Σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για σοκολατένιες κρέπες γεμιστές σαν σούσι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Οι κρέπες φτιάχνονται με κακάο και σερβίρονται γεμιστές με μια κρέμα τυριού και φρούτων, τυλιγμένες σε ρολά και κομμένες σε κομμάτια που θυμίζουν σούσι.

Η συνταγή συνοδεύεται από μια σος σοκολάτας, η οποία παρασκευάζεται με γάλα εβαπορέ και σοκολάτα κουβερτούρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλύκα της σοκολάτας με την φρεσκάδα των φρούτων.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

2 αβγά

1 φλ. γάλα (ολόπαχο) σε θερµοκρασία δωµατίου

1 ½ κοφτή κουταλιά ζάχαρη

1 φλ. + 1 κουταλιά αλεύρι

1 γερή πρέζα αλάτι

3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο

2 κουταλιές κοσκινισµένο κακάο

3 κουταλιές λιωµένο βούτυρο ανάµικτο

3 κουταλιές λάδι για το ψήσιµο

Για τη γέµιση:

200 γρ. (1 πακέτο) τυρί κρέµα σε θερµοκρασία δωµατίου

½ φλ. κρέµα γάλακτος

½ φλ. ζάχαρη

2 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι

1 φλ. φρούτα ανάµικτα κοµµένα σε κυβάκια (φρέσκα ή από καλά από στραγγισµένη κονσέρβα)

Για τις σος σοκολάτας:

1 φλ. γάλα εβαπορέ

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκοµµένη

½ φλ. (8 κοφτές κουταλιές) σιρόπι corn syrup (από τενεκεδάκι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρέπες: Αναµιγνύετε το αλεύρι µε τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Σε ένα µπολ χτυπάτε τα αβγά µε το µίξερ για λίγα δευτερόλεπτα να οµογενοποιηθούν και προσθέτετε το αλεύρι, χτυπώντας το µίγµα σε χαµηλή ταχύτητα. Προσθέτετε το λιωµένο βούτυρο, ύστερα σιγά-σιγά το γάλα, πάντα χτυπώντας σε χαµηλή ταχύτητα. Κρατάτε το µίγµα σκεπασµένο για ½ -2 ώρες και πριν φτιάξετε τις κρέπες το ανακατεύετε καλά.

Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι για κρέπες – ή ένα αντικολλητικό τηγάνι διαµέτρου 20εκ.- το αλείφετε µε λίγο µίγµα λαδιού/βουτύρου και ρίχνετε µέσα ½ περίπου φλυντζανάκι του καφέ από το µίγµα. Το στριφογυρίζετε για να καλύψει τον πάτο του τηγανιού, το αφήνετε να στεγνώσει και γυρίζετε την κρέπα µε τα δάχτυλα (προσεκτικά µε το δείχτη και τον αντίχειρα – γυρίζουν εύκολα). Αφήνετε το µίγµα να ροδίσει κι από την άλλη µεριά και γλιστράτε την κρεπα σε ένα πιάτο. Συνεχίζετε µε τον ίδιο τρόπο µέχρι να γίνουν όλες οι κρέπες. Τις σκεπάζετε µε αλουµινόχαρτο.

Σος σοκολάτας: Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε ένα µπολ. Ζεσταίνετε το γάλα εβαπορέ µε το σιρόπι corn syrup και όταν αρχίσει να κοχλάζει το ρίχνετε πάνω στη σοκολάτα. Περιµένετε 3-4 λεπτά να λιώσει η σοκολάτα και την ανακατεύετε. (Η σος σοκολάτας διατηρείται κλεισµένη στεγανά σε ένα βαζάκι µέχρι και 2 εβδοµάδες στο ψυγείο).

Γέµιση: Χτυπάτε µε το µίξερ το τυρί κρέµα µε τη ζάχαρη και το λικέρ πορτοκαλιού, µέχρι να γίνει ένα ανάλαφρο µίγµα. Σε ένα άλλο µπολ, χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µέχρι να πήξει σε σαντιγί και την ενσωµατώνετε ανακατεύοντας απαλά στο µίγµα του τυριού κρέµας. Ανακατεύετε µέσα τα φρούτα.

Απλώνετε µία-µία τις κρέπες, βάζετε στο 1/3 του ύψους τους (κάτω από τη µέση) δυο κουταλιές γέµιση, φέρνετε την κάτω άκρη προς τα πάνω και τις τυλίγετε σε ρολά. Με ένα κοφτερό µαχαίρι, κόβετε και ισιώνετε τα δυο άκρα και ύστερα, αν θέλετε, πιέζετε τα ρολά µε τα δάχτυλα για να κάνουν «µυτερή» πλευρά. Κόβετε κάθε ρολό σε 3-4 κοµµάτια.

Σερβίρετε τις κρέπες µε τη σος σοκολάτας.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή παρουσιάζει σοκολατένιες κρέπες γεμιστές με κρέμα τυριού και φρούτα, τυλιγμένες σαν σούσι.
  • Οι κρέπες περιλαμβάνουν κακάο και η γέμιση συνδυάζει τυρί κρέμα, ζάχαρη, λικέρ και φρούτα.
  • Η σος σοκολάτας παρασκευάζεται με γάλα εβαπορέ και σοκολάτα κουβερτούρα, προσθέτοντας γλυκύτητα στο επιδόρπιο.
  • Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλύκα της σοκολάτας με την φρεσκάδα των φρούτων.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ