«Λαμπερή» πίτσα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για πίτσα σε σχήμα αστεριού, περιλαμβάνοντας οδηγίες για την παρασκευή του ζυμαριού και της γέμισης. Η συνταγή ξεκινά με την παρασκευή του ζυμαριού, χρησιμοποιώντας αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι, νερό και ελαιόλαδο, το οποίο αφήνεται να φουσκώσει.

Στη συνέχεια, το ζυμάρι χωρίζεται σε τέσσερα κομμάτια, ανοίγεται σε κύκλους και γεμίζεται με τυρί κρέμα, λούντζα, μοτσαρέλα, βασιλικό, ντομάτες και πιπέρι. Το ζυμάρι κλείνεται σε σχήμα αστεριού, αλείφεται με ελαιόλαδο και ρίγανη, και ψήνεται στο φούρνο.

Το άρθρο προτείνει επίσης εναλλακτικές για τη γέμιση, όπως φέτα, χαλούμι, ελιές και διάφορα αλλαντικά.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4
Για το ζυμάρι
• 500 γρ (3 1/3 φλ.) αλεύρι σκληρό (χωριάτικο)
• 1 ½ κουταλάκι ξηρή μαγιά
• 2 κουταλάκια ζάχαρη
• 2 κουταλάκια αλάτι
• 1 ½ φλ. νερό
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Για να γεμίσετε 1 αστέρι (θα πρέπει να τετραπλασιάσετε τη δόση αν θέλετε να γεμίσετε όλα τα αστέρια με τα ίδια υλικά. Αυτή όμως η συνταγή προσφέρετε για αυτοσχεδιασμό):

• ¼ φλ. (50 γρ.) τυρί κρέμα «Cream Cheese)
• 4 κομμάτια λούντζα, μοιρασμένα κατά μήκος
• 8 λεπτές φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
• 8 φυλλαράκια βασιλικό
• 4 ντοματίνια (όχι πολύ μικρά), κομμένα σε 4 φετούλες το καθένα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεγάλες ντομάτες αν θέλετε, θα χρειαστείτε 4 στρογγυλές φέτες ντομάτας για την κάθε πίτσα, μοιρασμένες στη μέση)
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για άλειμμα
• λίγη ρίγανη ξηρή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνετε πρώτα το ζυμάρι: Βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνετε με το χέρι σας ένα βαθούλωμα στο κέντρο και περιχύνετε με το νερό και
το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε πρώτα με κουτάλι μέχρι να αρχίσει να σχηματίζετε το ζυμάρι.

Συνεχίζετε με τα χέρια και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Μπορείτε να φτιάξετε όλη τη διαδικασία στο μίξερ, εφοδιασμένο με γάντζο για ζύμες.

Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μπολ και βάζετε μέσα τη ζύμη. Την περιστρέφετε να πάει παντού το λάδι. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ½ -2
ώρες μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Όταν φουσκώσει το ζυμάρι το βάζετε στον πάγκο της κουζίνας και το ζυμώνετε να ξεφουσκώσει λίγο. Το χωρίζετε σε 4 ίσα κομμάτια.

Πασπαλίζετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί με αλεύρι. Βάζετε πάνω στο χαρτί το ένα κομμάτι ζυμάρι. Το ανοίγετε με τον πλάστη σε ένα στρογγυλό 30 περίπου εκατοστών. Αν η ζύμη “τραβάει” και σας δυσκολεύει, αφήστε την να ξεκουραστεί 5-10 λεπτά και μετά συνεχίστε.

Με ένα μαχαίρι ή ένα κυκλικό κόπτη πίτσας χαράζετε 4 μαχαιριές στο κέντρο του κύκλου, μήκους 10 εκατοστών περίπου. Με μια μικρή σπάτουλα ή ένα κουτάλι απλώνετε το τυρί κρέμα περιμετρικά στη ζύμη, αφήνοντας το κέντρο κενό και ένα περιθώριο 2 εκατοστών γύρω γύρω.

Συνεχίζετε να βάζετε τα υλικά σας περιμετρικά, προσέχοντας να ανταποκρίνονται στα τριγωνάκια που σχηματίσατε στη μέση. Πασπαλίζετε τη γέμιση με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αρχίζοντας από την εξωτερική πλευρά του κύκλου, φέρτε το ζυμάρι που βρίσκεται απέναντι από το κομμένο τριγωνάκι στο κέντρο, μέχρι τη μέση της γέμισης. Παίρνετε το τριγωνάκι από
το κέντρο και το φέρνετε πάνω από το ζυμάρι, σπρώχνοντας τη μύτη του τριγώνου από κάτω για να κλείσει.

Συνεχίστε μέχρι να “κλείσετε” όλο τον κύκλο.

Αλείψετε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια του αστεριού με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγη ξηρή ρίγανη. Μεταφέρετε το αστέρι με το χαρτί του σε ταψί.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Το κόβετε σε 8 κομμάτια.

Σημειωση:

1. Αν θέλετε μπορείτε να αλείψετε την επιφάνεια του αστεριού με αυγό, αυτό θα το κάνει πιο γυαλιστερό.

2. Κάποιες ιδέες για γέμισμα είναι, τυρί φέτα, χαλούμι, ελιές, ζαμπόν, λουκάνικο, σαλάμι, πιπεριές γλυκές και καυτερές, τυρί τσένταρ και γενικά ό,τι τραβάει η όρεξη σας.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή παρουσιάζει την παρασκευή πίτσας σε σχήμα αστεριού με οδηγίες για το ζυμάρι και τη γέμιση.
  • Το ζυμάρι γίνεται με αλεύρι, μαγιά, ζάχαρη, αλάτι, νερό και ελαιόλαδο, αφήνεται να φουσκώσει και χωρίζεται σε τέσσερα κομμάτια.
  • Η γέμιση περιλαμβάνει τυρί κρέμα, λούντζα, μοτσαρέλα, βασιλικό, ντομάτες και πιπέρι, ενώ το ζυμάρι κλείνεται σε σχήμα αστεριού και ψήνεται.
  • Προτείνονται εναλλακτικές γεμίσεις όπως φέτα, χαλούμι, ελιές και διάφορα αλλαντικά για αυτοσχεδιασμό.
Διαβάστε επίσης

Χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο, ιδανικό για δύο άτομα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σάντουιτς με φέτες ψωμιού ολικής άλεσης, χούμους,...

Γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα, ιδανική για brunch ή ως πρωτεϊνικό σνακ. Τα βρασμένα αβγά κόβονται στη μέση, οι κρόκοι αναμειγνύονται...

Σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ανάμεικτα πράσινα φύλλα σαλάτας, καρότο και φρέσκα...

Φασολάδα με τόνο και λαχανικά

Η φασολάδα με τόνο και λαχανικά είναι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει λευκά φασόλια, τόνο, ελιές, ντοματίνια και κρεμμύδι με μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Φακές με ντοματίνια και ρόκα σε σαλάτα

Η συνταγή αυτή παρουσιάζει μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα με φακές, ντοματίνια και ρόκα, ιδανική τόσο ως κύριο γεύμα όσο και ως συνοδευτικό. Τα υλικά περιλαμβάνουν ψιλές φακές, φρέσκα ντοματίνια,...

Σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια για γεύση έκπληξη

Η σαλάτα με κόκκινο λάχανο και καρύδια αποτελεί μια δροσερή και γευστική επιλογή, ιδανική για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο. Το ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο συνδυάζεται με ελαφρώς καβουρδισμένα καρύδια και φρέσκο...

Γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns, συνδυάζοντας ασιατικές γεύσεις με το μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’ και σος τεριγιάκι. Το μπέικον σοτάρεται αρχικά...

Οι πιο αγαπημένες παραλλαγές του chutney

Το chutney είναι ένα παραδοσιακό ινδικό καρύκευμα που συνδυάζει γλυκές, ξινές, πικάντικες και αλμυρές γεύσεις, φτιαγμένο από φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ξύδι και ζάχαρη. Αρχικά παρασκευαζόταν με φρέσκα υλικά για άμεση...

Κρέμα καρύδας παγωτό

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και ακαταμάχητη συνταγή για παγωτό με κρέμα καρύδας, ιδανικό για τους λάτρεις της καρύδας. Η συνταγή απαιτεί βασικά υλικά όπως τυρί Φιλαδέλφεια, κρέμα καρύδας,...

Μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για μους κρέμα με μάνγκο και φρέσκες φράουλες, ξεκινώντας με την παρασκευή μιας κρέμας από γάλα, ζάχαρη, κρόκους αυγών, κορν φλάουερ και βανίλια. Η...

Κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Για το κεμπάπ, συνδυάζονται κιμάς βοδινού και κοτόπουλου με αρωματικά όπως μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και μοσχοκάρυδο. Τα...

Κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού με γλυκό καρύδι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κατσικίσιο τυρί σε κρούστα σουσαμιού, συνοδευόμενο από γλυκό καρύδι. Η διαδικασία περιλαμβάνει το κόψιμο του τυριού σε κομμάτια, το πέρασμα από αλεύρι, χτυπημένο αβγό...

Burrata µε τρούφα, προσούτο και τομάτες

Το άρθρο περιγράφει μια απλή αλλά γευστική συνταγή για Burrata με τρούφα, προσούτο και τομάτες. Απαιτεί τρεις μπάλες τυρί Burrata, κομμάτια προσούτο, ντομάτες, φρέσκια ρόκα, λάδι και κομμάτια τρούφας,...

Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, που συνδυάζει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα, και θρυμματισμένα μπισκότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καραμέλωμα των καρυδιών και την ανάμειξη τους...

Σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο

Η σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει απλά υλικά όπως πράσινο μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και αχλάδια, τα οποία αρωματίζονται με μια...

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025, σύμφωνα με το TasteAtlas, είναι η Lechona, ένα παραδοσιακό κολομβιανό πιάτο με ψητό χοιρινό γεμιστό με ρύζι, αρακά και βότανα, που κέρδισε...

3+1 κόλπα για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές

Οι τέλειες τραγανές τηγανητές πατάτες απαιτούν σωστή τεχνική και όχι τύχη. Ξεκινάμε με την επιλογή πατατών πλούσιων σε άμυλο, όπως οι κυπριακές, οι russet ή οι agria. Αφού καθαριστούν...

Μαρούλι ή ρόκα στη σαλάτα μου; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Το άρθρο συγκρίνει το μαρούλι και τη ρόκα ως συστατικά για σαλάτες, τονίζοντας ότι η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις στη γεύση και τις διατροφικές ανάγκες. Η ρόκα υπερέχει...

Στικ χαλούμι ψητό με ντομάτα σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για ψητό χαλούμι με σάλτσα ντομάτας. Τα στικ χαλουμιού αλείφονται με ελαιόλαδο και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή...

Σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια φρέσκια και γευστική συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό. Η συνταγή περιλαμβάνει ψήσιμο του χαλουμιού σε αντικολλητικό τηγάνι για να...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ