Παραδοσιακό ισπανικό ρύζι με κοτόπουλο (Arroz Con Pollo)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το παραδοσιακό ισπανικό πιάτο "Arroz Con Pollo", δηλαδή ρύζι με κοτόπουλο. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως κοτόπουλο, ρύζι Καρολίνα, ζωμό κότας, ντομάτα, πιπεριές και μπαχαρικά.

Η διαδικασία μαγειρέματος περιλαμβάνει το σοτάρισμα του κοτόπουλου και του ρυζιού, την προσθήκη λαχανικών και την αργή βράση για να δέσουν οι γεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο που σερβίρεται απευθείας από το σκεύος, με τη δυνατότητα προσθήκης μαϊντανού.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ολόκληρα πόδια (τέταρτα) κοτόπουλου, με πέτσα και κόκαλο, χωρισμένα στην κλείδωση στα δυο, ξεπλυμένα και καλά στεγνωμένα

½ φλ. αλεύρι για πασπάλισμα

1 κ.γ. πάπρικα για πασπάλισμα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη + 1 πράσινη πιπεριά, σε ψιλά τετραγωνάκια/ζάρια

1 πράσινη καυτερή πιπερίτσα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 φλ. ρύζι Καρολίνα (ιδανικό για παέγια)

3 φλ. ζωμός κότας (σπιτικός ή φτιαγμένος με κύβο και νερό)

1 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας, ή 1 φλ. τριμμένες φρέσκιες ντομάτες

½ κοφτό κ.γ. ρίγανη

1 φλ. κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα μπιζέλια (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένος μαϊντανός για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα πιάτο το αλεύρι με την πάπρικα. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε σε μέτρια/δυνατή φωτιά 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο (στο ειδικό σκεύος «παέγια» ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι που να του ταιριάζει) και κοκκινίζετε μέσα το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε στο σκεύος λίγο ακόμα λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτετε το ρύζι. Το σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά και βάζετε μέσα το κρεμμύδι, τις πιπεριές και την καυτερή πιπερίτσα (αν θα βάλετε). Τα σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 1 λεπτό.

Επιστρέφετε στο σκεύος το κοτόπουλο, τοποθετώντας το πάνω από το ρύζι. Προσθέτετε τον ζωμό, την ντομάτα, και ρίγανη και τα μπιζέλια, αν θα βάλετε. Αφήνετε το φαγητό να κοχλάσει, χαμηλώνετε εντελώς την φωτιά και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζετε το φαγητό για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσει το ρύζι. Ελέγχετε το αλατοπίπερο προς το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε το φαγητό απευθείας μέσα στο σκεύος, πασπαλίζοντάς το, αν θέλετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή "Arroz Con Pollo" περιλαμβάνει κοτόπουλο, ρύζι Καρολίνα, ζωμό κότας, ντομάτα, πιπεριές και μπαχαρικά.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα του κοτόπουλου και του ρυζιού, προσθήκη λαχανικών και αργή βράση για δέσιμο των γεύσεων.
  • Το πιάτο σερβίρεται απευθείας από το σκεύος, με προαιρετική προσθήκη μαϊντανού για άρωμα.
  • Η συνταγή προσφέρει ένα νόστιμο και αρωματικό αποτέλεσμα που συνδυάζει παραδοσιακές ισπανικές γεύσεις.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ