Γλυκό τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive και βούτυρο, καθώς και μια γέμιση από τυρί κρέμα, λευκή σοκολάτα και αυγά.

Το τσίζκεϊκ ψήνεται σε μπεν μαρί για να επιτευχθεί η τέλεια υφή και στη συνέχεια ψύχεται για να σφίξει. Πριν το σερβίρισμα, το γλυκό διακοσμείται με φέτες φράουλας πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη, προσφέροντας μια φρέσκια και γλυκιά νότα στο τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ 

Για τη βάση:

200 γρ. µπισκότα Digestive αλεσµένα

75 γρ. (5 κουταλιές) λιωµένο βούτυρο

Για τη γέµιση:

350 γρ. άσπρη σοκολάτα ψιλοκοµµένη

½ φλ. ζάχαρη

900 γρ. τυρί κρέµα (Cream Cheese), ξεπαγωµένο

4 µεγάλα αβγά

1 φακελάκι βανίλια

Για το γαρνίρισµα:

12-15 µεγάλες φράουλες, κοµµένες σε φετάκια

1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναµειγνύετε τα αλεσµένα µπισκότα µε το λιωµένο βούτυρο και πιέζετε το µίγµα να καλύψει τον πάτο µια φόρµας µε ελατήριο διαµέτρου 23 εκατοστών. Την κρατάτε στην κατάψυξη. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε µπεν µαρί (σε ένα µπολ  πάνω από µια κατσαρόλα µε νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) ανακατεύοντας συνεχώς.  Την αποσύρετε από τη φωτιά και την κρατάτε στην άκρη να γίνει χλιαρή. 

Χτυπάτε µε το µίξερ σε ένα µεγάλο µπολ το τυρί κρέµα µε τη ζάχαρη και τη βανίλια, µέχρι να αφρατέψει και να λιώσει η ζάχαρη (γευτείτε το µίγµα). Ύστερα, χτυπάτε µέσα τη λιωµένη σοκολάτα και ένα-ένα τα αβγά, περιµένοντας να ενσωµατωθεί το ένα πριν βάλετε άλλο και χτυπώντας το µίγµα σε χαµηλή ταχύτητα. Αδειάζετε το µίγµα στη φόρµα και ισιώνετε την επιφάνειά του. 

Τοποθετείτε στη βάση του φούρνου ένα µεταλλικό ταψί και βάζετε µέσα µέχρι 3 περίπου δάχτυλα ζεστό νερό (οι ατµοί θα βοηθήσουν το τσίζκεϊκ να µη σκάσει). Χαµηλώνετε τον θερµοστάτη στους 150°C και ψήνετε το τσίζκεϊκ για 1 ώρα και 10 λεπτά, µέχρι να πήξει, όµως στο κέντρο του να είναι ακόµα ελαφρά «τρεµουλιαστό). Το βγάζετε από το φούρνο και το βάζετε αµέσως στο ψυγείο για να µη σκάσει. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορµάρετε. 

Πριν σερβίρετε, κόβετε τις φράουλες σε φετάκια και τις πασπαλίζετε µε τη ζάχαρη άχνη. Τις ανακατεύετε για να απορροφηθεί η ζάχαρη και τις απλώνετε αρµονικά στον περίγυρο και το κέντρο του τσίζκεϊκ. 

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει βάση από μπισκότα Digestive και βούτυρο και γέμιση από τυρί κρέμα, λευκή σοκολάτα και αυγά.
  • Το τσίζκεϊκ ψήνεται σε μπεν μαρί για καλύτερη υφή και στη συνέχεια ψύχεται για να σφίξει.
  • Διακοσμείται με φέτες φράουλας και ζάχαρη άχνη για μια φρέσκια και γλυκιά νότα.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει προετοιμασία, ψήσιμο και διακόσμηση για ένα ολοκληρωμένο γλυκό.
Διαβάστε επίσης

Pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα από τη Λουΐζα Ζεμπύλα Ραφαήλ. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά για τα pancakes, όπως φρέσκο γάλα, αβγά...

New York Cheesecake Delight

Το άρθρο περιγράφει πώς να φτιάξετε το διάσημο τσίζκεϊκ New York στο σπίτι, εντυπωσιάζοντας την οικογένεια και τους φίλους σας. Η συνταγή περιλαμβάνει αλεσμένα μπισκότα Digestive για τη βάση...

Τηγανητό κοτόπουλο αρωματισμένο με σαφράν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με σαφράν στο τηγάνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Αρχικά, το κοτόπουλο ξεπαγώνεται, αλατοπιπερώνεται και τηγανίζεται μέχρι να πάρει...

Meghli, η παραδοσιακή πουτίγκα της Ανατολής

Το meghli είναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της λιβανέζικης κουζίνας, που παρασκευάζεται και σε άλλες περιοχές του Λεβάντε, όπως η Συρία και η Παλαιστίνη. Παραδοσιακά, σερβίρεται μετά τη γέννηση ενός...

Το Alley υποδέχεται τον κορυφαίο νεαρό σεφ της Γαλλίας, Αντώνη Αβούρη

Το εστιατόριο Alley στη Λεμεσό, που γιορτάζει τρία χρόνια επιτυχίας, φιλοξενεί τον Αντώνη Αβούρη, τον κορυφαίο νέο σεφ της Γαλλίας για το 2024-2025, για ένα τριήμερο μαγειρικό γεγονός από...

Καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα για την προετοιμασία του. Χρησιμοποιείται ολόκληρο κοτόπουλο που μαρινάρεται με κρεμμύδι, σκόρδο,...

Απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, χρησιμοποιώντας γάλα, αραβοσιτάλευρο, ζάχαρη, αυγά και βούτυρο. Ανακατεύουμε τα βασικά υλικά και τα ζεσταίνουμε μέχρι να γίνουν κρέμα,...

Tiradito, crudo ή ceviche: Ποιο ωμό πιάτο να ετοιμάσω με ασφάλεια στο σπίτι;

Το άρθρο συγκρίνει τρία δημοφιλή ωμά πιάτα - το ιταλικό crudo, το περουβιανό ceviche και το περουβιανό-ιαπωνικό tiradito - και προτείνει το crudo ως την πιο εύκολη επιλογή για...

Ποια προϊόντα κατάψυξης δεν απαιτούν απόψυξη;

Ορισμένα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορούν να μαγειρευτούν χωρίς απόψυξη, κυρίως όταν είναι βιομηχανικά επεξεργασμένα ή καλά συσκευασμένα, χωρίς να επηρεάζεται η υφή ή η ασφάλειά τους. Τέτοια προϊόντα περιλαμβάνουν έτοιμα...

Έγκριση για Στρατηγική Επένδυση Costa Nopia

Ο Όμιλος Λεπτός ανακοίνωσε με ικανοποίηση την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το έργο Costa Nopia στην Κρήτη, δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το έργο, που υλοποιείται από την...

Απίθανη μακαρονάδα σε 10 λεπτά από τον Gordon Ramsay

Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay παρουσιάζει σε ένα γρήγορο βίντεο στο TikTok πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε μια νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα σε λιγότερο από 10 λεπτά. Με απλά υλικά και...

Απλό κέικ με καφέ λικέρ και καρύδια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα απλό κέικ με καφέ λικέρ και καρύδια. Για την επικάλυψη, αναμειγνύονται καρύδια, ζάχαρη, κανέλα και λικέρ καφέ. Στη συνέχεια, το κέικ ετοιμάζεται με...

Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

Το άρθρο εξετάζει πώς να αναγνωρίσετε αν ένα λεμόνι είναι καλυμμένο με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και να βελτιώσει την εμφάνιση...

Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, όπου ο φρέσκος τόνος κόβεται σε μικρά κυβάκια και μαρινάρεται με σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, χυμό λάιμ και...

Οι καλύτερες πόλεις για λάτρεις της γαστρονομίας, σύμφωνα με το Taste Atlas

Το άρθρο παρουσιάζει τις κορυφαίες πόλεις για γαστρονομικούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με την κατάταξη του TasteAtlas για το 2025. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Καμπανία της Ιταλίας, γνωστή για τη...

Η αναβίωση του εμβληματικού ξενοδοχείου Pendeli στις Πλάτρες

Το ιστορικό ξενοδοχείο Pendeli στις Πλάτρες ανακαινίστηκε πλήρως από την Property Gallery και επαναλειτουργεί ως το κομψό Pendeli Resort, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει 85...

Γεμιστό Μπιφτέκι Απολαύσεων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστό μπιφτέκι από το εστιατόριο "Το Ελληνικό", περιγράφοντας τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, μουλιάζουμε φέτες ψωμιού σε γάλα, τις αναμειγνύουμε με βοδινό κιμά,...

Ποιο είναι το σιρόπι καλαμποκιού που συναντάμε στα αναψυκτικά;

Το άρθρο εξετάζει το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS), ένα αμφιλεγόμενο γλυκαντικό που χρησιμοποιείται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στα αναψυκτικά τύπου cola, λόγω του χαμηλού του κόστους και...

Δροσερή τούρτα λεμόνι καλοκαιριού

Το άρθρο παρουσιάζει μια δροσερή καλοκαιρινή τούρτα λεμόνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής της. Αρχικά, ανακατεύονται βασικά υλικά όπως το βούτυρο, το αλεύρι και το ξύσμα...

Ετοιμάστε το πιο αγαπημένο σάντουιτς παγκοσμίως

Το σαουάρμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά δρόμου της Μέσης Ανατολής, γνωστό για το μαριναρισμένο κρέας του, που ψήνεται σε κάθετη σούβλα και σερβίρεται σε πίτα με...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ