Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για «μιλφέιγ» που χρησιμοποιεί φύλλα αμπελιού αντί για το παραδοσιακό φύλλο ζύμης.
Τα φύλλα καραμελώνονται με βούτυρο και μέλι, ενώ η γέμιση αποτελείται από φρέσκια ανάλατη αναρή, σαντιγί, μέλι, κανέλα και ροδόσταγμα.
Το γλυκό συναρμολογείται σε στρώσεις, όπως το κλασικό μιλφέιγ, και γαρνίρεται με μέλι και καρύδια, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Διαβάστε παρακάτω
Υλικά
10 αµπελόφυλλα
300 γρ. φρέσκια ανάλατη αναρή
150 γρ. κρέµα γάλακτος χτυπηµένη
10 γρ. κανέλα τριµµένη
50 γρ. µέλι
30 γρ. καρύδια
5 γρ. ροδόσταγµα
Εκτέλεση
Χτυπάτε στο µίξερ την κρέµα γάλακτος µέχρι να γίνει σαντιγί.
Σ’ ένα µπολ ενώνετε την αναρή µε το µισό µέλι, την κανέλα και το ροδόσταγµα και στο τέλος προσθέτετε και τη σαντιγί.
Ετοιµάζετε τα καραµελωµένα αµπελόφυλλα: Βάζετε 100 γρ. βούτυρο µε 80 γρ. µέλι να λιώσουν. Βάζετε σε ένα µικρό ταψάκι µια λαδόκολλα, την αλείφετε µε το βούτυρο, απλώνετε τααµπελόφυλλα, βάζετε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο λαδόκολλας και βάζετε από πάνω ένα δεύτερο ταψάκι.
Συνθέτετε το γλυκό σαν µιλφέιγ χρησιµοποιώντας τα καραµελωµένα αµπελόφυλλα και γαρνίρετε µε το υπόλοιπο µέλι και τα καρύδια.
Συνοπτικά
- Η συνταγή χρησιμοποιεί φύλλα αμπελιού αντί για παραδοσιακό φύλλο ζύμης για ένα πρωτότυπο «μιλφέιγ».
- Τα φύλλα καραμελώνονται με βούτυρο και μέλι, ενώ η γέμιση περιλαμβάνει αναρή, σαντιγί, μέλι, κανέλα και ροδόσταγμα.
- Το γλυκό συναρμολογείται σε στρώσεις όπως το κλασικό μιλφέιγ, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.
- Γαρνίρεται με μέλι και καρύδια για επιπλέον γεύση και υφή.