Πίτσα με λαχταριστό ζαμπόν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική επιλογή για πολλές οικογένειες, προσφέροντας πλούσια γεύση χάρη στην άφθονη επικάλυψη τυριού και την αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για τη βάση, η μαγιά αναμειγνύεται με αλεύρι και νερό, ενώ η σάλτσα περιλαμβάνει πελτέ ντομάτας, σκόρδο και ρίγανη.

Η γέμιση αποτελείται από ζαμπόν και τριμμένο τυρί, με την πίτσα να ψήνεται στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά. Ολοκληρώνεται με ψεκασμούς αρωματικών βοτάνων, προσφέροντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω

Μια πίτσα με ζαμπόν είναι το αγαπημένο φαγητό πολλών οικογενειών. Αυτή η πίτσα έχει μια γενναιόδωρη επικάλυψη τυριού.

Υλικά

Για τη βάση:
25 γρ. μαγιά
200 γρ. νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη σάλτσα ντομάτας:

1 τεμ. πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κ.γ. αλάτι
αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γέμιση:

400 γρ. ζαμπόν σε λωρίδες
400 γρ. Valio Quattro τριμμένο τυρί

3 ψεκασμούς OREGANO HERB SPRAY TURCI

3 ψεκασμούς HERB MIX FOR PIZZA SPRAY TURCI

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση:

Διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει καλά κάτω από ένα πανί. Ανοίξτε ή στρώνετε τη ζύμη στο μέγεθος ενός ταψιού. Τοποθετήστε τη βάση πάνω στο χαρτί ψησίματος. Αφήστε την να φουσκώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.

Για τη σάλτσα ντομάτας:

Στραγγίστε τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώστε τον και απλώστε τον στη βάση της πίτσας. Απλώστε τις λωρίδες ζαμπόν πάνω από το μείγμα ντομάτας.

Πασπαλίστε από πάνω το τριμμένο τυρί. Ψήστε τη γεμιστή πίτσα στους 250 βαθμούς στο κάτω μέρος του φούρνου για περίπου 15 λεπτά. Τελειώστε με 3 ψεκασμούς OREGANO HERB SPRAY TURCI και 4 με HERB MIX FOR PIZZA SPRAY TURCI πριν το σερβίρισμα.

Συνοπτικά

  • Η πίτσα με ζαμπόν συνδυάζει πλούσια γεύση με τυρί και αρωματική σάλτσα ντομάτας.
  • Η βάση της πίτσας φτιάχνεται από μαγιά, νερό και αλεύρι, ενώ η σάλτσα περιλαμβάνει πελτέ ντομάτας, σκόρδο και ρίγανη.
  • Η γέμιση περιέχει ζαμπόν και τριμμένο τυρί, και η πίτσα ψήνεται για 15 λεπτά στους 250 βαθμούς.
  • Ολοκληρώνεται με ψεκασμούς αρωματικών βοτάνων για επιπλέον γεύση.
Διαβάστε επίσης

Πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης

Η πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης είναι μια γευστική αλοιφή που συνδυάζει την έντονη γεύση της κοπανιστής με τη φέτα ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά αίσθηση....

Παραδοσιακή Φολεγάνδρου Σαλάτα

Η παραδοσιακή σαλάτα της Φολεγάνδρου αποτελείται από φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ελιές, συνδυασμένα με τοπική ξινομυζήθρα ή φέτα. Περιλαμβάνει επίσης κρίθινα παξιμάδια ή...

Γλυκιά πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή για γλυκιά πορτοκαλόπιτα περιλαμβάνει την προετοιμασία φύλλων κρούστας, τα οποία ψήνονται και συνδυάζονται με ένα μείγμα αυγών, ζάχαρης, βανίλιας, μπέικιν πάουντερ, ξύσματος πορτοκαλιού, σπορέλαιου και γιαουρτιού. Το...

Τα 50 Κορυφαία Εστιατόρια του Κόσμου: Πώς το Maido κατέκτησε την κορυφή;

Το εστιατόριο Maido στη Λίμα, Περού, αναδείχθηκε κορυφαίο στον κόσμο για το 2025 από τη λίστα The World’s 50 Best Restaurants, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα Περουβιανό εστιατόριο...

Κοκ γλυκίσματα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή κοκ γλυκισμάτων, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του σιροπιού, των cupcakes, της κρέμας πατισερί και της σοκολατένιας επικάλυψης. Ξεκινά με την...

Λεμονάτη Τάρτα

Η λεμονάτη τάρτα είναι ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με μια βάση από μπισκότα digestive. Η βάση παρασκευάζεται με θρυμματισμένα μπισκότα και λιωμένο...

Γλυκό τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive και βούτυρο, καθώς και μια...

Λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Αρχικά, οι γαρίδες καθαρίζονται και προετοιμάζονται για το γκριλ. Οι πιπεριές τσίλι ψήνονται μέχρι να...

Γαστρονομικές απολαύσεις σε 10 Κυκλαδίτικα νησιά

Οι Κυκλάδες, γνωστές για τη μαγευτική τους ομορφιά, διαθέτουν επίσης μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που ενισχύει τον τουρισμό τους. Από την Τήνο με τα εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, μέχρι...

Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, περιγράφοντας τα συστατικά και τα βήματα της προετοιμασίας. Αρχικά, συνδυάζονται σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, ξύσμα λάιμ ή λεμονιού, μπούκοβο,...

Παγωτό με αναρόκρεμα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για παγωτό με αναρόκρεμα, χρησιμοποιώντας φρέσκια αναρή, ζάχαρη άχνη, κανέλα, ανθόνερο, κρέμα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το λιώσιμο της αναρής και την...

Η πιο απλή μέθοδος για να βγάλεις τα κουκούτσια από το καρπούζι

Το άρθρο παρουσιάζει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από το καρπούζι, ειδικά όταν το κόβετε σε κύβους. Αρχικά, κόψτε το καρπούζι σε φέτες και στη συνέχεια...

Pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα από τη Λουΐζα Ζεμπύλα Ραφαήλ. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά για τα pancakes, όπως φρέσκο γάλα, αβγά...

New York Cheesecake Delight

Το άρθρο περιγράφει πώς να φτιάξετε το διάσημο τσίζκεϊκ New York στο σπίτι, εντυπωσιάζοντας την οικογένεια και τους φίλους σας. Η συνταγή περιλαμβάνει αλεσμένα μπισκότα Digestive για τη βάση...

Τηγανητό κοτόπουλο αρωματισμένο με σαφράν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με σαφράν στο τηγάνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Αρχικά, το κοτόπουλο ξεπαγώνεται, αλατοπιπερώνεται και τηγανίζεται μέχρι να πάρει...

Meghli, η παραδοσιακή πουτίγκα της Ανατολής

Το meghli είναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της λιβανέζικης κουζίνας, που παρασκευάζεται και σε άλλες περιοχές του Λεβάντε, όπως η Συρία και η Παλαιστίνη. Παραδοσιακά, σερβίρεται μετά τη γέννηση ενός...

Το Alley υποδέχεται τον κορυφαίο νεαρό σεφ της Γαλλίας, Αντώνη Αβούρη

Το εστιατόριο Alley στη Λεμεσό, που γιορτάζει τρία χρόνια επιτυχίας, φιλοξενεί τον Αντώνη Αβούρη, τον κορυφαίο νέο σεφ της Γαλλίας για το 2024-2025, για ένα τριήμερο μαγειρικό γεγονός από...

Καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα για την προετοιμασία του. Χρησιμοποιείται ολόκληρο κοτόπουλο που μαρινάρεται με κρεμμύδι, σκόρδο,...

Απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, χρησιμοποιώντας γάλα, αραβοσιτάλευρο, ζάχαρη, αυγά και βούτυρο. Ανακατεύουμε τα βασικά υλικά και τα ζεσταίνουμε μέχρι να γίνουν κρέμα,...

Tiradito, crudo ή ceviche: Ποιο ωμό πιάτο να ετοιμάσω με ασφάλεια στο σπίτι;

Το άρθρο συγκρίνει τρία δημοφιλή ωμά πιάτα - το ιταλικό crudo, το περουβιανό ceviche και το περουβιανό-ιαπωνικό tiradito - και προτείνει το crudo ως την πιο εύκολη επιλογή για...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ