Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για την παρασκευή μικρών σπανακοπιτών. Αρχικά, αναφέρονται τα υλικά για τη γέμιση, όπως το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, ο δυόσμος, η γραβιέρα και η φέτα, καθώς και για τη ζύμη, που περιλαμβάνει αυγά, γιαούρτι, ελαιόλαδο, μπέικιν πάουντερ και αλεύρι.
Η διαδικασία ξεκινά με την ανάμιξη των υλικών της γέμισης και της ζύμης σε ξεχωριστά μπολ, και έπειτα συνδυάζονται. Το μείγμα πλάθεται σε μπαλάκια, τοποθετείται σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αλείφεται με αυγό και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 αντικολλητικό χαρτί KAREN
1 αυγό χτυπημένο για άλειμμα
Για τη γέμιση:
125 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
Aλάτι
Για τη ζύμη:
3 μεγάλα αυγά
1/3 κουταλάκι αλάτι
200 γρ. γιαούρτι
150 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα αρκετά πηχτό.
Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σε ένα ταψί στρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουμε κάθε φορά μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα, πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Πιέζουμε ελαφρά.
Αλείφουμε με αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Συνοπτικά
- Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για μικρά σπανακοπιτάκια, αναφέροντας αναλυτικά τα υλικά για τη γέμιση και τη ζύμη.
- Η γέμιση περιλαμβάνει σπανάκι, φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο, γραβιέρα και φέτα, ενώ η ζύμη φτιάχνεται με αυγά, γιαούρτι, ελαιόλαδο, μπέικιν πάουντερ και αλεύρι.
- Η διαδικασία περιλαμβάνει την ανάμιξη των υλικών, πλάσιμο του μείγματος σε μπαλάκια, τοποθέτηση σε ταψί και άλειμμα με αυγό.
- Τα πιτάκια ψήνονται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.