Pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια λαχταριστή συνταγή για pancakes με κρέμα τυριού και αμύγδαλα από τη Λουΐζα Ζεμπύλα Ραφαήλ. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά για τα pancakes, όπως φρέσκο γάλα, αβγά και αλεύρι, καθώς και υλικά για τη γέμιση, όπως μαλακό τυρί και γλυκό αμυγδάλου.

Ακολουθεί η διαδικασία εκτέλεσης, με το ψήσιμο των pancakes σε τηγανάκι και την επάλειψη με κρέμα τυριών. Το γαρνίρισμα περιλαμβάνει ξηρά φρούτα και ανάλατους καρπούς, ενώ για το σερβίρισμα προτείνεται ζάχαρη άχνη και σιρόπι Αγαύης.

Δίνεται και ένα πρακτικό tip για προετοιμασία εκ των προτέρων.

Διαβάστε παρακάτω

Λαχταριστά και πανέμορφα pancakes απο τη Λουΐζα Ζεμπύλα Ραφαήλ.

Υλικά
Για τα pancakes:
3 φλ. φρέσκο γάλα ελαφρύ
3 αβγά βιολογικά
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή όσο σηκώσει)
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκια baking powder
Ελαιόλαδο για άλειµµα στο τηγανάκι
Για τη γέμιση:
2 φλ. µαλακό τυρί (Cream Cheese)
1 φλ. αναρή φρέσκια ανάλατη
4 κουτάλια γλυκό αµυγδάλου (σπιτικό ή έτοιµο)
Για το γαρνίρισμα:
Ξηρά φρούτα και ξηρούς ανάλατους καρπούς της αρεσκείας µας, (cranberries, κεράσια, φιστίκια Αιγίνης και αµύγδαλα ασπρισµένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα µπολ ανακατεύετε µε µίξερ χεριού όλα τα υλικά της γέµισης µέχρι να δώσουν ένα ρευστό και λίγο πηχτό µίγµα. (Περισσότερο πηχτό, παρά ρευστό). Ζεσταίνετε 1-2 σταγόνες ελαιόλαδου σε ένα πολύ µικρό τηγανάκι, παίρνετε περίπου 3-4 κουταλιές σούπας από το µίγµα και ψήνετε µία- µία τις κρέπες.

Όταν ροδίσουν καλά από τη µια πλευρά, τις γυρίζετε και από την άλλη για να ψηθεί και να ροδίσει και η άλλη πλευρά σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, γιατί ψήνονται πολύ γρήγορα. Παίρνετε περίπου µία κουταλιά σούπας από το µίγµα τυριών και αλείφετε µία – µία τις κρέπες τοποθετώντας τη µία πάνω από την άλλη.

Πάνω από την τελευταία βάζετε µίγµα τυριού, ξηρά φρούτα και καρπούς.  Την ώρα που θα σερβίρετε, γαρνίρετε πρώτα µε ζάχαρη άχνη και τέλος µε σιρόπι Αγαύης.
TIP: Όταν έχουµε καλεσµένους,  φτιάχνουµε τις κρέπες µας µέρες πριν και τις κρατάµε στο ψυγείο. Το ίδιο µπορούµε να κάνουµε και µε την κρέµα τυριών. Και απλά να δέσουµε το γλυκό µας τη τελευταία στιγµή.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει pancakes με φρέσκο γάλα, αβγά και αλεύρι, γεμισμένα με μαλακό τυρί και γλυκό αμυγδάλου.
  • Η εκτέλεση περιλαμβάνει το ψήσιμο των pancakes και την επάλειψη με κρέμα τυριών.
  • Το γαρνίρισμα γίνεται με ξηρά φρούτα και ανάλατους καρπούς, ζάχαρη άχνη και σιρόπι Αγαύης.
  • Υπάρχει πρακτικό tip για προετοιμασία των υλικών εκ των προτέρων για ευκολία όταν υπάρχουν καλεσμένοι.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ