Μπακαλιάρος µε καραµελωµένο λάχανο και πικάντικη σος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπακαλιάρο με καραμελωμένο λάχανο και πικάντικη σος, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα υλικά και βήματα εκτέλεσης. Ο μπακαλιάρος τηγανίζεται σε χυλό από αλεύρι, κορν φλάουερ και μπίρα, ενώ το κόκκινο λάχανο καραμελώνεται με ζάχαρη και χυμό ανανά.

Η γλυκόξινη σος παρασκευάζεται από κέτσαπ, ξίδι και ζάχαρη, προσφέροντας μια ισορροπημένη γεύση. Η συνταγή ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του πιάτου, όπου το καραμελωμένο λάχανο σερβίρεται ως βάση για τον μπακαλιάρο, περιχυμένο με τη σος.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

Για τον µπακαλιάρο:

1 κιλό µπακαλιάρο από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND

1 ποτήρι αλεύρι

½ ποτήρι κορν φλάουερ

1 αβγό

1 τενεκεδάκι µπίρα (330 ml)

Αλάτι

Λάδι για το τηγάνισµα

Για το καραµελωµένο κόκκινο λάχανο:

500 γρ. κόκκινο λάχανο

5 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλιές βούτυρο ή φυτική µαργαρίνη

½ λίτρο χυµό ανανά

Για τη γλυκόξινη σος:

½ ποτήρι κέτσαπ

5 κουταλιές ζάχαρη

5 κουταλιές ξίδι

1 ποτήρι νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζετε το χυλό (κουρκούτι): Βάζετε όλα τα υλικά µαζί και τη µισή µπίρα και ανακατεύετε µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα. Προσθέτετε τµηµατικά την υπόλοιπη µπίρα, µέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο µίγµα.

Ετοιµάζετε τον µπακαλιάρο: Κόβετε το ψάρι σε λωρίδες, το περνάτε από το χυλό και το τηγανίζετε σε βαθύ τηγάνι µε µπόλικο λάδι, σε µέτρια φωτιά µέχρι να πάρει χρυσό χρώµα. Τηγανίστε το σε 4-5 δόσεις για να µην κολλήσουν τα κοµµάτια µεταξύ τους.

Ετοιµάζετε το καραµελωµένο λάχανο: Κόβετε το λάχανο σε λεπτές λωρίδες. Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το βάζετε σε δυνατή φωτιά µέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το λάχανο και το ανακατεύετε µέχρι να µαραθεί και να ελαττωθεί ο όγκος του στα 2/3. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το ανακάτεµα. Όταν αρχίσει να καραµελώνει, προσθέτετε και το χυµό και το αφήνετε σε χαµηλή φωτιά µέχρι να τελειώσουν όλα τα υγρά του, προσέχοντας όµως, να µην σας κολλήσει.

Ετοιµάζετε τη γλυκόξινη σος: Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά µαζί και 3 από τις 5 κουταλιές του ξιδιού και τα ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να κοχλάζει χαµηλώνετε τη φωτιά και δοκιµάζετε την οξύτητα της σος κι αν χρειάζεται προσθέτετε κι άλλο ξίδι. Το αφήνετε σε χαµηλή φωτιά µέχρι να γίνει παχύρρευστη.

Αν θέλετε, όταν την κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε µέσα λίγη ψιλοκοµµένη κόκκινη πιπεριά, καρότο και ανανά. Βάζετε στη µέση του πιάτου µια γενναία στρώση από καραµελωµένο λάχανο, από πάνω βάζετε τα κοµµάτια του ψαριού και τα ραντίζετε µε τη γλυκόξινη σος.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιγράφει την παρασκευή μπακαλιάρου τηγανισμένου σε χυλό από αλεύρι, κορν φλάουερ και μπίρα.
  • Το κόκκινο λάχανο καραμελώνεται με ζάχαρη και χυμό ανανά, προσφέροντας γλυκόξινη γεύση.
  • Η γλυκόξινη σος παρασκευάζεται από κέτσαπ, ξίδι και ζάχαρη, προσθέτοντας ισορροπία στο πιάτο.
  • Το πιάτο σερβίρεται με καραμελωμένο λάχανο ως βάση και μπακαλιάρο από πάνω, περιχυμένο με τη σος.
Διαβάστε επίσης

Λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαβράκι με μουστάρδα και φρέσκο σπανάκι. Αρχικά, προτείνονται τα υλικά για τη σάλτσα με μουστάρδα Dijon, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και...

Απολαυστικός σολομός τεριγιάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό σολομό τεριγιάκι, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο φιλέτο σολομού και μια γευστική σάλτσα από σόγια, oyster sauce και σάλτσα τεριάκι. Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία...

Κλασικό Κέικ Victoria με Κρέμα και Μαρμελάδα

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το κλασικό κέικ Victoria, ένα αφράτο γλυκό που συνδυάζει κρέμα και μαρμελάδα φράουλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή του κέικ με βούτυρο, ζάχαρη,...

Νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο πολύσπορο ψωμί και δροσερό ντιπ με τόνο. Για το ψωμί, αναφέρονται τα υλικά όπως αλεύρι, καρύδια και σπόροι, καθώς και τα βήματα...

Η θαυμαστή δύναμη του καρότου στην υγεία μας

Το καρότο, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως βελτίωση της όρασης, υποστήριξη του πεπτικού συστήματος και ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Είναι χαμηλό σε θερμίδες...

Πόσες μέρες αντέχει το γιαούρτι στο ψυγείο;

Το στραγγιστό γιαούρτι διατηρείται στο ψυγείο για 5 έως 7 ημέρες μετά το άνοιγμα, εφόσον τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι κάτω από 4°C, και...

Απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί και σάλτσα φιστικιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για απολαυστικό Satay με μοσχάρι ή αρνί, συνοδευόμενο από σάλτσα φιστικιού. Αρχικά, το κρέας μαρινάρεται με ελαιόλαδο, σκόρδο, σάλτσα σόγιας και μπαχαρικά, πριν ψηθεί...

Καλαμαράκια γεμιστά με εξωτική κινόα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με κινόα, προσφέροντας μια εξωτική παραλλαγή του κλασικού πιάτου. Αρχικά, τα καλαμάρια μαρινάρονται με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια,...

Χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χταπόδι με καμένο έψημα και αρωματικό πουργούρι πιλάφι. Τα υλικά περιλαμβάνουν χταπόδι, κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, έψημα, ξύδι, μπαχαρικά και πουργούρι. Η διαδικασία ξεκινάει με...

κέικ σοκολάτα αμαρέτο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα κέικ σοκολάτας με αμαρέτο, ιδανικό για γλυκιές απολαύσεις.Τα υλικά περιλαμβάνουν αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη, αβγά, μαύρη σοκολάτα, γάλα και λικέρ αμαρέτο, ενώ η...

Το σπάνιο όσπριο με διπλάσια θρεπτική αξία από τα άλλα

Το λούπινο, ένα σπάνιο όσπριο που συναντάται κυρίως στη Μεσόγειο και σε περιοχές της Αμερικής και της Ασίας, προσφέρει διπλάσια θρεπτική αξία σε σχέση με άλλα γνωστά όσπρια, όπως...

Εξωτικές γαρίδες με κρεμώδες φιστικοβούτυρο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για εξωτικές γαρίδες με κρεμώδες φιστικοβούτυρο. Οι γαρίδες μαρινάρονται σε μια γευστική σος που περιλαμβάνει ελαιόλαδο, κρεμμύδι, τζίντζερ, σκόρδο, καυτερές πιπερίτσες, φιστικοβούτυρο, γάλα καρύδας,...

Λαχταριστές τηγανίτες με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού

Αυτό το άρθρο προσφέρει μια αναλυτική συνταγή για να φτιάξετε αφράτες τηγανίτες συνοδευόμενες από σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Οι τηγανίτες παρασκευάζονται με απλά υλικά όπως αλεύρι, αυγό, γάλα και βούτυρο, ενώ...

Ψητές τσιπούρες με αρωματικό κόλιανδρο και λαχταριστές πράσινες ελιές

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ψητές τσιπούρες με αρωματικό κόλιανδρο και πράσινες ελιές. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά για τη σάλτσα και το ψάρι, καθώς και τα βήματα εκτέλεσης. Αρχικά,...

Καλοκαιρινή γλύκα

Το άρθρο "Καλοκαιρινή γλύκα" παρουσιάζει μια ανανεωμένη εκδοχή της κλασικής αγγλικής τράιφλ, που συνδυάζει φρέσκα φραγκοστάφυλα και κουμανταρία για μια δροσερή γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ζελέ βατόμουρου,...

Υπέροχη Τάρτα Σοκολάτας

Η συνταγή για την υπέροχη τάρτα σοκολάτας περιλαμβάνει μια νόστιμη βάση από θρυμματισμένα μπισκότα σοκολάτας, βούτυρο και λιωμένη σοκολάτα, που ψύχεται για να σταθεροποιηθεί. Η γέμιση, ή γκανάζ, φτιάχνεται από...

Φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φαγκρί με τραγανές πατάτες αντιναχτές στον φούρνο. Τα υλικά περιλαμβάνουν πατάτες, ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκο φαγκρί, μαϊντανό και λευκό κρασί. Η διαδικασία ξεκινά με το...

Κρεμώδες ριζότο με γαρίδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κρεμώδες ριζότο με γαρίδες, ιδανικό για γεύμα. Περιγράφει τα απαραίτητα υλικά, όπως γαρίδες, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα κρεμμυδάκια, και εξηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία...

Χαλβάς με χαλεπιανά (χωρίς καθόλου λάδι)

Ο χαλβάς με χαλεπιανά είναι μια εύκολη και υγιεινή συνταγή που παρασκευάζεται χωρίς λάδι. Απαιτεί απλά υλικά, όπως σιμιγδάλι, ζάχαρη, μαστίχα, νερό και άψητα χαλεπιανά. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βράσιμο...

Φιλέτο λαβράκι µε ψητά λαχανικά, αρωματικό πέστο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για φιλέτο λαβράκι με συνοδευτικά ψητά λαχανικά, αρωματικό πέστο και πικάντικη σάλτσα πιπεριάς. Αρχικά, το ψάρι μαρινάρεται με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, ετοιμάζονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ