St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής.

Τα χοιρινά spare-ribs προετοιμάζονται με καρυκεύματα και ψήνονται στο φούρνο, ενώ η ιδιαίτερη γεύση τους ενισχύεται από μια πλούσια σάλτσα μπάρμπεκιου. Η σάλτσα περιλαμβάνει συστατικά όπως μηλόξιδο, γούστερ σος, κετσάπ και καυτερή σος τσίλι, τα οποία συνδυάζονται και βράζουν μέχρι να δέσει το μείγμα.

Τα παϊδάκια ψήνονται αρχικά ξεσκέπαστα και στη συνέχεια με τη σάλτσα, μέχρι να αποκτήσουν μια γευστική, καραμελωμένη κρούστα.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 ½ -2 κιλά χοιρινά spare-ribs

Σκόρδο σε σκόνη, λίγο βούτυρο για το ταψί, αλάτι

Για το St. Louis barbeque sauce:

½ φλ. νερό, 1/3 φλ. µηλόξιδο, 1/3 φλ. γούστερ σος

1 φλ. κετσάπ, 1 κουταλιά ζάχαρη

1/4 φλ. σιρόπι Corn Syrup (από βαζάκι ή τενεκεδάκι)

1 κουταλιά καυτερή σος τσίλι (Chilli Sauce)

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι, ½ κοφτό κουταλάκι κρεµµύδι σε σκόνη

1 κοφτό κουταλάκι µουστάρδα σε σκόνη

1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα, ½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζετε πρώτα την µπάρµπεκιου σος: Βάζετε όλα τα υλικά σε µια µικρή κατσαρόλα και τα αφήνετε να κοχλάσουν. Συνεχίζετε το βράσιµο για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας το µίγµα κάθε τόσο, µέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στο µεταξύ, προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα µεγάλο µεταλλικό ταψί του φούρνου που να παίρνει το κρέας σε µια στρώση. Κόβετε το κρέας ανά δύο παΐδια και το πασπαλίζετε µε λίγο αλάτι και σκόνη σκόρδου. Το απλώνετε µέσα στο ταψί µε την πλευρά του κόκαλου προς τα πάνω και το ψήνετε ξεσκέπαστο για 45 λεπτά.

Στραγγίζετε το λίπος από το ταψί και περιχύνετε το κρέας µε την µπάρµπεκιου σος. Σκεπάζετε το ταψί στεγανά µε αλουµινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιµο για 1 ώρα. Ύστερα, ξεσκεπάζετε το ταψί και ψήνετε τα παϊδάκια για άλλη ½ ώρα, περιχύνοντάς τα µε τη σος 2-3 φορές, προς το τέλος του ψησίµατος. 

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινά spare-ribs, καρυκεύματα και μια πλούσια σάλτσα μπάρμπεκιου.
  • Η σάλτσα περιέχει μηλόξιδο, γούστερ σος, κετσάπ και καυτερή σος τσίλι, που βράζουν μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Τα παϊδάκια ψήνονται αρχικά ξεσκέπαστα και στη συνέχεια σκεπάζονται με σάλτσα, αποκτώντας καραμελωμένη κρούστα.
  • Η συνταγή απαιτεί προθέρμανση φούρνου στους 180°C και συνολικό χρόνο ψησίματος περίπου 2 ώρες.
Διαβάστε επίσης

“Πόσο έγκυρα είναι τα τεστ για τροφική δυσανεξία;”

Τα τεστ τροφικής δυσανεξίας έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ ατόμων με ανεξήγητα συμπτώματα, όμως η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την αξιοπιστία τους. Σε αντίθεση με τις τροφικές αλλεργίες, οι δυσανεξίες προκαλούν...

Η διαδρομή του μουσακά: Από την Ανατολή στην ελληνική κληρονομιά

Ο μουσακάς, αν και σήμερα αποτελεί σύμβολο της ελληνικής κουζίνας, έχει τις ρίζες του στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Αρχικά ήταν μια σαλάτα με μελιτζάνες και ντομάτα,...

Γλυκοκαραμελωμένα παϊδάκια χοιρινού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για γλυκοκαραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια. Χρειάζονται χοιρινά παϊδάκια, αλάτι και πιπέρι, καθώς και μια σος από σος τεριγιάκι με μέλι, σόγια σος, γλυκιά σάλτσα τσίλι...

Μπισκότα με χαρουπόμελο (Τερτζιελλούθκια)

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για τα παραδοσιακά κυπριακά κουλουράκια, γνωστά ως τερτζιελλούθκια, τα οποία παρασκευάζονται με χωριάτικο αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και χλιαρό νερό, ενώ ολοκληρώνονται με χαρουπόμελο. Η διαδικασία...

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί

Η γραβιέρα Νάξου αναδείχθηκε ως το πιο αγαπημένο ελληνικό τυρί από την πλατφόρμα TasteAtlas, ξεπερνώντας διάσημα πιάτα όπως ο μουσακάς και τα σουβλάκια. Η κατάταξη βασίστηκε σε περισσότερες από 26.000...

Ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ

Η συνταγή αυτή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια γευστική ομελέτα με ντοματίνια και λάντσιον μιτ. Χρησιμοποιώντας υλικά όπως ελαιόλαδο, κόκκινο κρεμμύδι, χαλλούμι, λάντσιον μιτ Ma Ling, ντοματίνια, τυρί ένταμ, αυγά...

Μήλο κέικ με τραγανή επικάλυψη

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ μήλου με τραγανή επικάλυψη, ιδανικό για επιδόρπιο. Αρχικά, τα μήλα καθαρίζονται, κόβονται και ραντίζονται με χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ένα μείγμα από αυγά,...

Γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο με άρωμα καρύδας, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση της παρασκευής του. Χρησιμοποιώντας φρέσκο γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ και βανίλια, το μείγμα...

Χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χοιρινό φλαμπέ με ζιβανία, ξεκινώντας με τη μαρινάδα του κρέατος σε ζιβανία, αλάτι και κρύο νερό, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον...

Ναπολέον αναρρόφησης

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού που ονομάζεται "Ναπολέων αναρρόφησης", το οποίο συνδυάζει φύλλα κρούστας με κρέμα αναρής και γαρνιτούρες από γλυκό καρυδάκι, κηρήθρα, φρέσκα σύκα και...

Ποια ελληνικά πιάτα έχουν οθωμανικές ρίζες;

Το άρθρο εξετάζει τις οθωμανικές ρίζες πολλών ελληνικών πιάτων, τονίζοντας τη μακραίωνη σχέση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής κουζίνας λόγω ιστορικών και πολιτισμικών επιρροών. Πολλά φαγητά που θεωρούνται παραδοσιακά ελληνικά,...

Καουμπόικος «χαβιάρι» σαλάτας από την Αμερική

Η καουμπόικη σαλάτα από το Τέξας είναι μια εύκολη και γευστική επιλογή που συνδυάζει πρωτεΐνες και βιταμίνες, συνοδευόμενη από τσιπς τορτίγια. Προετοιμάζεται με ντοματίνια, φρέσκο κρεμμύδι, κονσέρβα φασόλια και...

Γλυκές πίτες με μέλι, χαλούμι λουκουμά, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκές πίτες με συστατικά όπως μέλι, χαλούμι, αναρή, κυδώνι γλυκό, καρύδια και αμύγδαλα. Η διαδικασία ξεκινά με την παρασκευή της ζύμης, η οποία...

Ποια καρυκεύματα περιλαμβάνει το taco seasoning;

Το παραδοσιακό μεξικανικό μείγμα μπαχαρικών, γνωστό ως taco seasoning, αποτελείται από έναν αρωματικό συνδυασμό που προσφέρει θερμότητα, βάθος και καπνιστό χαρακτήρα, ιδανικό για πιάτα όπως τάκο, φαχίτας και μαριναρισμένα...

Οι πιο γνωστές σάλτσες στον κόσμο

Το άρθρο αναλύει τη σημασία των ντρέσινγκ, τονίζοντας ότι δεν είναι απλά σάλτσες για σαλάτες, αλλά προσδίδουν χαρακτήρα, ένταση και ισορροπία σε ένα πιάτο. Εξετάζει διάφορα διάσημα ντρέσινγκ από όλο...

Πουρέκια αναρής µε μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών πουρεκιών με αναρή, συνοδευόμενα από μαστιχωτό παγωτό και γλυκό καρύδι. Τα πουρέκια γίνονται με μια αφράτη ζύμη από αλεύρι, λάδι και αλάτι, και...

Λιγκουίνι µε γαρίδες και πικάντικο τσορίθο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και πικάντικο τσορίθο. Τα υλικά περιλαμβάνουν λουκάνικο τσορίθο, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, βότκα, ντομάτες, πελτέ ντομάτας, πάπρικα, κρέμα γάλακτος, μαϊντανό, γαρίδες...

Μπιφτέκια με ψήσιμο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για νόστιμα μπιφτέκια, χρησιμοποιώντας χοιρινό κιμά και μια μοναδική σύνθεση υλικών όπως τριμμένο κρεμμύδι, ελαιόλαδο, ξύδι, έψημα (πετιμέζι), φρυγανιά, αυγό και κόλιαντρο. Η διαδικασία...

Νόστιμες κροκέτες με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και αγαπημένη συνταγή για κροκέτες με τόνο, ιδανική για μικρούς και μεγάλους. Οι κροκέτες φτιάχνονται με τόνο, πατάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και μαϊντανό, ενώ μπορούν...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ. Αρχικά, σοτάρουμε τον κιμά με κρεμμύδι και μπαχαρικά, προσθέτοντας κρασί και ντοματοχυμό για γεύση. Τα μακαρόνια μαγειρεύονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ