Παραδοσιακό ισπανικό ρύζι με κοτόπουλο (Arroz Con Pollo)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το παραδοσιακό ισπανικό πιάτο "Arroz Con Pollo", δηλαδή ρύζι με κοτόπουλο. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως κοτόπουλο, ρύζι Καρολίνα, ζωμό κότας, ντομάτα, πιπεριές και μπαχαρικά.

Η διαδικασία μαγειρέματος περιλαμβάνει το σοτάρισμα του κοτόπουλου και του ρυζιού, την προσθήκη λαχανικών και την αργή βράση για να δέσουν οι γεύσεις. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο και αρωματικό πιάτο που σερβίρεται απευθείας από το σκεύος, με τη δυνατότητα προσθήκης μαϊντανού.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

4 ολόκληρα πόδια (τέταρτα) κοτόπουλου, με πέτσα και κόκαλο, χωρισμένα στην κλείδωση στα δυο, ξεπλυμένα και καλά στεγνωμένα

½ φλ. αλεύρι για πασπάλισμα

1 κ.γ. πάπρικα για πασπάλισμα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη + 1 πράσινη πιπεριά, σε ψιλά τετραγωνάκια/ζάρια

1 πράσινη καυτερή πιπερίτσα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 φλ. ρύζι Καρολίνα (ιδανικό για παέγια)

3 φλ. ζωμός κότας (σπιτικός ή φτιαγμένος με κύβο και νερό)

1 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας, ή 1 φλ. τριμμένες φρέσκιες ντομάτες

½ κοφτό κ.γ. ρίγανη

1 φλ. κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα μπιζέλια (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένος μαϊντανός για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύετε σε ένα πιάτο το αλεύρι με την πάπρικα. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλευρώνετε. Ζεσταίνετε σε μέτρια/δυνατή φωτιά 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο (στο ειδικό σκεύος «παέγια» ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι που να του ταιριάζει) και κοκκινίζετε μέσα το κοτόπουλο, μέχρι να ροδίσει καλά. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το κρατάτε στην άκρη.

Βάζετε στο σκεύος λίγο ακόμα λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτετε το ρύζι. Το σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά και βάζετε μέσα το κρεμμύδι, τις πιπεριές και την καυτερή πιπερίτσα (αν θα βάλετε). Τα σοτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 1 λεπτό.

Επιστρέφετε στο σκεύος το κοτόπουλο, τοποθετώντας το πάνω από το ρύζι. Προσθέτετε τον ζωμό, την ντομάτα, και ρίγανη και τα μπιζέλια, αν θα βάλετε. Αφήνετε το φαγητό να κοχλάσει, χαμηλώνετε εντελώς την φωτιά και σκεπάζετε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζετε το φαγητό για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσει το ρύζι. Ελέγχετε το αλατοπίπερο προς το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε το φαγητό απευθείας μέσα στο σκεύος, πασπαλίζοντάς το, αν θέλετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή "Arroz Con Pollo" περιλαμβάνει κοτόπουλο, ρύζι Καρολίνα, ζωμό κότας, ντομάτα, πιπεριές και μπαχαρικά.
  • Η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα του κοτόπουλου και του ρυζιού, προσθήκη λαχανικών και αργή βράση για δέσιμο των γεύσεων.
  • Το πιάτο σερβίρεται απευθείας από το σκεύος, με προαιρετική προσθήκη μαϊντανού για άρωμα.
  • Η συνταγή προσφέρει ένα νόστιμο και αρωματικό αποτέλεσμα που συνδυάζει παραδοσιακές ισπανικές γεύσεις.
Διαβάστε επίσης

Φουρνιστή ομελέτα με λουκάνικα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για φουρνιστή ομελέτα με λουκάνικα. Ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας πατάτες, τις οποίες ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και τις απλώνουμε σε ταψί. Προσθέτουμε λεπτές φέτες λουκάνικου ανάμεσα...

Ποιοι είναι οι λόγοι να επιλέξω γάλα καρύδας;

Το γάλα καρύδας, αν και πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κορεσμένα λιπαρά, προσφέρει σημαντικά οφέλη όταν εντάσσεται σε μια ισορροπημένη διατροφή. Περιέχει τριγλυκερίδια...

“Οι Μαγείρισσες: Κυπριακές γεύσεις παράδοσης στη Λακατάμια”

Στο κέντρο της Λακατάμιας, το εστιατόριο "Οι Μαγείρισσες" αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στα γαστρονομικά βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου». Οι ιδιοκτήτριες...

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για κάθε γεύμα. Η συνταγή περιλαμβάνει πατάτες και κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα οποία σοτάρονται σε ελαιόλαδο,...

Πατάτες Wedges µε τραγανή κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πατάτες wedges με τραγανή κρούστα. Αρχικά, οι πατάτες προετοιμάζονται στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ετοιμάζεται ένα μείγμα από αλεύρι, γάλα, αυγό,...

Πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney

Η συνταγή για πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney περιλαμβάνει την παρασκευή μιας ζύμης από χωριάτικο αλεύρι, μαγιά, αυγά, ελαιόλαδο και νερό, η οποία ζυμώνεται μέχρι να...

Απλό cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων

Το άρθρο περιγράφει μια απλή συνταγή για cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων. Για τη βάση, χρησιμοποιούνται αλεσμένα μπισκότα Digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα παρασκευάζεται με τυρί κρέμα, στραγγιστό γιαούρτι,...

Μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου, αναλύοντας βήμα προς βήμα την παρασκευή του. Αρχικά, περιγράφει πώς να ψήσετε τη σφολιάτα, έπειτα δίνει οδηγίες για...

Χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 40 λεπτά για τέσσερα άτομα. Τα φιλετάκια κόβονται σε ροδέλες,...

L.C. Γη της Ελιάς: Ένα καινοτόμο, Υψηλής Ποιότητας, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο λανσαρίστηκε στην αγορά

Η Laiko Cosmos Trading Ltd λάνσαρε το νέο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο "L.C. Γη της Ελιάς" στην κυπριακή αγορά, ενισχύοντας την γκάμα των ποιοτικών προϊόντων της. Παραγόμενο από εκλεκτούς κυπριακούς ελαιώνες,...

Γαριδοεντσιλάδας για γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαριδοεντσιλάδας, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία με θαλασσινά και έντονες μεξικάνικες γεύσεις. Η συνταγή περιλαμβάνει γαρίδες μαγειρεμένες με λευκό κρασί, φρέσκο κρεμμυδάκι, μανιτάρια και...

Κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές, έτοιμη σε 45 λεπτά και κατάλληλη για 4-5 άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κοτόπουλου με σόγια σος...

Υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη

Το άρθρο παρέχει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη, τα οποία ετοιμάζονται σε μόλις μισή ώρα. Με απλά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη,...

Ouranos Lounge Bar: Στο μαγευτικό μπαλκόνι του Annabelle

Το Ouranos Lounge Bar, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Annabelle στην Πάφο, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το λιμανάκι και το μεσαιωνικό...

Δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζελέ από κατεψυγμένα raspberries, ζάχαρη, βανίλια και ζελατίνη, καθώς και την προετοιμασία της...

Κλασική Σαλάτα Καίσαρα

Η κλασική σαλάτα Καίσαρα είναι μια νόστιμη και ελκυστική επιλογή που συνδυάζει φρέσκα υλικά και πλούσιες γεύσεις. Για την παρασκευή της, απαιτούνται μπέικον, παρμεζάνα, μαρούλι, αντζούγιες, μουστάρδα, αυγά και...

Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για υγιεινά μπισκότα βρώμης, χρησιμοποιώντας απλά και θρεπτικά υλικά. Συνδυάζει βούτυρο, καστανή και λευκή ζάχαρη, βρώμη, αυγό, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, μαύρη σοκολάτα και φουντούκια. Η...

Λαχταριστή τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες

Το άρθρο παρουσιάζει δύο γευστικές συνταγές: την τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες και την μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια. Για την τυροκαυτερή, αναμειγνύονται φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και λιαστές ντομάτες...

Φρεσκότατη φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι

Η συνταγή για φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι προσφέρει μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το πρωινό ή το σνακ. Απαιτεί νιφάδες βρώμης, γάλα ρυζιού, φρέσκα φρούτα όπως αχλάδια, μήλα,...

Ριγκατόνι με απαλό καπνιστό σολομό

Το άρθρο παρουσιάζει μία συνταγή για ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, εύκολη και γευστική. Τα υλικά περιλαμβάνουν 500 γρ. ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και chives. Η...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ