Notios at Almyra: Γαστρονομική απόλαυση πλάι στο κύμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία πλάι στη θάλασσα, συνδυάζοντας την ιαπωνική κουζίνα με τη μεσογειακή φιλοσοφία. Το μενού περιλαμβάνει μια σειρά από εξαιρετικά πιάτα όπως sushi platters, κροκέτες κάβουρα και γαρίδας, dumplings, και ribeye steak, με πολλές επιλογές για vegan διατροφή.

Η εμπειρία ολοκληρώνεται με μια πλούσια λίστα κρασιών και κοκτέιλ, ενώ τα επιδόρπια όπως η τάρτα λεμονιού και το σοκολατένιο coconut bounty προσφέρουν την τέλεια γλυκιά νότα. Το Notios αποτελεί έναν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το φαγητό τους σε ένα σαγηνευτικό περιβάλλον.

Διαβάστε παρακάτω

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσεις το καλοκαίρι σου, από το να μπορείς να απολαμβάνεις το φαγητό και το ποτό σου πλάι ακριβώς στη θάλασσα, με την αλμύρα του νερού να φτάνει δίπλα σου; Πρόκειται για ένα σκηνικό που το προσφέρει σε πολλές περιπτώσεις η χώρα μας, δημιουργώντας έτσι έναν απόλυτο συνδυασμό χαλαρού καλοκαιριού και απολαύσεων.  

Ένα τέτοιο σκηνικό θα συναντήσεις στο εστιατόριο Notios του ξενοδοχείου Almyra και θα σε καλύψει στο φουλ. Σαγηνευτικός χώρος. Συναρπαστικό μενού όπου, εκτός από την a la carte εμπειρία, ισχύει και το “Omakase”, δηλαδή η φιλοσοφία “εμπιστεύσου τον σεφ”. Χαλαρές γεύσεις ή πλήρης γευστική εμπειρία, όποιον τρόπο και αν προτιμάς για τις καλοκαιρινές γευστικές εξορμήσεις.

Το δείπνο είναι γεμάτο εκπλήξεις με το νέο μενού να αποτελεί ένα εξαιρετικό συνδυασμό της ιαπωνικής κουζίνας με τη μεσογειακή, δεμένα όλα στην ιεροτελεστία του sharing style.

Tα διαφορετικά sushi platters που ετοιμάζονται την ίδια ώρα από τον σεφ είναι πραγματικά μαγευτικά, με επιλογές που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις. Στα starters μην διστάσεις να δοκιμάσεις τις κροκέτες κάβουρα και γαρίδας με miso yuzu, citrus μαγιονέζα, ikura, και togarashi, τον τόνο tartar με αβοκάντο, yuzu ponzu, φρέσκο κρεμμυδάκι, τουρσί πράσινης πιπεριάς, oscietra caviar, furikake, και bottarga. Συνέχισε με εξίσου εξαιρετικά πιάτα όπως dumplings με επιλογές Angus fillet beef, μανιτάρια και γαρίδες. Στα κυρίως θα βρεις, μεταξύ άλλων, ribeye steak με σως yakiniku, σολομό Νορβηγίας στο γκριλ, με σάλτσα yuzu teriyaki, σκόρδο bok choy, πουρέ κουνουπιδιού και wasabi. Στις vegan επιλογές δοκίμασε τη μελιτζάνα Nasu Den Gaku, το κάρυ με katsu tofu, αλλά και το πλέον αγαπημένο beetroot orzo, με κίτρινο παντζάρι, τόφου, jalapeno, μήλο και κάσιους. Δύσκολο να αντισταθείς στα νόστιμα sides όπως τα spicy edamame, το pan-fried bok-choy αλλά και τα εποχιακά λαχανικά, τα οποία προμηθεύονται από τοπικούς παραγωγούς.

Και επειδή το καλό φαγητό συνοδεύεται με το κατάλληλο ποτό, το Notios διαθέτει μια πληθωρική λίστα κρασιών, κοκτέιλ και άλλων αλκοολούχων συνδυασμών, για να κάνουν την εμπειρία στο εστιατόριο ακόμη πιο ξεχωριστή. 

Όσο για το επιδόρπιο, δύσκολα θα μπορέσεις να πεις όχι στη νέα τάρτα λεμονιού και στο  σοκολατένιο coconut bounty, αλλά και στις επιλογές των παγωτών mochi και σορμπέ.

Από τους πλέον αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς, μια επίσκεψη στο Notios at Almyra, σου δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψεις νέες γεύσεις και συνδυασμούς αλλά και τη φιλοσοφία που κρύβεται στο καλοφτιαγμένο φαγητό.

Notios: Λεωφόρος Ποσειδώνος 12, Πάφος 8042. Τηλέφωνο: 26 888700

Συνοπτικά

  • Το εστιατόριο Notios στο Almyra προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό ιαπωνικής και μεσογειακής κουζίνας δίπλα στη θάλασσα.
  • Το μενού περιλαμβάνει εκλεκτά πιάτα όπως sushi platters, κροκέτες κάβουρα και vegan επιλογές.
  • Η εμπειρία συμπληρώνεται με μια πλούσια λίστα κρασιών και κοκτέιλ, καθώς και γλυκά επιδόρπια.
  • Αποτελεί ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για γευστικές εξορμήσεις σε σαγηνευτικό περιβάλλον.
Διαβάστε επίσης

“Γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ετοιμάζεται το σιρόπι με χυμό και...

Amyth of Nicosia: Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας

Το εστιατόριο Amyth of Nicosia, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις βραδινές εξόδους. Με την καθοδήγηση...

Τραγανά φασολάκια τηγανιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά φασολάκια τηγανιού, χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως φασολάκια, σκόρδο, τζίντζερ, νιφάδες τσίλι και σος σόγιας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βαθύ τηγάνισμα των φασολακιών μέχρι...

Κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούνται στήθη μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο,...

Σπιτικό ζελέ με ρόδι

Το άρθρο παρέχει μια απλή συνταγή για την παρασκευή σπιτικού ζελέ με ρόδι. Χρησιμοποιώντας ζελατίνη σε σκόνη, χυμό ροδιού και ζάχαρη, το μείγμα ζεσταίνεται και κατόπιν μοιράζεται σε ποτήρια για...

Κέικ µε κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ με κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά, όπως φέτα και κεφαλοτύρι. Τα κολοκυθάκια τρίβονται και στραγγίζονται πριν αναμειχθούν με δυόσμο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ελαιόλαδο,...

Καλοκαιρινές σούπες: Οι πιο γνωστές παγκοσμίως

Οι κρύες σούπες αποτελούν δροσιστική επιλογή σε ζεστά κλίματα, με πολλές από αυτές να έχουν βαθιές πολιτισμικές ρίζες. Ανάμεσα στις πιο γνωστές παγκοσμίως είναι η ισπανική gazpacho από την...

Notios: Γαστρονομική εμπειρία με θέα στη Μεσόγειο

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας ιαπωνικές γεύσεις και τεχνικές με μεσογειακά υλικά σε μια μοντέρνα fine-dining ατμόσφαιρα με θέα στη...

Δροσερό σορμπέ φράουλας (χωρίς μηχανή παγωτού)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σορμπέ φράουλας χωρίς τη χρήση μηχανής παγωτού, ιδανική για 4-5 άτομα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως φράουλες, μέλι και χλιαρό νερό, και ελάχιστο...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην κορυφή της ευρωπαϊκής κουζίνας

Ο Bittor Arginzoniz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται διεθνώς για την αφοσίωσή του στη χρήση της φωτιάς και την απλότητα της μαγειρικής...

Σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι

Η συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι περιλαμβάνει ψήσιμο παντζαριών στον φούρνο, ανακάτεμα με φρέσκο σπανάκι, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί, ενώ ολοκληρώνεται με ένα...

Συριανά Λουκούμια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών συριανών λουκουμιών, προσφέροντας μια λεπτομερή συνταγή με υλικά όπως ζάχαρη, νερό, κορν φλάουρ και κρεμόριο, καθώς και προαιρετικά αρώματα και ξηροκάρπια. Η...

Πατατάτο Αμοργού (αυθεντικό κατσικάκι με πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή "Πατατάτο Αμοργού", ένα πιάτο με κατσικάκι ή αρνάκι και πατάτες, μαγειρεμένο με ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και δάφνη. Αρχικά,...

Σαντορινιοί Ντοματοκεφτέδες

Οι Σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός ελληνικός μεζές που συνδυάζει ντομάτες, μυρωδικά και, προαιρετικά, φέτα για μια νόστιμη και αρωματική γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ώριμες ντομάτες,...

Σαβόρο Πάρου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το παραδοσιακό πιάτο "Σαβόρο Πάρου", το οποίο περιλαμβάνει τηγανητά μικρά ψάρια, όπως σκορπιδάκια ή μπαρμπούνια, που αλευρώνονται και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη...

Τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού, χρησιμοποιώντας τοπικά ημίσκληρα τυριά, όπως της Νάξου ή μαστέλο. Το τυρί κόβεται σε φέτες, πανάρεται με...

Πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης

Η πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης είναι μια γευστική αλοιφή που συνδυάζει την έντονη γεύση της κοπανιστής με τη φέτα ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά αίσθηση....

Παραδοσιακή Φολεγάνδρου Σαλάτα

Η παραδοσιακή σαλάτα της Φολεγάνδρου αποτελείται από φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ελιές, συνδυασμένα με τοπική ξινομυζήθρα ή φέτα. Περιλαμβάνει επίσης κρίθινα παξιμάδια ή...

Πίτσα με λαχταριστό ζαμπόν

Η πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική επιλογή για πολλές οικογένειες, προσφέροντας πλούσια γεύση χάρη στην άφθονη επικάλυψη τυριού και την αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για τη βάση, η μαγιά...

Γλυκιά πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή για γλυκιά πορτοκαλόπιτα περιλαμβάνει την προετοιμασία φύλλων κρούστας, τα οποία ψήνονται και συνδυάζονται με ένα μείγμα αυγών, ζάχαρης, βανίλιας, μπέικιν πάουντερ, ξύσματος πορτοκαλιού, σπορέλαιου και γιαουρτιού. Το...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ