Τραγανά spring rolls με ζουμερό χοιρινό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά spring rolls γεμιστά με ζουμερό χοιρινό. Τα υλικά περιλαμβάνουν κινέζικο φιδέ, φρέσκα κρεμμυδάκια, σκόρδο, τζίντζερ, καρότο, λάχανο και ψημένο χοιρινό, ενώ τα φύλλα για τα spring rolls είναι κατεψυγμένα.

Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο του φιδέ, το σοτάρισμα των λαχανικών, τη δημιουργία της γέμισης και το τύλιγμα των ρολών. Τέλος, τα spring rolls τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν και σερβίρονται ζεστά με σόγια σος και γλυκιά σος τσίλι.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια)

100 γρ. (ελέγχετε το βάρος του πακέτου) κιινέζικος φιδές (λεπτά σγουρά νουτλ, noodles)

1 κουταλιά λάδι + επιπλέον για το τηγάνισμα

4 λεπτά φρέσκα κρεμμυδάκια (ή 2 πιο χοντρά), ψιλοκομμένα

1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

3 κουταλάκια τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

1 μέτριο καρότο τριμμένο

3 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο (κραμβί)

2 κουταλιές σόγια σος + 1/3 φλ. περίπου για το σερβίρισμα

3 φλ. ψημένο χοιρινό σε κομματάκια (περίσσευμα ψητού π.χ.) ή λούντζα (όχι κρασάτη)

1 πακέτο (250 γρ.) κατεψυγμένα φύλλα για spring roll ξεπαγωμένα ή φύλλα έτοιμης ζύμης για πίτες και spring roll, κομμένα σε τετράγωνα πλευράς 20 εκ. περίπου

2 κουταλιές κορν φλάουερ διαλυμένες σε 1/4 φλ. κρύο νερό

1/3 φλ. περίπου γλυκιά σος τσίλι (Sweet Chili Sauce) για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τον κινέζικο φιδέ σε ένα πυρίμαχο μπολ και τον σκεπάζετε με ζεστό νερό και τον κρατάτε στην άκρη για 5 λεπτά. Τον στραγγίζετε και τον αφήνετε να κρυώσει. Ύστερα τον στύβετε ελαφρά για να στραγγίσει καλά και τον τεμαχίζετε με ένα ψαλίδι (χωρίς να τον ψιλοκόψετε).

Στο μεταξύ, ζεσταίνετε 1 κουταλιά λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα κρεμμυδάκια με το τζίντζερ και το καρότο, μέχρι να μαραθούν, για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το λάχανο και τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και αυτά (απλά να ελαττωθεί ο όγκος του λάχανου). Ανακατεύετε μέσα τις 2 κουταλιές σόγια σος και το χοιρινό, αποσύρετε το γουόκ από τη φωτιά και αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ. Όταν κρυώσει αρκετά, ανακατεύετε μέσα τον φιδέ.

Απλώνετε 1 κομμάτι φύλλο μπροστά σας, με μια γωνιά απάνω και μια κάτω και βάζετε περίπου 1/3 φλ. γέμιση στο ύψος του 1/3 περίπου του φύλλου από κάτω. Την πλάθετε σαν «λουκάνικο» μήκους 9 εκ. περίπου και γυρίζετε από πάνω τις πλαϊνές πλευρές. Βουτάτε ένα δάχτυλο στο διαλυμένο κορν φλάουερ και αλείφετε λίγο την πάνω γωνιά του φύλλου (για να κολλήσει), το τυλίγετε σε σφικτό ρολό και επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα υπόλοιπα. 

Γεμίζετε ένα κατσαρολάκι μέχρι τη μέση με λάδι, το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και τηγανίζετε μέσα τμηματικά τα spring rolls, για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν και τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την επιπλέον σόγια σος και τη γλυκιά σος τσίλι.

Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ