Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για St. Louis style ψητά παϊδάκια μπάρμπεκιου, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής.
Τα χοιρινά spare-ribs προετοιμάζονται με καρυκεύματα και ψήνονται στο φούρνο, ενώ η ιδιαίτερη γεύση τους ενισχύεται από μια πλούσια σάλτσα μπάρμπεκιου. Η σάλτσα περιλαμβάνει συστατικά όπως μηλόξιδο, γούστερ σος, κετσάπ και καυτερή σος τσίλι, τα οποία συνδυάζονται και βράζουν μέχρι να δέσει το μείγμα.
Τα παϊδάκια ψήνονται αρχικά ξεσκέπαστα και στη συνέχεια με τη σάλτσα, μέχρι να αποκτήσουν μια γευστική, καραμελωμένη κρούστα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 ½ -2 κιλά χοιρινά spare-ribs
Σκόρδο σε σκόνη, λίγο βούτυρο για το ταψί, αλάτι
Για το St. Louis barbeque sauce:
½ φλ. νερό, 1/3 φλ. µηλόξιδο, 1/3 φλ. γούστερ σος
1 φλ. κετσάπ, 1 κουταλιά ζάχαρη
1/4 φλ. σιρόπι Corn Syrup (από βαζάκι ή τενεκεδάκι)
1 κουταλιά καυτερή σος τσίλι (Chilli Sauce)
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι, ½ κοφτό κουταλάκι κρεµµύδι σε σκόνη
1 κοφτό κουταλάκι µουστάρδα σε σκόνη
1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα, ½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζετε πρώτα την µπάρµπεκιου σος: Βάζετε όλα τα υλικά σε µια µικρή κατσαρόλα και τα αφήνετε να κοχλάσουν. Συνεχίζετε το βράσιµο για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας το µίγµα κάθε τόσο, µέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στο µεταξύ, προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα µεγάλο µεταλλικό ταψί του φούρνου που να παίρνει το κρέας σε µια στρώση. Κόβετε το κρέας ανά δύο παΐδια και το πασπαλίζετε µε λίγο αλάτι και σκόνη σκόρδου. Το απλώνετε µέσα στο ταψί µε την πλευρά του κόκαλου προς τα πάνω και το ψήνετε ξεσκέπαστο για 45 λεπτά.
Στραγγίζετε το λίπος από το ταψί και περιχύνετε το κρέας µε την µπάρµπεκιου σος. Σκεπάζετε το ταψί στεγανά µε αλουµινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιµο για 1 ώρα. Ύστερα, ξεσκεπάζετε το ταψί και ψήνετε τα παϊδάκια για άλλη ½ ώρα, περιχύνοντάς τα µε τη σος 2-3 φορές, προς το τέλος του ψησίµατος.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει χοιρινά spare-ribs, καρυκεύματα και μια πλούσια σάλτσα μπάρμπεκιου.
- Η σάλτσα περιέχει μηλόξιδο, γούστερ σος, κετσάπ και καυτερή σος τσίλι, που βράζουν μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Τα παϊδάκια ψήνονται αρχικά ξεσκέπαστα και στη συνέχεια σκεπάζονται με σάλτσα, αποκτώντας καραμελωμένη κρούστα.
- Η συνταγή απαιτεί προθέρμανση φούρνου στους 180°C και συνολικό χρόνο ψησίματος περίπου 2 ώρες.