Βραδιά Eurovision: Ανακαλύψαμε τις πιο λαχταριστές συνταγές για το τέλειο πάρτι στο σπίτι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η βραδιά της Eurovision πλησιάζει και ο Πέτρος Συρίγος προτείνει νόστιμες και εύκολες συνταγές για ένα αξέχαστο πάρτι στο σπίτι.

Μεταξύ των προτάσεων περιλαμβάνονται σκεπαστή τορτίγια με κοτόπουλο, πέννες αλα κρεμ και πίτσα, όλες ιδανικές για να συνοδεύσουν την παρακολούθηση του Α’ ημιτελικού.

Οι συνταγές είναι απλές, με αναλυτικά υλικά και διαδικασίες, προσκαλώντας τους λάτρεις της Eurovision να δημιουργήσουν γευστικές λιχουδιές για την ειδική αυτή βραδιά.

Διαβάστε παρακάτω

Η ώρα της Eurovision έφτασε και, απόψε, θα παρακολουθήσουμε τον Α’ ημιτελικό από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Ο Πέτρος Συρίγος μπαίνει στην κουζίνα και προτείνει τα πιο εύκολα junk food, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι!

Σκεπαστή με κοτόπουλο για την Eurovision

Υλικά

  • 4-6 τορτίγιες
  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψητό
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 6 αυγά scramble
  • 3 κ.τ.σ βούτυρο
  • 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 8 φέτες μπέικον κομμένες στα 3
  • 400 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 8 φέτες τυρί τσένταρ
  • 2 μέτριες ντομάτες

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Προσθέτουμε τα αυγά και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξουν. Απλώνουμε τα scramble αυγά σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μπέικον με νερό και, όταν εξατμιστεί το νερό, τοαφήνουμε να ροδίσει, το βάζουμε και αυτό στην άκρη να περιμένει.

Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι σε μια κουταλιά ελαιόλαδο, για 2 λεπτά. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο.  Αλείφουμε τις τορτίγιες με ελαιόλαδο.

Σε ένα τηγάνι 30 πόντων βάζουμε μια από τις τορτίγιες κάτω. Πασπαλίζουμε από πάνω 100 γρ. γκούντα. Αραδιάζουμε 150 γρ. κοτόπουλο μαδημένο να καλύψει όλη την τορτίγια. Βάζουμε το μπέικον και τα αυγά.

Απλώνουμε τις φέτες τσένταρ. Προσθέτουμε την ντομάτα και τις πιπεριές με το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε από πάνω 100 γρ. γκούντα. Σκεπάζουμε με άλλη μια τορτίγια από πάνω και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές. Την κόβουμε στα 4 και την σερβίρουμε κατά μήκος την μια πάνω στην άλλη.

Πέννες αλα κρεμ για βραδιά Eurovision

Υλικά

  • 250 γρ. πέννες
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 150 γρ. σπανάκι baby
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
    300 γρ. κρέμα τυρί
  • 2σκ. σκόρδο
  • 15 τμχ λιαστή ντομάτα
  • 100γρ. κουκουνάρι
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Διαδικασία

Σε ενα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, αν θέλετε προσθέστε και λίγο βούτυρο για να πάρει ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σοτάρουμε για αλλά 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε το σπανάκι, την λιαστή τομάτα που έχουμε κόψει σε μικρές λωρίδες και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τις πέννες που τις έχουμε βράσει, αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζουμε με λίγη λιαστή ντομάτα από πάνω τις πέννες μας, σχινόπρασο ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Πίτσα για βραδιά Eurovision

Υλικά

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 375 ml νερό χλιαρό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 35 γρ. ηλιέλαιο
  • 35 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι

Για τη σάλτσα πίτσας

  • 1 1/2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. κονσέρβα με αποφλοιωμένο ντοματάκι
  • 2 κ.τ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.τ.γ φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.τ.γ ζάχαρη
  • 1 ½ κ.τ.γ αλάτι
  • 1 ½ κ.τ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ψήσιμο

  • 8 φέτες μπέικον
  • 10 τμχ μανιτάρια
  • 300 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 200 γρ. τσενταρ τριμμένο
  • Φρέσκιες ντομάτες
  • 15 φέτες ζαμπόν

Διαδικασία

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
Αφήνουμε για 10΄ περίπου να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα, όταν αφρίσει λίγο τότε θα είναι έτοιμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το εβαπορέ και τέλος το αλάτι.

Ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ ή αλλιώς στο χέρι για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα. Λαδώνουμε καλά το μπολ και βάζουμε από πάνω το ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Αν δεν έχετε ζεστό μέρος, βάλτε τον φούρνο στους 50 βαθμούς.

Σβήστε τον φούρνο, βάλτε μέσα το μπολ και αφήστε για 1 ώρα (με κλειστό φούρνο). Χωρίζουμε το ζυμάρι στα δυο. Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα δύο ταψιά και απλώνουμε τις ζύμες.

Σάλτσα: Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλουμε να έχουμε και κάποια κομμάτια ντομάτας στην σάλτσα. Η σάλτσα πρέπει να μείνει στο ψυγείο, όλο το βράδυ η για 3 ώρες το λιγότερo.
Την σάλτσα της πίτσας δεν την βράζουμε, την κρατάμε ωμή.

Για το στήσιμο τις πίτσας: Έχουμε απλώσει τα ζυμάρια στα ταψιά, προσθέτουμε την σάλτσα, τις φέτες ζαμπόν, τα τυριά που έχουμε ανακατέψει και τέλος το μπέικον, τις φέτες ντομάτας και τα μανιτάρια. Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά στον αέρα….

Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ