Μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας κρέμας από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια. Η κρέμα αναμειγνύεται με σαντιγί λίγο πριν το σερβίρισμα.

Η συνταγή συνεχίζει με την προετοιμασία της στρώσης μάνγκο, η οποία περιλαμβάνει κυβάκια μάνγκο και πουρέ μάνγκο με χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Η στρώση μάνγκο τοποθετείται σε ποτήρια, καλύπτεται με κυβάκια φράουλας και ολοκληρώνεται με τη μους.

Το γλυκό γαρνίρεται με φρούτα και σερβίρεται φρέσκο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. γάλα

1 γεµάτη κουταλιά ζάχαρη + 3 κοφτές κουταλιές επιπλέον

3 κρόκοι αβγών

1 γεµάτη κουταλιά κορν φλάουερ

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

3/4 φλ. κρέµα γάλακτος

3 µεγάλα µάνγκο

1 κουταλιά χυµό λεµονιού

350 γρ. (περίπου) φράουλες

2-3 κουταλιές ζάχαρη για τα φρούτα, ανάλογα µε τη γεύση σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζετε την κρέµα: Αναµιγνύετε 3/4 φλ. γάλα µε 1 γεµάτη κουταλιά ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Το ζεσταίνετε στη φωτιά ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη, µέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες βρασµού στον περίγυρο του κατσαρολιού. 

Στο µεταξύ, χτυπάτε µε το µίξερ τους κρόκους µε τις 3 κοφτές κουταλιές ζάχαρη µέχρι να ξασπρίσουν και ύστερα χτυπάτε µέσα το κορν φλάουερ και το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτετε τµηµατικά το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπηµα και ύστερα αδειάζετε το µίγµα πίσω στο κατσαρολάκι. Το βάζετε σε µέτρια φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς µε το σύρµα µέχρι να πήξει σε κρέµα, χωρίς να το αφήσετε να κοχλάσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε µέσα τη βανίλια.

Αδειάζετε την κρέµα σε ένα µπολ και σκεπάζετε την επιφάνειά της µε ένα κοµµάτι πλαστική µεµβράνη (απευθείας πάνω στην επιφάνειά της, για να µην κάνει τσίπα). Την κρατάτε στο ψυγείο µέχρι να τη χρειαστείτε.

Λίγο πριν σερβίρετε, χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µέχρι να πήξει σε σαντιγί που µόλις να κρατά το σχήµα της (µην την παραχτυπήσετε) και την ενσωµατώνετε στην κρέµα µε τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά και φέρνοντας υλικό από τον πάτο στην επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα.

Ετοιµάζετε τη στρώση µάνγκο: Κόβετε σε κυβάκια την ψίχα των 2 µάνγκο. Ύστερα, τεµαχίζετε το τρίτο και το αλέθετε στο πολυµίξερ µε το χυµό του λεµονιού και 2 κουταλιές ζάχαρη ή όση κρίνετε ότι χρειάζεται. Αναµιγνύετε τον πουρέ µε τα κυβάκια (κρατάτε µερικά κυβάκια για γαρνίρισµα) και µοιράζετε το µίγµα σε 4 ή 6 ποτήρια. Ύστερα, κόβετε τις φράουλες σε κυβάκια, τα ανακατεύετε µε 1 κουταλιά ζάχαρη και τα µοιράζετε στα ποτήρια πάνω από το µίγµα µάνγκο.

Γεµίζετε τα ποτήρια µε την κρέµα-µους και ισιώνετε την επιφάνειά της. Τα γαρνίρετε µε φρούτα και τα σερβίρετε (µην τα κρατήσετε για πάνω από µια ώρα στο ψυγείο).

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια.
  • Η κρέμα αναμειγνύεται με σαντιγί λίγο πριν το σερβίρισμα για να δημιουργηθεί η μους.
  • Η στρώση μάνγκο αποτελείται από κυβάκια και πουρέ μάνγκο με χυμό λεμονιού και ζάχαρη.
  • Το γλυκό ολοκληρώνεται με φρέσκες φράουλες και σερβίρεται γαρνιρισμένο με φρούτα.
Διαβάστε επίσης

Φλαμπέ πουτίγκα για τα Χριστούγεννα

Η χριστουγεννιάτικη φλαμπέ πουτίγκα είναι ένα εύκολο γλυκό που απαιτεί 5½ ώρες για την προετοιμασία του και μπορεί να σερβιριστεί σε 10-12 άτομα. Περιλαμβάνει αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, κράνμπερι...

Αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα αρωματικό κέικ με πορτοκάλι και ελαιόλαδο, ιδανικό για συνοδευτικό στον καφέ σας. Το κέικ αυτό συνδυάζει την έντονη γεύση του φρέσκου χυμού...

Γαλλικό τοστ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή γαλλικού τοστ, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ψωμί ή τσουρέκι, αυγά, γάλα, ζάχαρη, κανέλα και βανίλια. Η διαδικασία περιλαμβάνει το χτύπημα των αυγών...

Τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα

Η συνταγή για τηγανιά με λεμόνι και μουστάρδα περιλαμβάνει κομμάτια ψητού κρέατος (χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι) σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, προστίθεται μια αρωματική σάλτσα...

Πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα, καρύδια και κρέμα σαντιγί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πουτίγκα ψωμιού με κολοκύθα και καρύδια, συνοδευόμενη από κρέμα σαντιγί. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν ψωμί, πολτοποιημένη κολοκύθα, γάλα, αυγά, καστανή ζάχαρη, καρύδια και...

Χειμωνιάτικη pasta primavera με φρέσκα λαχανικά

Η χειμωνιάτικη pasta primavera αποτελεί μια νόστιμη και ευέλικτη συνταγή ζυμαρικών, που αξιοποιεί φρέσκα ή περισσευούμενα λαχανικά όπως καρότα, μελιτζάνα, κολοκύθα και μπρόκολο. Τα ζυμαρικά βράζονται al dente και...

Πατατοκροκέτες με λιωμένο τυρί

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πατατοκροκέτες γεμιστές με λιωμένο τυρί, ιδανικές για σνακ ή συνοδευτικό. Αρχικά, οι ψημένες πατάτες λιώνουν και αναμειγνύονται με τριμμένο τυρί, αυγό, αλεύρι και...

Σοκολατένια εκλέρ με γέμιση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια εκλέρ με γέμιση, ιδανική για 8 άτομα και με μέτριο βαθμό δυσκολίας. Για την παρασκευή της ζύμης των εκλέρ, συνδυάζονται νερό, βούτυρο,...

The Moist Maker: Η διάσημη συνταγή για το Turkey Sandwich της Monica από τα Friends

Το άρθρο παρουσιάζει τη διάσημη συνταγή για το σάντουιτς "Moist Maker" της Monica από τη σειρά Friends, που έγινε γνωστό από την εμμονή του Ross με αυτό. Το μυστικό...

Γιορτινό κέικ (Christmas Cake)

Το άρθρο παρέχει οδηγίες για την παρασκευή ενός γιορτινού κέικ, γνωστού ως Christmas Cake, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης. Χρησιμοποιούνται διάφορα γλυκά του κουταλιού, κουμανδαρία και...

Καλυμμένη μηλόπιτα

Η συνταγή για καλυμμένη μηλόπιτα προτείνει ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για έξι άτομα, με χρόνο ετοιμασίας μόλις 15 λεπτά και ψήσιμο 25 λεπτών. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν σφολιάτα,...

“Η διαδρομή του κουραμπιέ: Από τη Μέση Ανατολή στα ελληνικά Χριστούγεννα”

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία του κουραμπιέ, ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου γλυκού στην Ελλάδα, που έχει τις ρίζες του στην Περσία του Μεσαίωνα. Αρχικά γνωστό ως "qurabiya", το γλυκό αυτό...

Σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα

Η συνταγή παρουσιάζει μια δροσερή σαλάτα με γαλοπούλα και τυρί φέτα, ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως μαρούλι, ψητή γαλοπούλα, πέκαν, σπόροι ροδιού, ντομάτες, λιαστές ντομάτες, ελιές...

Παραδοσιακές σοκολατένιες τρούφες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακών σοκολατένιων τρούφων. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως σοκολάτα κουβερτούρα, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και λικέρ, ενώ η εκτέλεση περιλαμβάνει το λιώσιμο της σοκολάτας με την κρέμα...

Λαχταριστοί κουραμπιέδες

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή λαχταριστών κουραμπιέδων, ξεκινώντας με το ψήσιμο των αμυγδάλων και συνεχίζοντας με την προετοιμασία της ζύμης, η οποία περιλαμβάνει αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη...

Vanillekipferl (Αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας)

Τα Vanillekipferl είναι παραδοσιακά αυστριακά γιορτινά μπισκότα βανίλιας, ιδανικά για τα Χριστούγεννα. Παρασκευάζονται με αλεύρι, κρύο βούτυρο, αλεσμένα αμύγδαλα ή φουντούκια, άχνη ζάχαρη, βανίλια και λίγο αλάτι. Η ζύμη πλάθεται...

Pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το γαλλικό γλυκό pain d’Épices με άρωμα πορτοκαλιού, περιγράφοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν μέλι, καστανή ζάχαρη,...

Αφράτα ρολάκια με κανέλα (cinnamon rolls)

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για αφράτα ρολάκια κανέλας, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής. Για τη ζύμη, χρειάζονται αλεύρι, ξηρή μαγιά, χλιαρό γάλα, ζάχαρη, λιωμένο βούτυρο,...

Brownies με Σοκολατένιο Γαλατάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σοκολατένια brownies με χρήση γαλατάκι σοκολάτας. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και αυγά, ενώ η διαδικασία είναι εύκολη και...

Κανταΐφι με φέτα και γλυκό κουταλιού καρυδάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για κανταΐφι με φέτα και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι. Ο Θεόδωρος Ελευθερίου περιγράφει τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης, ξεκινώντας με την προετοιμασία...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ