Σεβίτσε με λαβράκι/τσιπούρα και τραγανά chips κολοκάσι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα δροσιστικό πιάτο σεβίτσε με λαβράκι ή τσιπούρα, συνοδευόμενο από τραγανά chips κολοκάσι. Το ψάρι κόβεται σε κύβους και μαρινάρεται με χυμό λεμονιού, κρεμμύδι, πιπεριά, αγγουράκι, ντομάτα και τσίλι, ώστε να «ψηθεί» από την οξύτητα.

Στο μεταξύ, οι λεπτές φέτες κολοκάσι τηγανίζονται μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές. Το σεβίτσε σερβίρεται με μαϊντανό ή κόλιανδρο και φέτες λεμονιού, συνοδευόμενο από τα chips κολοκάσι.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για το ψάρι:

400 γρ. φιλέτο φρέσκου λαβρακιού ή τσιπούρας, χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομμένο σε μικρούς κύβους

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρή πιπεριά κόκκινη γλυκιά, ψιλοκομμένη σε κύβους

1 μικρό αγγουράκι, ψιλοκομμένο

1 ντομάτα σφιχτή, κομμένη σε κύβους (χωρίς σπόρους)

1–2 φρέσκες πιπερίτσες τσίλι (ή μια πράσινη καυτερή πιπεριά), ψιλοκομμένες

Χυμός από 4 λεμόνια (ή 3 λεμόνια + 1 λάιμ για πιο εξωτικό άρωμα)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2–3 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός ή κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

Για τα chips κολοκάσι:

1 μεγάλο κολοκάσι (ή γλυκοπατάτα, αν δεν βρείτε), καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το φιλέτο λαβράκι ή τσιπούρα σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε γυάλινο μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το αγγουράκι, την ντομάτα και το τσίλι. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 20–30 λεπτά ώστε να «ψηθεί» το ψάρι από την οξύτητα.

Στο μεταξύ ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε τις λεπτές φέτες κολοκάσι μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Σουρώνουμε το σεβίτσε από την περίσσεια μαρινάδα, το σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο ή τοποθετούμε με τσέρκι σε σχήμα «πύργου».

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και φέτες λεμονιού και το συνοδεύουμε με τα τραγανά chips κολοκάσι.

Συνοπτικά

  • Το σεβίτσε παρασκευάζεται με φιλέτο λαβρακιού ή τσιπούρας, μαριναρισμένο με χυμό λεμονιού και λαχανικά.
  • Οι λεπτές φέτες κολοκάσι τηγανίζονται σε λάδι μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες.
  • Το πιάτο σερβίρεται με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο και φέτες λεμονιού.
  • Τα τραγανά chips κολοκάσι προσθέτουν μια ιδιαίτερη υφή ως συνοδευτικό του σεβίτσε.
Διαβάστε επίσης

Γαλακτερό μαχαλεπί με κόκκινη σάλτσα φορμόζας

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γλυκού πιάτου που συνδυάζει μαχαλεπί γάλακτος με κόκκινη σάλτσα από φορμόζες. Για την παρασκευή του μαχαλεπιού, χρειάζεται γάλα, ζάχαρη, νησιαστό και μαστίχα,...

“Ιμάμ Μπαϊλντί: Η Γεύση που Μαγεύει”

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού πιάτου "Ιμάμ Μπαϊλντί", που χαρακτηρίζεται από τις γεύσεις της μελιτζάνας, της ντομάτας και των κρεμμυδιών. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία και το...

Η γοητεία του κυπριακού αμπελώνα στο Kamara Hall

Το Kamara Hall στη Λευκωσία φιλοξενεί μια σειρά από Wine Masterclasses, που αναδεικνύουν την πλούσια οινική κληρονομιά της Κύπρου. Σε ένα διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία...

Baguette; Όχι, banh mi: Το Βιετνάμ τιμά την απελευθέρωση από τη γαλλική κυριαρχία

Το Βιετνάμ γιορτάζει την 80ή επέτειο της Ανεξαρτησίας του από τη γαλλική αποικιοκρατία, με το banh mi, ένα διάσημο βιετναμέζικο σάντουιτς, να αναδεικνύεται ως το πιο αναγνωρίσιμο γαστρονομικό αποτύπωμα...

Γλυκιά τάρτα με καϊσιά

Η συνταγή για τη γλυκιά τάρτα με καϊσιά περιλαμβάνει παρασκευή μιας ζύμης με αλεύρι, αμυγδαλόψιχα, βούτυρο και άλλα βασικά υλικά, η οποία ψήνεται για λίγο πριν γεμίσει με μια...

Φουρνιστά μακαρόνια

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για φουρνιστά μακαρόνια, ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν κιμά, χοντρά μακαρόνια, κεφαλογραβιέρα και μια σάλτσα μπεσαμέλ. Η διαδικασία παρασκευής περιλαμβάνει το βράσιμο...

Είναι δυνατόν να τηγανίσω το κοτόπουλο χωρίς λάδι;

Μπορείς να τηγανίσεις κοτόπουλο χωρίς λάδι, αρκεί να προσέξεις ορισμένα σημεία για να πετύχεις καλό αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζέστανέ το καλά πριν βάλεις το κοτόπουλο, ώστε...

Αυθεντικές ταχινόπιτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για αυθεντικές ταχινόπιτες, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής τους. Η ζύμη, που περιλαμβάνει αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά, και ελαιόλαδο, αφήνεται να φουσκώσει...

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβέτσι με μοσχάρι, ιδανική για έξι άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει κριθαράκι, μοσχαρίσιο κρέας, λαχανικά και αρωματικά όπως θυμάρι και μπαχάρι. Το κρέας σοτάρεται...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην αιχμή της ευρωπαϊκής γαστρονομίας

Ο Bittor Arginzoniz, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται ως κορυφαίος Ευρωπαίος σεφ για την απλότητα και την αυθεντικότητα στη χρήση της φωτιάς. Χωρίς επίσημη...

Μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μπιφτεκάκια με ζυμαρικά φιογκάκια, συνοδευόμενα από σάλτσα ντομάτας και φέτα. Τα μπιφτεκάκια παρασκευάζονται από βοδινό κιμά, τριμμένο κρεμμύδι και φρυγανιά, ενώ η σάλτσα φτιάχνεται...

Μινιμαλιστικό κανταΐφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα ελαφρύ και γρήγορο γλυκό με κανταΐφι, ιδανικό για τους λάτρεις του μινιμαλισμού στη μαγειρική. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο σιροπιού με ζάχαρη,...

“Μάφιν με γεύση ελιάς”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μάφιν με γεύση ελιάς, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μαύρες ελιές, αλεύρι Φαρίνα, κόλιανδρο, φρέσκα κρεμμυδάκια και δυόσμο. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κοσκίνισμα των ξηρών υλικών...

Rocas Experience: Γαστρονομική απόλαυση δίπλα στο κύμα

Το Rocas Experience είναι ένα κομψό παραλιακό εστιατόριο στον Πρωταρά, προσφέροντας γαστρονομική απόλαυση από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα με θέα τη θάλασσα σε bohemian-chic ατμόσφαιρα. Το μενού δείπνου,...

Μπακλαβάς με αιγινήτικο φιστίκι

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή μπακλαβά με αιγινήτικο φιστίκι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα προετοιμασίας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία σιροπιού με νερό,...

Είναι το κρασί από «παλιούς αμπελώνες» ανώτερης ποιότητας;

Το άρθρο εξετάζει τον όρο "παλαιά αμπέλια" που εμφανίζεται στις ετικέτες κρασιών, υποδηλώνοντας ότι το κρασί παράγεται από σταφύλια καλλιεργημένα σε παλαιούς αμπελώνες. Ωστόσο, δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός ορισμός...

Κεφτέδες κοτόπουλου με πουρέ ρόκας και διπλό τυρί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κεφτέδες κοτόπουλου με συνοδευτικό πουρέ ρόκας, εμπλουτισμένο με διπλό τυρί. Ο σεφ Πανίκος Χατζηττοφή αναλύει τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής, από το...

Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, τονίζοντας τη χρήση καρυδιών, καραμελωμένου γάλακτος, τυριού κρέμας και θρυμματισμένων μπισκότων Digestive. Η διαδικασία περιλαμβάνει την καραμελοποίηση των καρυδιών, την ανάμειξη...

Ποιος καφές είναι πιο ωφέλιμος: ελληνικός, στιγμιαίος ή εσπρέσο;

Το άρθρο εξετάζει τις διαφορές μεταξύ στιγμιαίου καφέ, κυπριακού καφέ και εσπρέσο, εστιάζοντας στην επίδρασή τους στην υγεία. Ο στιγμιαίος καφές είναι πρακτικός και περιέχει χαμηλότερη καφεΐνη, αλλά μπορεί...

Γεμιστά κουπέπια με κιμά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και απολαυστική συνταγή για γεμιστά κουπέπια με κιμά, χρησιμοποιώντας φρέσκα αμπελόφυλλα και αρωματικό κιμά. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία των αμπελόφυλλων και τη δημιουργία της...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ