New York Cheesecake Delight

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει πώς να φτιάξετε το διάσημο τσίζκεϊκ New York στο σπίτι, εντυπωσιάζοντας την οικογένεια και τους φίλους σας. Η συνταγή περιλαμβάνει αλεσμένα μπισκότα Digestive για τη βάση και ένα αφράτο μείγμα τυριού κρέμας για την επικάλυψη.

Το τσίζκεϊκ ψήνεται σε υψηλή θερμοκρασία αρχικά, και στη συνέχεια σε χαμηλή, για να αποκτήσει χρυσορόδινη επιφάνεια. Αφού κρυώσει, προτείνεται να σερβιριστεί με γαρνιτούρα από φρέσκα φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα.

Διαβάστε παρακάτω

Τώρα, μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι το διάσημο τσίζκεϊκ New York και να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα του δάσους ή ακόμα και με μαρμελάδα φράουλα ή καραμέλα.

Υλικά 
1 ½ φλ. αλεσμένα μπισκότα Digestive
6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη +επιπλέον για τη φόρμα
1 250 γρ. (2 ½ κουτιά των 500 γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese), σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλ. ζάχαρη
3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
5 αβγά + 2 κρόκοι
1 ½ κουταλάκι τριμμένο ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι βανίλια
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
Φρούτα του δάσους για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 260°C. Αναμιγνύετε τα αλεσμένα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και πιέζετε με τις παλάμες σας το μίγμα να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας με ελατήριο, διαμέτρου 23 εκατοστών. Την βάζετε στην κατάψυξη.
  2. Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα και ύστερα ένα-ένα τα αβγά και τους κρόκους, πάντα χτυπώντας το μίγμα.
  3. Τέλος, χτυπάτε μέσα τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνετε το τσίζκεϊκ στο φούρνο για 10 λεπτά και ύστερα χαμηλώνετε τον θερμοστάτη του φούρνου στους 100°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ακόμη ώρα.
  4. Το τσίζκεϊκ πρέπει να φουσκώσει σαν σουφλέ και η επιφάνειά του να πάρει ένα χρυσορόδινο χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το κρυώνετε μέσα στη φόρμα, πάνω σε σχάρα για 2 ώρες.
  5. Ύστερα το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο για μίνιμουμ 6 ώρες (καλύτερα ένα βράδυ) πριν το σερβίρετε., γαρνίροντάς το, αν θέλετε, με φρούτα του δάσους.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει αλεσμένα μπισκότα Digestive για τη βάση και αφράτο μείγμα τυριού κρέμας για την επικάλυψη.
  • Το τσίζκεϊκ ψήνεται πρώτα σε υψηλή θερμοκρασία και μετά χαμηλώνεται για να αποκτήσει χρυσορόδινη επιφάνεια.
  • Προτείνεται να κρυώσει και να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  • Μπορεί να γαρνιριστεί με φρέσκα φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα για επιπλέον γεύση.
Διαβάστε επίσης

Tiradito, crudo ή ceviche: Ποιο ωμό πιάτο να ετοιμάσω με ασφάλεια στο σπίτι;

Το άρθρο συγκρίνει τρία δημοφιλή ωμά πιάτα - το ιταλικό crudo, το περουβιανό ceviche και το περουβιανό-ιαπωνικό tiradito - και προτείνει το crudo ως την πιο εύκολη επιλογή για...

Ποια προϊόντα κατάψυξης δεν απαιτούν απόψυξη;

Ορισμένα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορούν να μαγειρευτούν χωρίς απόψυξη, κυρίως όταν είναι βιομηχανικά επεξεργασμένα ή καλά συσκευασμένα, χωρίς να επηρεάζεται η υφή ή η ασφάλειά τους. Τέτοια προϊόντα περιλαμβάνουν έτοιμα...

Έγκριση για Στρατηγική Επένδυση Costa Nopia

Ο Όμιλος Λεπτός ανακοίνωσε με ικανοποίηση την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το έργο Costa Nopia στην Κρήτη, δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το έργο, που υλοποιείται από την...

Απίθανη μακαρονάδα σε 10 λεπτά από τον Gordon Ramsay

Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay παρουσιάζει σε ένα γρήγορο βίντεο στο TikTok πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε μια νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα σε λιγότερο από 10 λεπτά. Με απλά υλικά και...

Απλό κέικ με καφέ λικέρ και καρύδια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα απλό κέικ με καφέ λικέρ και καρύδια. Για την επικάλυψη, αναμειγνύονται καρύδια, ζάχαρη, κανέλα και λικέρ καφέ. Στη συνέχεια, το κέικ ετοιμάζεται με...

Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

Το άρθρο εξετάζει πώς να αναγνωρίσετε αν ένα λεμόνι είναι καλυμμένο με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και να βελτιώσει την εμφάνιση...

Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, όπου ο φρέσκος τόνος κόβεται σε μικρά κυβάκια και μαρινάρεται με σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, χυμό λάιμ και...

Οι καλύτερες πόλεις για λάτρεις της γαστρονομίας, σύμφωνα με το Taste Atlas

Το άρθρο παρουσιάζει τις κορυφαίες πόλεις για γαστρονομικούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με την κατάταξη του TasteAtlas για το 2025. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Καμπανία της Ιταλίας, γνωστή για τη...

Η αναβίωση του εμβληματικού ξενοδοχείου Pendeli στις Πλάτρες

Το ιστορικό ξενοδοχείο Pendeli στις Πλάτρες ανακαινίστηκε πλήρως από την Property Gallery και επαναλειτουργεί ως το κομψό Pendeli Resort, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει 85...

Γεμιστό Μπιφτέκι Απολαύσεων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστό μπιφτέκι από το εστιατόριο "Το Ελληνικό", περιγράφοντας τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, μουλιάζουμε φέτες ψωμιού σε γάλα, τις αναμειγνύουμε με βοδινό κιμά,...

Ποιο είναι το σιρόπι καλαμποκιού που συναντάμε στα αναψυκτικά;

Το άρθρο εξετάζει το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS), ένα αμφιλεγόμενο γλυκαντικό που χρησιμοποιείται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στα αναψυκτικά τύπου cola, λόγω του χαμηλού του κόστους και...

Δροσερή τούρτα λεμόνι καλοκαιριού

Το άρθρο παρουσιάζει μια δροσερή καλοκαιρινή τούρτα λεμόνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής της. Αρχικά, ανακατεύονται βασικά υλικά όπως το βούτυρο, το αλεύρι και το ξύσμα...

Ετοιμάστε το πιο αγαπημένο σάντουιτς παγκοσμίως

Το σαουάρμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά δρόμου της Μέσης Ανατολής, γνωστό για το μαριναρισμένο κρέας του, που ψήνεται σε κάθετη σούβλα και σερβίρεται σε πίτα με...

«Λαμπερή» πίτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για πίτσα σε σχήμα αστεριού, περιλαμβάνοντας οδηγίες για την παρασκευή του ζυμαριού και της γέμισης. Η συνταγή ξεκινά με την παρασκευή του ζυμαριού,...

Ζελέ-μαχαλεπί

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού γλυκού ζελέ-μαχαλεπί, ξεκινώντας με την παρασκευή του μαχαλεπιού από νησιαστό και νερό, το οποίο ανακατεύεται σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει...

Ρολό κοτόπουλου με καυτερή σάλτσα ντομάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρολό κοτόπουλου με καυτερή σάλτσα ντομάτας, ιδανική για τέσσερα wraps. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα κομματιών κοτόπουλου με μπαχαρικά, ενώ η πικάντικη σάλτσα...

Θρεπτικά μπιφτέκια κινόας με γλυκοπατάτες και ρόκα σαλάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια κινόας με συνοδευτικά γλυκοπατάτες και σαλάτα ρόκας. Τα μπιφτέκια παρασκευάζονται με κινόα, καρότο, κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και αυγά, ενώ...

Γαρίδες και λαχανικά σε σουβλάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαρίδες και λαχανικά σε σουβλάκι, ιδανική για 6 καλαμάκια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν μεγάλες γαρίδες, διάφορες πιπεριές, κολοκυθάκι, ντοματίνια, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λεμόνι και...

Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, η οποία συνδυάζει φρέσκο τόνο κομμένο σε μικρά κυβάκια με αβοκάντο και μια μαρινάδα από σησαμέλαιο, σάλτσα...

Χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο, ιδανικό για δύο άτομα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σάντουιτς με φέτες ψωμιού ολικής άλεσης, χούμους,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ