Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για βανίλιας muffins με κομματάκια σοκολάτας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Χρησιμοποιούνται βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, γάλα και σταγόνες σοκολάτας.
Αφού χτυπηθούν τα υλικά μαζί, το μείγμα τοποθετείται σε θήκες για muffins και ψήνεται στους 180°C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Η συνταγή είναι εύκολη και ιδανική για να προσφέρει γλυκιά απόλαυση σε κάθε περίσταση.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
130 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 φλ. ζάχαρη
4 αυγά
Μια πρέζα αλάτι
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. βανίλια
1/2 φλ. γάλα
10 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Χαρτί ψησίματος Karen
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ με ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Τέλος, βάζουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Κόβουμε ένα χαρτί ψησίματος σε 3 λωρίδες. Κόβουμε κάθε λωρίδα σε 3 τετράγωνα και τα τοποθετούμε στις θήκες της φόρμας για muffins (9 στο σύνολο).
Βάζουμε από μία μεγάλη κουταλιά μείγμα σε κάθε θήκη για muffins.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βανίλια, γάλα και σταγόνες σοκολάτας.
- Το μείγμα χτυπιέται και τοποθετείται σε θήκες για muffins πριν ψηθεί στους 180°C για 20 λεπτά.
- Η διαδικασία είναι απλή και προσφέρει μια γλυκιά απόλαυση για κάθε περίσταση.
- Τα muffins είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν καφέ ή να προσφερθούν σε γιορτές και συγκεντρώσεις.