίνονται χάλια (μοιράζομαι προσωπικές εμπειρίες καταλαβαίνετε…). Στον κάδο ενός μίξερ κτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη, για 8-10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να αφρατέψουν τα κοκ σας. Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και το αλάτι κατευθείαν μέσα στο μπολ. Προσθέτετε τη βανίλια και διπλώνετε με μια σπάτουλα να αναμιχθούν. Προσπαθήστε να μη ξεφουσκώσετε πολύ το μίγμα. Παίρνετε περίπου ½ φλιτζάνι από αυτό το μίγμα και το προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Στη συνέχεια, βάζετε το μίγμα βουτύρου στον κάδο με το μίγμα των αβγών. Ανακατεύετε πάλι με τη σπάτουλα να αναμιχθούν. Μεταφέρετε το μίγμα στα ταψιά για cupcakes. Θα τα γεμίσετε μέχρι τα 2/3 όχι μέχρι πάνω (βλ. tip.). Ψήνετε τα κέικ για 15-17 λεπτά. Θα είναι πολύ αφράτα, ελαφριά και μαλακά. Αφήνετε τα κέικ στα ταψιά να κρυώσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βγάζετε και τα βάζετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να τα τυλίξετε με πλαστική μεμβράνη και να τα φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες πριν τα συναρμολογήσετε.

Φτιάχνετε την κρέμα πατισερί: Διαλύετε το κορν φλάουερ με λίγο από το γάλα σε ένα μικρό μπολ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Στο μπολ ενός μίξερ κτυπάτε το αβγό, τα κροκάδια, την υπόλοιπη ζάχαρη, το διαλυμένο κορν φλάουερ και τη βανίλια. Μόλις το μίγμα γάλακτος κοχλάσει κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ενώ κτυπάτε διαρκώς, περιχύνετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μίγμα με τα αβγά. Επιστρέφετε το μίγμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε διαρκώς (καλύτερα με ένα σύρμα για να μην κάνει κουβαράκια η κρέμα σας) μέχρι η κρέμα να κοχλάσει και να πήξει (παρόλο που θα κοχλάσει, η κρέμα σας δεν θα κόψει λόγω του κορν φλάουερ). Ανακατεύετε γρήγορα για 1 λεπτό και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να αναμεχθεί. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη η όποια να ακουμπά στη επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, τη μεταφέρετε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.

Ετοιμάζετε τη σοκολατένια επικάλυψη: Κόβετε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζετε σε ένα μπολ. Βράζετε την κρέμα γάλακτος και μόλις κοχλάσει την περιχύνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνετε το μίγμα να σταθεί λίγο και μόλις μαλακώσει η σοκολάτα ανακατεύετε να λιώσει εντελώς και το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Προσθέτετε το βούτυρο και αναμίξετε ξανά. Αφήνετε την γκανάς να κρυώσει μέχρι να φτάσει σε ένα σημείο που να μπορείτε να την απλώσετε με μια σπάτουλα. Την γκανάς μπορείτε να την φτιάξετε μέχρι 2 εβδομάδες πριν και να τη φυλάξετε σκεπασμένη στο ψυγείο. Μπορεί να πρέπει να τη ζεστάνετε λίγο πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Συναρμολογείτε τα κοκ: Κόβετε τα κεκάκια στη μέση οριζοντίως. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφετε τις κομμένες επιφάνειες με το σιρόπι. Αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη από την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Κτυπάτε λίγο με ένα σύρμα να αφρατέψει. Μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Κόβετε ένα άνοιγμα 1 ½ εκατοστού στη σακούλα. Βάζετε την κρέμα πιέζοντας τη σακούλα σε όλες τις βάσεις των cupcakes (εναλλακτικά κάνετε τη διαδικασία με ένα κουτάλι). Κλείνετε τα cupcakes με τα «καπάκια» τους, πιέζοντας ελαφρά για να κολλήσουν. Με μια μικρή σπάτουλα απλώνετε λίγη σοκολάτα στο κάθε κοκ κεκάκι. Τα κοκ θα είναι θεϊκά μετά από 3-12 ώρες στο ψυγείο. Τα καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη. Τα βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε την πλαστική μεμβράνη και αφήνετε να σταθούν 30–60 λεπτά πριν τα σερβίρετε. Είναι φανταστικά.

Συνοπτικά

  • Το άρθρο παρέχει αναλυτική συνταγή για κοκ γλυκίσματα, περιλαμβάνοντας προετοιμασία σιροπιού, cupcakes, κρέμας πατισερί και σοκολατένιας επικάλυψης.
  • Η παρασκευή των cupcakes απαιτεί σωστή ανάμιξη υλικών για αφράτο αποτέλεσμα, χωρίς τη χρήση χάρτινων θηκών.
  • Η κρέμα πατισερί περιλαμβάνει κορν φλάουερ για να μην κόψει και η γκανάς σοκολάτας μπορεί να αποθηκευτεί για δύο εβδομάδες.
  • Η συναρμολόγηση των κοκ περιλαμβάνει κοπή, επάλειψη με σιρόπι, προσθήκη κρέμας και σοκολάτας, και τοποθέτηση στο ψυγείο για βέλτιστη γεύση.
Διαβάστε επίσης

Πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης

Η πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης είναι μια γευστική αλοιφή που συνδυάζει την έντονη γεύση της κοπανιστής με τη φέτα ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά αίσθηση....

Παραδοσιακή Φολεγάνδρου Σαλάτα

Η παραδοσιακή σαλάτα της Φολεγάνδρου αποτελείται από φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ελιές, συνδυασμένα με τοπική ξινομυζήθρα ή φέτα. Περιλαμβάνει επίσης κρίθινα παξιμάδια ή...

Πίτσα με λαχταριστό ζαμπόν

Η πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική επιλογή για πολλές οικογένειες, προσφέροντας πλούσια γεύση χάρη στην άφθονη επικάλυψη τυριού και την αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για τη βάση, η μαγιά...

Γλυκιά πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή για γλυκιά πορτοκαλόπιτα περιλαμβάνει την προετοιμασία φύλλων κρούστας, τα οποία ψήνονται και συνδυάζονται με ένα μείγμα αυγών, ζάχαρης, βανίλιας, μπέικιν πάουντερ, ξύσματος πορτοκαλιού, σπορέλαιου και γιαουρτιού. Το...

Τα 50 Κορυφαία Εστιατόρια του Κόσμου: Πώς το Maido κατέκτησε την κορυφή;

Το εστιατόριο Maido στη Λίμα, Περού, αναδείχθηκε κορυφαίο στον κόσμο για το 2025 από τη λίστα The World’s 50 Best Restaurants, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα Περουβιανό εστιατόριο...

Λεμονάτη Τάρτα

Η λεμονάτη τάρτα είναι ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με μια βάση από μπισκότα digestive. Η βάση παρασκευάζεται με θρυμματισμένα μπισκότα και λιωμένο...

Γλυκό τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive και βούτυρο, καθώς και μια...

Λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Αρχικά, οι γαρίδες καθαρίζονται και προετοιμάζονται για το γκριλ. Οι πιπεριές τσίλι ψήνονται μέχρι να...

Γαστρονομικές απολαύσεις σε 10 Κυκλαδίτικα νησιά

Οι Κυκλάδες, γνωστές για τη μαγευτική τους ομορφιά, διαθέτουν επίσης μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που ενισχύει τον τουρισμό τους. Από την Τήνο με τα εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, μέχρι...

Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, περιγράφοντας τα συστατικά και τα βήματα της προετοιμασίας. Αρχικά, συνδυάζονται σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, ξύσμα λάιμ ή λεμονιού, μπούκοβο,...

Παγωτό με αναρόκρεμα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για παγωτό με αναρόκρεμα, χρησιμοποιώντας φρέσκια αναρή, ζάχαρη άχνη, κανέλα, ανθόνερο, κρέμα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το λιώσιμο της αναρής και την...

Η πιο απλή μέθοδος για να βγάλεις τα κουκούτσια από το καρπούζι

Το άρθρο παρουσιάζει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από το καρπούζι, ειδικά όταν το κόβετε σε κύβους. Αρχικά, κόψτε το καρπούζι σε φέτες και στη συνέχεια...

Pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα από τη Λουΐζα Ζεμπύλα Ραφαήλ. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά για τα pancakes, όπως φρέσκο γάλα, αβγά...

New York Cheesecake Delight

Το άρθρο περιγράφει πώς να φτιάξετε το διάσημο τσίζκεϊκ New York στο σπίτι, εντυπωσιάζοντας την οικογένεια και τους φίλους σας. Η συνταγή περιλαμβάνει αλεσμένα μπισκότα Digestive για τη βάση...

Τηγανητό κοτόπουλο αρωματισμένο με σαφράν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με σαφράν στο τηγάνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Αρχικά, το κοτόπουλο ξεπαγώνεται, αλατοπιπερώνεται και τηγανίζεται μέχρι να πάρει...

Meghli, η παραδοσιακή πουτίγκα της Ανατολής

Το meghli είναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της λιβανέζικης κουζίνας, που παρασκευάζεται και σε άλλες περιοχές του Λεβάντε, όπως η Συρία και η Παλαιστίνη. Παραδοσιακά, σερβίρεται μετά τη γέννηση ενός...

Το Alley υποδέχεται τον κορυφαίο νεαρό σεφ της Γαλλίας, Αντώνη Αβούρη

Το εστιατόριο Alley στη Λεμεσό, που γιορτάζει τρία χρόνια επιτυχίας, φιλοξενεί τον Αντώνη Αβούρη, τον κορυφαίο νέο σεφ της Γαλλίας για το 2024-2025, για ένα τριήμερο μαγειρικό γεγονός από...

Καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα για την προετοιμασία του. Χρησιμοποιείται ολόκληρο κοτόπουλο που μαρινάρεται με κρεμμύδι, σκόρδο,...

Απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, χρησιμοποιώντας γάλα, αραβοσιτάλευρο, ζάχαρη, αυγά και βούτυρο. Ανακατεύουμε τα βασικά υλικά και τα ζεσταίνουμε μέχρι να γίνουν κρέμα,...

Tiradito, crudo ή ceviche: Ποιο ωμό πιάτο να ετοιμάσω με ασφάλεια στο σπίτι;

Το άρθρο συγκρίνει τρία δημοφιλή ωμά πιάτα - το ιταλικό crudo, το περουβιανό ceviche και το περουβιανό-ιαπωνικό tiradito - και προτείνει το crudo ως την πιο εύκολη επιλογή για...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ