Υπέροχη τάρτα με φρέσκες φράουλες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η τάρτα με φρέσκες φράουλες είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει μια νόστιμη βάση με κρέμα και φρέσκες φράουλες. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, στην οποία αναμειγνύονται ζάχαρη άχνη, αλεύρι, βούτυρο και κρόκοι αβγών.

Ακολουθεί το ψήσιμο της βάσης και η προετοιμασία της κρέμας από γάλα, κορν φλάουερ και βούτυρο. Τέλος, η τάρτα διακοσμείται με φράουλες και μαρμελάδα φράουλας για να διατηρηθούν φρέσκιες.

Ιδανική επιλογή για γλυκό και εντυπωσιακή παρουσίαση σε κάθε περίσταση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
½ φλ. ζάχαρη άχνη
1 2/3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Self Raising),1 φακελάκι βανίλια,1/3 του πακέτου των 250 γρ. βούτυρο ανάλατο (περίπου 5 ½ κοφτές κουταλιές)
2 κρόκοι αβγών
5 κουταλιές(περίπου) γάλα
Για την κρέμα:
4 φλ. γάλα
6 κουταλιές κορν φλάουερ
4 κουταλιές ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
1 κουταλάκι βούτυρο
½ φλ. κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη:
1 συσκευασία (250γρ.) φρέσκιες φράουλες
2 κουταλιές μαρμελάδα φράουλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗΕτοιμάζετε πρώτα τη βάση: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και τη βανίλια.

Ακολούθως, προσθέτετε τους κρόκους, το βούτυρο και λίγο – λίγο γάλα (μπορεί να μην το «τραβήξει» όλο).

Ζυμώνετε μέχρι να κάνετε μια μαλακή ζύμη.

Ανοίγετε το φύλλο και το βάζετε σε μια στρογγυλή και καλά λαδωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 26-28 εκ.

Το πιέζετε με τα δάχτυλα για να καλύψει καλά και τα πλαϊνά της ταρτιέρας.

Κόβετε όση ζύμη περισσεύει.

Τρυπάτε με πιρούνι, βάζετε από πάνω ένα στρογγυλό κομμάτι
λαδόκολλας και ρίχνετε μπόλικα όσπρια (ή φασόλια ή ρεβίθια ή λουβιά).

Αυτό βοηθά τη ζύμη να μη φουσκώσει.

Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20 λεπτά.

Την αφήνετε να κρυώσει και αφαιρείτε τα φασόλια.

Παράλληλα ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε τα 3 φλιτζάνια γάλα σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν.

Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ένα φλιτζάνι γάλα.

Ρίχνετε το μίγμα στο γάλα που βράζει και ανακατεύετε μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Λίγο πριν την κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε  μέσα το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύετε το μίγμα για  1-2 λεπτά να κρυώσει και το απλώνετε πάνω από την τάρτα.

Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και στολίζετε με τις φράουλες.

Ανακατεύετε τη μαρμελάδα φράουλας με 1-2 κουταλιές νερό και  την απλώνετε πάνω από τις φράουλες για να μη μαυρίσουν.

Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ