Πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης είναι μια γευστική αλοιφή που συνδυάζει την έντονη γεύση της κοπανιστής με τη φέτα ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά αίσθηση. Η συνταγή περιλαμβάνει ψητές πιπεριές Φλωρίνης και καυτερή πιπερίτσα για περισσότερη ένταση, ενώ το ελαιόλαδο και το ξίδι ή χυμός λεμονιού δίνουν μια φρέσκια νότα.

Η προσθήκη γιαουρτιού προαιρετικά μπορεί να προσφέρει πιο κρεμώδη υφή. Αυτή η τυροκαυτερή είναι ιδανική για σερβίρισμα με ψητό ψωμί ή παξιμάδι, προσφέροντας μια πικάντικη απόλαυση για κάθε περίσταση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. κοπανιστή

150 γρ. φέτα (ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά γεύση)

1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης (ή 2 μικρές)

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

1/2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί ή λίγο χυμό λεμονιού

1 μικρή καυτερή πιπερίτσα (φρέσκια ή αποξηραμένη), ψιλοκομμένη – προαιρετικά για περισσότερη ένταση

Πιπέρι (κατά βούληση)

Λίγο γιαούρτι για πιο κρεμώδη υφή (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνετε την πιπεριά Φλωρίνης στο γκριλ ή στο γκάζι μέχρι να μαυρίσει η φλούδα. Την τοποθετείτε σε σακουλάκι για λίγα λεπτά, ώστε να ξεφλουδίζεται πιο εύκολα. Καθαρίστε και αφαιρέστε τα σπόρια.

Σε πολυμίξερ ή μούλτι, βάλτε την κοπανιστή, τη φέτα (ή ξινομυζήθρα), την καθαρισμένη πιπεριά Φλωρίνης και την καυτερή πιπερίτσα (αν τη χρησιμοποιείτε).

Προσθέστε το ελαιόλαδο και το ξίδι ή το λεμόνι και πολτοποιήστε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή κρέμα. Αν θέλετε πιο απαλή υφή, προσθέστε 1-2 κουταλιές γιαούρτι.

Δοκιμάστε και προσθέστε λίγο πιπέρι ή έξτρα ξίδι/λεμόνι, ανάλογα το γούστο σας.

Τοποθετήστε την τυροκαυτερή σε μπολ και περιχύστε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Μπορείτε να στολίσετε με λίγη καπνιστή πάπρικα ή φρέσκο δυόσμο.

Συμβουλές: Αν η κοπανιστή είναι πολύ πικάντικη, μειώστε την ποσότητα και αυξήστε τη φέτα ή το γιαούρτι. Συνδυάζεται υπέροχα με ψητό ψωμί, παξιμάδι ή ακόμα και σε μπρουσκέτες με ντομάτα.

Συνοπτικά

  • Η πικάντικη τυροκαυτερή συνδυάζει κοπανιστή Μυκόνου με φέτα ή ξινομυζήθρα για έντονη γεύση.
  • Ψητές πιπεριές Φλωρίνης και καυτερή πιπερίτσα προσθέτουν ένταση, ενώ το ελαιόλαδο και το ξίδι δίνουν φρεσκάδα.
  • Η προαιρετική προσθήκη γιαουρτιού προσφέρει κρεμώδη υφή στην αλοιφή.
  • Ιδανική για σερβίρισμα με ψητό ψωμί ή παξιμάδι, προσφέροντας πικάντικη απόλαυση.
Διαβάστε επίσης

Παραδοσιακή Φολεγάνδρου Σαλάτα

Η παραδοσιακή σαλάτα της Φολεγάνδρου αποτελείται από φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ελιές, συνδυασμένα με τοπική ξινομυζήθρα ή φέτα. Περιλαμβάνει επίσης κρίθινα παξιμάδια ή...

Πίτσα με λαχταριστό ζαμπόν

Η πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική επιλογή για πολλές οικογένειες, προσφέροντας πλούσια γεύση χάρη στην άφθονη επικάλυψη τυριού και την αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για τη βάση, η μαγιά...

Γλυκιά πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή για γλυκιά πορτοκαλόπιτα περιλαμβάνει την προετοιμασία φύλλων κρούστας, τα οποία ψήνονται και συνδυάζονται με ένα μείγμα αυγών, ζάχαρης, βανίλιας, μπέικιν πάουντερ, ξύσματος πορτοκαλιού, σπορέλαιου και γιαουρτιού. Το...

Τα 50 Κορυφαία Εστιατόρια του Κόσμου: Πώς το Maido κατέκτησε την κορυφή;

Το εστιατόριο Maido στη Λίμα, Περού, αναδείχθηκε κορυφαίο στον κόσμο για το 2025 από τη λίστα The World’s 50 Best Restaurants, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα Περουβιανό εστιατόριο...

Κοκ γλυκίσματα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή κοκ γλυκισμάτων, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του σιροπιού, των cupcakes, της κρέμας πατισερί και της σοκολατένιας επικάλυψης. Ξεκινά με την...

Λεμονάτη Τάρτα

Η λεμονάτη τάρτα είναι ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με μια βάση από μπισκότα digestive. Η βάση παρασκευάζεται με θρυμματισμένα μπισκότα και λιωμένο...

Γλυκό τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive και βούτυρο, καθώς και μια...

Λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Αρχικά, οι γαρίδες καθαρίζονται και προετοιμάζονται για το γκριλ. Οι πιπεριές τσίλι ψήνονται μέχρι να...

Γαστρονομικές απολαύσεις σε 10 Κυκλαδίτικα νησιά

Οι Κυκλάδες, γνωστές για τη μαγευτική τους ομορφιά, διαθέτουν επίσης μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που ενισχύει τον τουρισμό τους. Από την Τήνο με τα εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, μέχρι...

Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, περιγράφοντας τα συστατικά και τα βήματα της προετοιμασίας. Αρχικά, συνδυάζονται σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, ξύσμα λάιμ ή λεμονιού, μπούκοβο,...

Παγωτό με αναρόκρεμα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για παγωτό με αναρόκρεμα, χρησιμοποιώντας φρέσκια αναρή, ζάχαρη άχνη, κανέλα, ανθόνερο, κρέμα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το λιώσιμο της αναρής και την...

Η πιο απλή μέθοδος για να βγάλεις τα κουκούτσια από το καρπούζι

Το άρθρο παρουσιάζει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από το καρπούζι, ειδικά όταν το κόβετε σε κύβους. Αρχικά, κόψτε το καρπούζι σε φέτες και στη συνέχεια...

Pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα

Το άρθρο παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα από τη Λουΐζα Ζεμπύλα Ραφαήλ. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά για τα pancakes, όπως φρέσκο γάλα, αβγά...

New York Cheesecake Delight

Το άρθρο περιγράφει πώς να φτιάξετε το διάσημο τσίζκεϊκ New York στο σπίτι, εντυπωσιάζοντας την οικογένεια και τους φίλους σας. Η συνταγή περιλαμβάνει αλεσμένα μπισκότα Digestive για τη βάση...

Τηγανητό κοτόπουλο αρωματισμένο με σαφράν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με σαφράν στο τηγάνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Αρχικά, το κοτόπουλο ξεπαγώνεται, αλατοπιπερώνεται και τηγανίζεται μέχρι να πάρει...

Meghli, η παραδοσιακή πουτίγκα της Ανατολής

Το meghli είναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της λιβανέζικης κουζίνας, που παρασκευάζεται και σε άλλες περιοχές του Λεβάντε, όπως η Συρία και η Παλαιστίνη. Παραδοσιακά, σερβίρεται μετά τη γέννηση ενός...

Το Alley υποδέχεται τον κορυφαίο νεαρό σεφ της Γαλλίας, Αντώνη Αβούρη

Το εστιατόριο Alley στη Λεμεσό, που γιορτάζει τρία χρόνια επιτυχίας, φιλοξενεί τον Αντώνη Αβούρη, τον κορυφαίο νέο σεφ της Γαλλίας για το 2024-2025, για ένα τριήμερο μαγειρικό γεγονός από...

Καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα για την προετοιμασία του. Χρησιμοποιείται ολόκληρο κοτόπουλο που μαρινάρεται με κρεμμύδι, σκόρδο,...

Απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, χρησιμοποιώντας γάλα, αραβοσιτάλευρο, ζάχαρη, αυγά και βούτυρο. Ανακατεύουμε τα βασικά υλικά και τα ζεσταίνουμε μέχρι να γίνουν κρέμα,...

Tiradito, crudo ή ceviche: Ποιο ωμό πιάτο να ετοιμάσω με ασφάλεια στο σπίτι;

Το άρθρο συγκρίνει τρία δημοφιλή ωμά πιάτα - το ιταλικό crudo, το περουβιανό ceviche και το περουβιανό-ιαπωνικό tiradito - και προτείνει το crudo ως την πιο εύκολη επιλογή για...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ