Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας κρέμας από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια. Η κρέμα αναμειγνύεται με σαντιγί λίγο πριν το σερβίρισμα.
Η συνταγή συνεχίζει με την προετοιμασία της στρώσης μάνγκο, η οποία περιλαμβάνει κυβάκια μάνγκο και πουρέ μάνγκο με χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Η στρώση μάνγκο τοποθετείται σε ποτήρια, καλύπτεται με κυβάκια φράουλας και ολοκληρώνεται με τη μους.
Το γλυκό γαρνίρεται με φρούτα και σερβίρεται φρέσκο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 φλ. γάλα
1 γεµάτη κουταλιά ζάχαρη + 3 κοφτές κουταλιές επιπλέον
3 κρόκοι αβγών
1 γεµάτη κουταλιά κορν φλάουερ
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
3/4 φλ. κρέµα γάλακτος
3 µεγάλα µάνγκο
1 κουταλιά χυµό λεµονιού
350 γρ. (περίπου) φράουλες
2-3 κουταλιές ζάχαρη για τα φρούτα, ανάλογα µε τη γεύση σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζετε την κρέµα: Αναµιγνύετε 3/4 φλ. γάλα µε 1 γεµάτη κουταλιά ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι. Το ζεσταίνετε στη φωτιά ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη, µέχρι να φανούν οι πρώτες φουσκάλες βρασµού στον περίγυρο του κατσαρολιού.
Στο µεταξύ, χτυπάτε µε το µίξερ τους κρόκους µε τις 3 κοφτές κουταλιές ζάχαρη µέχρι να ξασπρίσουν και ύστερα χτυπάτε µέσα το κορν φλάουερ και το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτετε τµηµατικά το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπηµα και ύστερα αδειάζετε το µίγµα πίσω στο κατσαρολάκι. Το βάζετε σε µέτρια φωτιά και το ανακατεύετε συνεχώς µε το σύρµα µέχρι να πήξει σε κρέµα, χωρίς να το αφήσετε να κοχλάσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε µέσα τη βανίλια.
Αδειάζετε την κρέµα σε ένα µπολ και σκεπάζετε την επιφάνειά της µε ένα κοµµάτι πλαστική µεµβράνη (απευθείας πάνω στην επιφάνειά της, για να µην κάνει τσίπα). Την κρατάτε στο ψυγείο µέχρι να τη χρειαστείτε.
Λίγο πριν σερβίρετε, χτυπάτε την κρέµα γάλακτος µέχρι να πήξει σε σαντιγί που µόλις να κρατά το σχήµα της (µην την παραχτυπήσετε) και την ενσωµατώνετε στην κρέµα µε τους κρόκους, ανακατεύοντας απαλά και φέρνοντας υλικό από τον πάτο στην επιφάνεια, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µίγµα.
Ετοιµάζετε τη στρώση µάνγκο: Κόβετε σε κυβάκια την ψίχα των 2 µάνγκο. Ύστερα, τεµαχίζετε το τρίτο και το αλέθετε στο πολυµίξερ µε το χυµό του λεµονιού και 2 κουταλιές ζάχαρη ή όση κρίνετε ότι χρειάζεται. Αναµιγνύετε τον πουρέ µε τα κυβάκια (κρατάτε µερικά κυβάκια για γαρνίρισµα) και µοιράζετε το µίγµα σε 4 ή 6 ποτήρια. Ύστερα, κόβετε τις φράουλες σε κυβάκια, τα ανακατεύετε µε 1 κουταλιά ζάχαρη και τα µοιράζετε στα ποτήρια πάνω από το µίγµα µάνγκο.
Γεµίζετε τα ποτήρια µε την κρέµα-µους και ισιώνετε την επιφάνειά της. Τα γαρνίρετε µε φρούτα και τα σερβίρετε (µην τα κρατήσετε για πάνω από µια ώρα στο ψυγείο).
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει κρέμα από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια.
- Η κρέμα αναμειγνύεται με σαντιγί λίγο πριν το σερβίρισμα για να δημιουργηθεί η μους.
- Η στρώση μάνγκο αποτελείται από κυβάκια και πουρέ μάνγκο με χυμό λεμονιού και ζάχαρη.
- Το γλυκό ολοκληρώνεται με φρέσκες φράουλες και σερβίρεται γαρνιρισμένο με φρούτα.