New York Cheesecake Delight

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει πώς να φτιάξετε το διάσημο τσίζκεϊκ New York στο σπίτι, εντυπωσιάζοντας την οικογένεια και τους φίλους σας. Η συνταγή περιλαμβάνει αλεσμένα μπισκότα Digestive για τη βάση και ένα αφράτο μείγμα τυριού κρέμας για την επικάλυψη.

Το τσίζκεϊκ ψήνεται σε υψηλή θερμοκρασία αρχικά, και στη συνέχεια σε χαμηλή, για να αποκτήσει χρυσορόδινη επιφάνεια. Αφού κρυώσει, προτείνεται να σερβιριστεί με γαρνιτούρα από φρέσκα φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα.

Διαβάστε παρακάτω

Τώρα, μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι το διάσημο τσίζκεϊκ New York και να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα του δάσους ή ακόμα και με μαρμελάδα φράουλα ή καραμέλα.

Υλικά 
1 ½ φλ. αλεσμένα μπισκότα Digestive
6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη +επιπλέον για τη φόρμα
1 250 γρ. (2 ½ κουτιά των 500 γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese), σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλ. ζάχαρη
3 κοφτές κουταλιές αλεύρι
5 αβγά + 2 κρόκοι
1 ½ κουταλάκι τριμμένο ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι βανίλια
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
Φρούτα του δάσους για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 260°C. Αναμιγνύετε τα αλεσμένα μπισκότα με το βούτυρο και τη ζάχαρη και πιέζετε με τις παλάμες σας το μίγμα να καλύψει ομοιόμορφα τον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας με ελατήριο, διαμέτρου 23 εκατοστών. Την βάζετε στην κατάψυξη.
  2. Χτυπάτε σε ένα μπολ με το μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα και ύστερα ένα-ένα τα αβγά και τους κρόκους, πάντα χτυπώντας το μίγμα.
  3. Τέλος, χτυπάτε μέσα τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνετε το τσίζκεϊκ στο φούρνο για 10 λεπτά και ύστερα χαμηλώνετε τον θερμοστάτη του φούρνου στους 100°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ακόμη ώρα.
  4. Το τσίζκεϊκ πρέπει να φουσκώσει σαν σουφλέ και η επιφάνειά του να πάρει ένα χρυσορόδινο χρώμα. Το βγάζετε από το φούρνο και το κρυώνετε μέσα στη φόρμα, πάνω σε σχάρα για 2 ώρες.
  5. Ύστερα το σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο για μίνιμουμ 6 ώρες (καλύτερα ένα βράδυ) πριν το σερβίρετε., γαρνίροντάς το, αν θέλετε, με φρούτα του δάσους.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει αλεσμένα μπισκότα Digestive για τη βάση και αφράτο μείγμα τυριού κρέμας για την επικάλυψη.
  • Το τσίζκεϊκ ψήνεται πρώτα σε υψηλή θερμοκρασία και μετά χαμηλώνεται για να αποκτήσει χρυσορόδινη επιφάνεια.
  • Προτείνεται να κρυώσει και να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  • Μπορεί να γαρνιριστεί με φρέσκα φρούτα του δάσους ή μαρμελάδα για επιπλέον γεύση.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ