Pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα από τη Λουΐζα Ζεμπύλα Ραφαήλ. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά για τα pancakes, όπως φρέσκο γάλα, αβγά και αλεύρι, καθώς και υλικά για τη γέμιση, όπως μαλακό τυρί και γλυκό αμυγδάλου.

Ακολουθεί η διαδικασία εκτέλεσης, με το ψήσιμο των pancakes σε τηγανάκι και την επάλειψη με κρέμα τυριών. Το γαρνίρισμα περιλαμβάνει ξηρά φρούτα και ανάλατους καρπούς, ενώ για το σερβίρισμα προτείνεται ζάχαρη άχνη και σιρόπι Αγαύης.

Δίνεται και ένα πρακτικό tip για προετοιμασία εκ των προτέρων.

Διαβάστε παρακάτω

Λαχταριστά και πανέμορφα pancakes απο τη Λουΐζα Ζεμπύλα Ραφαήλ.

Υλικά
Για τα pancakes:
3 φλ. φρέσκο γάλα ελαφρύ
3 αβγά βιολογικά
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο σηκώσει)
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκια baking powder
Ελαιόλαδο για άλειµµα στο τηγανάκι
Για τη γέμιση:
2 φλ. µαλακό τυρί (Cream Cheese)
1 φλ. αναρή φρέσκια ανάλατη
4 κουτάλια γλυκό αµυγδάλου (σπιτικό ή έτοιµο)
Για το γαρνίρισμα:
Ξηρά φρούτα και ξηρούς ανάλατους καρπούς της αρεσκείας µας, (cranberries, κεράσια, φιστίκια Αιγίνης και αµύγδαλα ασπρισµένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα µπολ ανακατεύετε µε µίξερ χεριού όλα τα υλικά της γέµισης µέχρι να δώσουν ένα ρευστό και λίγο πηχτό µίγµα. (Περισσότερο πηχτό, παρά ρευστό). Ζεσταίνετε 1-2 σταγόνες ελαιόλαδου σε ένα πολύ µικρό τηγανάκι, παίρνετε περίπου 3-4 κουταλιές σούπας από το µίγµα και ψήνετε µία- µία τις κρέπες.

Όταν ροδίσουν καλά από τη µια πλευρά, τις γυρίζετε και από την άλλη για να ψηθεί και να ροδίσει και η άλλη πλευρά σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα. Παίρνετε περίπου µία κουταλιά σούπας από το µίγµα τυριών και αλείφετε µία – µία τις κρέπες τοποθετώντας τη µία πάνω από την άλλη.

Πάνω από την τελευταία βάζετε µίγµα τυριού, ξηρά φρούτα και καρπούς.  Την ώρα που θα σερβίρετε, γαρνίρετε πρώτα µε ζάχαρη άχνη και τέλος µε σιρόπι Αγαύης.
TIP: Όταν έχουµε καλεσµένους,  φτιάχνουµε τις κρέπες µας µέρες πριν και τις κρατάµε στο ψυγείο. Το ίδιο µπορούµε να κάνουµε και µε την κρέµα τυριών. Και απλά να δέσουµε το γλυκό µας τη τελευταία στιγµή.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει pancakes με φρέσκο γάλα, αβγά και αλεύρι, γεμισμένα με μαλακό τυρί και γλυκό αμυγδάλου.
  • Η εκτέλεση περιλαμβάνει το ψήσιμο των pancakes και την επάλειψη με κρέμα τυριών.
  • Το γαρνίρισμα γίνεται με ξηρά φρούτα και ανάλατους καρπούς, ζάχαρη άχνη και σιρόπι Αγαύης.
  • Υπάρχει πρακτικό tip για προετοιμασία των υλικών εκ των προτέρων για ευκολία όταν υπάρχουν καλεσμένοι.
Διαβάστε επίσης

Τηγανητό κοτόπουλο αρωματισμένο με σαφράν

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με σαφράν στο τηγάνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Αρχικά, το κοτόπουλο ξεπαγώνεται, αλατοπιπερώνεται και τηγανίζεται μέχρι να πάρει...

Meghli, η παραδοσιακή πουτίγκα της Ανατολής

Το meghli είναι μια παραδοσιακή πουτίγκα της λιβανέζικης κουζίνας, που παρασκευάζεται και σε άλλες περιοχές του Λεβάντε, όπως η Συρία και η Παλαιστίνη. Παραδοσιακά, σερβίρεται μετά τη γέννηση ενός...

Το Alley υποδέχεται τον κορυφαίο νεαρό σεφ της Γαλλίας, Αντώνη Αβούρη

Το εστιατόριο Alley στη Λεμεσό, που γιορτάζει τρία χρόνια επιτυχίας, φιλοξενεί τον Αντώνη Αβούρη, τον κορυφαίο νέο σεφ της Γαλλίας για το 2024-2025, για ένα τριήμερο μαγειρικό γεγονός από...

Καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα για την προετοιμασία του. Χρησιμοποιείται ολόκληρο κοτόπουλο που μαρινάρεται με κρεμμύδι, σκόρδο,...

Απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Η συνταγή περιγράφει πώς να φτιάξετε μια απλή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, χρησιμοποιώντας γάλα, αραβοσιτάλευρο, ζάχαρη, αυγά και βούτυρο. Ανακατεύουμε τα βασικά υλικά και τα ζεσταίνουμε μέχρι να γίνουν κρέμα,...

Tiradito, crudo ή ceviche: Ποιο ωμό πιάτο να ετοιμάσω με ασφάλεια στο σπίτι;

Το άρθρο συγκρίνει τρία δημοφιλή ωμά πιάτα - το ιταλικό crudo, το περουβιανό ceviche και το περουβιανό-ιαπωνικό tiradito - και προτείνει το crudo ως την πιο εύκολη επιλογή για...

Ποια προϊόντα κατάψυξης δεν απαιτούν απόψυξη;

Ορισμένα κατεψυγμένα τρόφιμα μπορούν να μαγειρευτούν χωρίς απόψυξη, κυρίως όταν είναι βιομηχανικά επεξεργασμένα ή καλά συσκευασμένα, χωρίς να επηρεάζεται η υφή ή η ασφάλειά τους. Τέτοια προϊόντα περιλαμβάνουν έτοιμα...

Έγκριση για Στρατηγική Επένδυση Costa Nopia

Ο Όμιλος Λεπτός ανακοίνωσε με ικανοποίηση την έγκριση του Προεδρικού Διατάγματος για το έργο Costa Nopia στην Κρήτη, δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το έργο, που υλοποιείται από την...

Απίθανη μακαρονάδα σε 10 λεπτά από τον Gordon Ramsay

Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay παρουσιάζει σε ένα γρήγορο βίντεο στο TikTok πώς μπορούμε να ετοιμάσουμε μια νόστιμη και θρεπτική μακαρονάδα σε λιγότερο από 10 λεπτά. Με απλά υλικά και...

Απλό κέικ με καφέ λικέρ και καρύδια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα απλό κέικ με καφέ λικέρ και καρύδια. Για την επικάλυψη, αναμειγνύονται καρύδια, ζάχαρη, κανέλα και λικέρ καφέ. Στη συνέχεια, το κέικ ετοιμάζεται με...

Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

Το άρθρο εξετάζει πώς να αναγνωρίσετε αν ένα λεμόνι είναι καλυμμένο με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και να βελτιώσει την εμφάνιση...

Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, όπου ο φρέσκος τόνος κόβεται σε μικρά κυβάκια και μαρινάρεται με σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, χυμό λάιμ και...

Οι καλύτερες πόλεις για λάτρεις της γαστρονομίας, σύμφωνα με το Taste Atlas

Το άρθρο παρουσιάζει τις κορυφαίες πόλεις για γαστρονομικούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με την κατάταξη του TasteAtlas για το 2025. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Καμπανία της Ιταλίας, γνωστή για τη...

Η αναβίωση του εμβληματικού ξενοδοχείου Pendeli στις Πλάτρες

Το ιστορικό ξενοδοχείο Pendeli στις Πλάτρες ανακαινίστηκε πλήρως από την Property Gallery και επαναλειτουργεί ως το κομψό Pendeli Resort, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει 85...

Γεμιστό Μπιφτέκι Απολαύσεων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστό μπιφτέκι από το εστιατόριο "Το Ελληνικό", περιγράφοντας τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, μουλιάζουμε φέτες ψωμιού σε γάλα, τις αναμειγνύουμε με βοδινό κιμά,...

Ποιο είναι το σιρόπι καλαμποκιού που συναντάμε στα αναψυκτικά;

Το άρθρο εξετάζει το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS), ένα αμφιλεγόμενο γλυκαντικό που χρησιμοποιείται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στα αναψυκτικά τύπου cola, λόγω του χαμηλού του κόστους και...

Δροσερή τούρτα λεμόνι καλοκαιριού

Το άρθρο παρουσιάζει μια δροσερή καλοκαιρινή τούρτα λεμόνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής της. Αρχικά, ανακατεύονται βασικά υλικά όπως το βούτυρο, το αλεύρι και το ξύσμα...

Ετοιμάστε το πιο αγαπημένο σάντουιτς παγκοσμίως

Το σαουάρμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά δρόμου της Μέσης Ανατολής, γνωστό για το μαριναρισμένο κρέας του, που ψήνεται σε κάθετη σούβλα και σερβίρεται σε πίτα με...

«Λαμπερή» πίτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για πίτσα σε σχήμα αστεριού, περιλαμβάνοντας οδηγίες για την παρασκευή του ζυμαριού και της γέμισης. Η συνταγή ξεκινά με την παρασκευή του ζυμαριού,...

Ζελέ-μαχαλεπί

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού γλυκού ζελέ-μαχαλεπί, ξεκινώντας με την παρασκευή του μαχαλεπιού από νησιαστό και νερό, το οποίο ανακατεύεται σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ