Η πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική επιλογή για πολλές οικογένειες, προσφέροντας πλούσια γεύση χάρη στην άφθονη επικάλυψη τυριού και την αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για τη βάση, η μαγιά αναμειγνύεται με αλεύρι και νερό, ενώ η σάλτσα περιλαμβάνει πελτέ ντομάτας, σκόρδο και ρίγανη.
Η γέμιση αποτελείται από ζαμπόν και τριμμένο τυρί, με την πίτσα να ψήνεται στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά. Ολοκληρώνεται με ψεκασμούς αρωματικών βοτάνων, προσφέροντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.
Διαβάστε παρακάτω
Μια πίτσα με ζαμπόν είναι το αγαπημένο φαγητό πολλών οικογενειών. Αυτή η πίτσα έχει μια γενναιόδωρη επικάλυψη τυριού.
Υλικά
Για τη βάση:
25 γρ. μαγιά
200 γρ. νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 τεμ. πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κ.γ. αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Για τη γέμιση:
400 γρ. ζαμπόν σε λωρίδες
400 γρ. Valio Quattro τριμμένο τυρί
3 ψεκασμούς OREGANO HERB SPRAY TURCI
3 ψεκασμούς HERB MIX FOR PIZZA SPRAY TURCI
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:
Διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει καλά κάτω από ένα πανί. Ανοίξτε ή στρώνετε τη ζύμη στο μέγεθος ενός ταψιού. Τοποθετήστε τη βάση πάνω στο χαρτί ψησίματος. Αφήστε την να φουσκώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Στραγγίστε τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώστε τον και απλώστε τον στη βάση της πίτσας. Απλώστε τις λωρίδες ζαμπόν πάνω από το μείγμα ντομάτας.
Πασπαλίστε από πάνω το τριμμένο τυρί. Ψήστε τη γεμιστή πίτσα στους 250 βαθμούς στο κάτω μέρος του φούρνου για περίπου 15 λεπτά. Τελειώστε με 3 ψεκασμούς OREGANO HERB SPRAY TURCI και 4 με HERB MIX FOR PIZZA SPRAY TURCI πριν το σερβίρισμα.
Συνοπτικά
- Η πίτσα με ζαμπόν συνδυάζει πλούσια γεύση με τυρί και αρωματική σάλτσα ντομάτας.
- Η βάση της πίτσας φτιάχνεται από μαγιά, νερό και αλεύρι, ενώ η σάλτσα περιλαμβάνει πελτέ ντομάτας, σκόρδο και ρίγανη.
- Η γέμιση περιέχει ζαμπόν και τριμμένο τυρί, και η πίτσα ψήνεται για 15 λεπτά στους 250 βαθμούς.
- Ολοκληρώνεται με ψεκασμούς αρωματικών βοτάνων για επιπλέον γεύση.