Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με σάλτσα από Grand Marnier και βερίκοκα. Τα υλικά περιλαμβάνουν καϊσιά, νερό, ζάχαρη, λικέρ Grand Marnier, φιλέτα σολομού, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και άσπρο πιπέρι.
Η διαδικασία ξεκινά με το βράσιμο των καϊσιών μέχρι να μαλακώσουν, ενώ στη συνέχεια προστίθενται ζάχαρη και Grand Marnier και πολτοποιούνται. Τα φιλέτα σολομού σοτάρονται σε βούτυρο, πασπαλίζονται με αλάτι και πιπέρι, και σερβίρονται με τη σάλτσα.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
2/3 φλ. καϊσιά
1 φλ. νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1/4 φλ. λικέρ Grand Marnier
4 κοµµάτια (µερίδες) φιλέτο σολοµού
2 κουταλιές λιωµένο βούτυρο
½ κουταλιά αλάτι
½ κουταλιά άσπρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια µικρή κατσαρόλα βράζετε τα καϊσιά µέχρι να µαλακώσουν. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη. Προσθέτετε στο υγρό τη ζάχαρη και το Grand Marnier. Τα µεταφέρετε όλα σε ένα µπλέντερ και τα χτυπάτε µέχρι να πολτοποιηθούν. Τα αφήνετε στην άκρη και τα διατηρείτε ζεστά. Πλένετε και στεγνώνετε τα φιλέτα. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα φιλέτα 2 ½ µε 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Τα πασπαλίζετε µε αλάτι και πιπέρι. Τα µεταφέρετε σε µια πιατέλα σερβιρίσµατος, τα καλύπτετε µε σάλτσα και τα σερβίρετε.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει σάλτσα από βρασμένα καϊσιά, ζάχαρη και λικέρ Grand Marnier.
- Τα φιλέτα σολομού σοτάρονται σε λιωμένο βούτυρο και καρυκεύονται με αλάτι και άσπρο πιπέρι.
- Η σάλτσα πολτοποιείται στο μπλέντερ και σερβίρεται ζεστή πάνω από τα φιλέτα σολομού.
- Η προετοιμασία περιλαμβάνει απλά βήματα, όπως το βράσιμο των καϊσιών και το σοτάρισμα του σολομού.