Η συνταγή του Πέτρου Συρίγου για μακαρόνια με κιμά συνδυάζει γεύσεις και αρώματα που κάνουν αυτό το πιάτο αγαπημένο για όλους.
Με κύρια υλικά όπως σπαγγέτι, μοσχαρίσιο κιμά, φρέσκες ντομάτες και μπαχαρικά, η διαδικασία περιλαμβάνει σοτάρισμα, σιγομαγείρεμα και την προσθήκη τυριού για την ολοκλήρωση.
Το πιάτο σερβίρεται με πλούσια σάλτσα και τριμμένο τυρί, προσφέροντας μια ακαταμάχητη απόλαυση που θα ενθουσιάσει κάθε οικογένεια.
Διαβάστε παρακάτω
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγαπά τα μακαρόνια με κιμά! Αυτή η συνταγή, μάλιστα, του Πέτρου Συρίγου είναι η καλύτερη!
Υλικά – Μακαρόνια με κιμά
- 700 γρ. σπαγγέτι
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 600 γρ. τομάτα κον κασέ ή αποφλοιωμένα
- 300 ml νερό
- 1 κύβο βοδινό ή κότας
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φύλλα δάφνης
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.τ.γ ζάχαρη
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 250 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή (πλασωτέ) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο.
Δυναμώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον κιμά να σoτιριστεί. Αφήνουμε να θωρακιστεί καλά και σπάμε σε κομμάτια του κιμά με ένα σύρμα χειρός, δεν ανακατεύουμε συνεχώς.
Αφήνουμε να πάρει χρώμα, αυτό θα πάρει περίπου 7-8 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί καλά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το κον κασέ, νερό, τον κύβο, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι, βάζουμε σε μέτρια ένταση την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
Ανά διαστήματα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί νερό. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από ότι λέει η συσκευασία, τα σουρώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Όταν ο κιμάς μας είναι μελωμένος με πλούσια σάλτσα, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε. Τρίβουμε τυρί στον πάτο του πιάτου, προσθέτουμε λίγα ζυμαρικά, στη συνέχεια πάλι τυράκι, προσθέτουμε και άλλα ζυμαρικά και από πάνω τον κιμά.
Τέλος τρίβουμε και άλλο τυρί από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.