Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για παγωτό με αναρόκρεμα, χρησιμοποιώντας φρέσκια αναρή, ζάχαρη άχνη, κανέλα, ανθόνερο, κρέμα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Η διαδικασία περιλαμβάνει το λιώσιμο της αναρής και την ανάμειξη των υλικών, ακολουθούμενη από το χτύπημα της κρέμας μέχρι να πήξει.
Το μείγμα τοποθετείται σε φόρμα και καταψύχεται, για να σερβιριστεί σε φέτες με γλυκό περγαμόντο.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
600 γρ. φρέσκια αναρή ανάλατη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι κανέλα φρεσκοκοπανισμένη
60 γρ. ανθόνερο
600 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
Για γαρνίρισμα
Γλυκό περγαμόντο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την αναρή με πιρούνι και προσθέτουμε την άχνη, την κανέλα και το ανθόνερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε την φρέσκια κρέμα και χτυπούμε σε μίξερ για 2’ περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα (ακοπάνιστα) και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ορθογώνια φόρμα (την οποία έχουμε καλύψει με πλαστική μεμβράνη) και παγώνουμε. Βγάζουμε από την κατάψυξη περίπου 5’ πριν το σερβίρισμα.
Κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και σερβίρουμε με γλυκό περγαμόντο κομμένο σε φετάκια.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκια αναρή, ζάχαρη άχνη, κανέλα, ανθόνερο, κρέμα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Η αναρή λιώνεται και αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα υλικά πριν το χτύπημα της κρέμας μέχρι να πήξει.
- Το μείγμα τοποθετείται σε φόρμα με πλαστική μεμβράνη και καταψύχεται.
- Σερβίρεται σε φέτες με γλυκό περγαμόντο για γαρνίρισμα.