Λαχταριστά καναπεδάκια σολομού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για καναπεδάκια σολομού, ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Με καπνιστό σολομό και πατέ σολομού, η συνταγή συνδυάζει τυρί κρέμα, βούτυρο, λεμόνι, βότκα και άνηθο, προσφέροντας μια νότα πολυτέλειας.

Η προετοιμασία διαρκεί 25 λεπτά με επιπλέον αναμονή μιας ώρας, ενώ το τελικό αποτέλεσμα σερβίρεται πάνω σε φέτες γαλλικής μπαγκέτας, διακοσμημένες με καπνιστό σολομό και άνηθο. Η συνταγή είναι εύκολη και μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα, κάνοντάς την ιδανική για όσους επιθυμούν να εντυπωσιάσουν χωρίς πολύ κόπο.

Διαβάστε παρακάτω

Απαραίτητος ο καπνιστός σολομός, που δίνει μια νότα πολυτέλειας στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Δοκιμάστε αυτή την εξαίρετη συνταγή που γίνεται με πατέ σολομού και καπνιστό σολομό.

Χρόνος: 25 λεπτά + 1 ώρα αναμονή

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 8-12 άτομα):

250 γρ. φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα (ξεπαγωμένα αν είναι κατεψυγμένα)

125 γρ. ( ½ φλ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese), ξεπαγωμένο

75 γρ. (5 κοφτές κουταλιές) βούτυρο, ξεπαγωμένο

2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού + 1 κοφτό κουταλάκι ψιλό ξύσμα

1 ½ κουταλιά βότκα

1 γεμάτο κουταλάκι ψιλοκομμένος άνηθος + επιπλέον «φούντες» άνηθου για γαρνίρισμα

4 φέτες καπνιστού σολομού ή καπνιστής ροζ πέστροφας

αλάτι, πιπέρι

12 φετάκια γαλλικής μπαγκέτας

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το πατέ σολομού: Βάζετε τα φιλέτα σε ένα κατσαρόλι ή βαθύ τηγάνι, τα σκεπάζετε με κρύο νερό από την βρύση και τα αφήνετε να κοχλάσουν. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζετε, πετάτε το νερό τους, τα βάζετε σε ένα πιάτο για ½ ώρα περίπου για να κρυώσουν εντελώς.

Τεμαχίζετε τα φιλέτα του σολομού, τα βάζετε στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα για να τα ψιλοκόψετε. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και τη βότκα και χτυπάτε το μίγμα για να γίνει ένας λείος πουρές. Τον αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα το ξύσμα λεμονιού και τον άνηθο. Το μεταφέρετε σε ένα μπολ και τον κρατάτε σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για ½ ώρα (μέχρι εδώ, μπορείτε να ετοιμάσετε το πατέ σολομού από την προηγούμενη μέρα).

Πριν σερβίρετε, μοιράζετε το πατέ πάνω σε 12 φετάκια γαλλικής μπαγκέτας. Κόβετε κάθε φέτα καπνιστού σολομού (ή καπνιστής ροζ πέστροφας) σε 3 λωρίδες. Διπλώνετε τις λωρίδες  τις τοποθετείτε πάνω στο πατέ. Τις πασπαλίζετε με άσπρο πιπέρι και γαρνίρετε τα καναπεδάκια με «φούντες» από μύτες άνηθου.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για καναπεδάκια σολομού είναι ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, προσφέροντας μια νότα πολυτέλειας με καπνιστό σολομό και πατέ σολομού.
  • Η προετοιμασία διαρκεί 25 λεπτά με επιπλέον αναμονή μιας ώρας και το αποτέλεσμα σερβίρεται σε φέτες γαλλικής μπαγκέτας, διακοσμημένες με καπνιστό σολομό και άνηθο.
  • Η συνταγή είναι εύκολη, μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα και εντυπωσιάζει με απλότητα.
  • Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τυρί κρέμα, βούτυρο, λεμόνι, βότκα και άνηθο, συνδυάζοντας γεύσεις που εντυπωσιάζουν.
Διαβάστε επίσης

“Οι Μαγείρισσες: Κυπριακές γεύσεις παράδοσης στη Λακατάμια”

Στο κέντρο της Λακατάμιας, το εστιατόριο "Οι Μαγείρισσες" αποτελεί σημείο αναφοράς για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, έχοντας αποσπάσει το Βραβείο Κυπριακής Κουζίνας στα γαστρονομικά βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου». Οι ιδιοκτήτριες...

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πατάτες είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή για κάθε γεύμα. Η συνταγή περιλαμβάνει πατάτες και κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα οποία σοτάρονται σε ελαιόλαδο,...

Πατάτες Wedges µε τραγανή κρούστα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πατάτες wedges με τραγανή κρούστα. Αρχικά, οι πατάτες προετοιμάζονται στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, ετοιμάζεται ένα μείγμα από αλεύρι, γάλα, αυγό,...

Πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney

Η συνταγή για πίτα με αυθεντικά λουκάνικα και σάλτσα ντομάτας chutney περιλαμβάνει την παρασκευή μιας ζύμης από χωριάτικο αλεύρι, μαγιά, αυγά, ελαιόλαδο και νερό, η οποία ζυμώνεται μέχρι να...

Απλό cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων

Το άρθρο περιγράφει μια απλή συνταγή για cheesecake με μαρμελάδα άγριων μύρτιλων. Για τη βάση, χρησιμοποιούνται αλεσμένα μπισκότα Digestive και λιωμένο βούτυρο. Η κρέμα παρασκευάζεται με τυρί κρέμα, στραγγιστό γιαούρτι,...

Μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα μιλφέιγ με κρέμα πραλίνας αμυγδάλου, αναλύοντας βήμα προς βήμα την παρασκευή του. Αρχικά, περιγράφει πώς να ψήσετε τη σφολιάτα, έπειτα δίνει οδηγίες για...

Χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για χοιρινά φιλετάκια με μανιταρένια σάλτσα και κουμανδαρία, που μπορεί να ετοιμαστεί σε 40 λεπτά για τέσσερα άτομα. Τα φιλετάκια κόβονται σε ροδέλες,...

L.C. Γη της Ελιάς: Ένα καινοτόμο, Υψηλής Ποιότητας, Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο λανσαρίστηκε στην αγορά

Η Laiko Cosmos Trading Ltd λάνσαρε το νέο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο "L.C. Γη της Ελιάς" στην κυπριακή αγορά, ενισχύοντας την γκάμα των ποιοτικών προϊόντων της. Παραγόμενο από εκλεκτούς κυπριακούς ελαιώνες,...

Γαριδοεντσιλάδας για γευστική απόλαυση

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαριδοεντσιλάδας, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία με θαλασσινά και έντονες μεξικάνικες γεύσεις. Η συνταγή περιλαμβάνει γαρίδες μαγειρεμένες με λευκό κρασί, φρέσκο κρεμμυδάκι, μανιτάρια και...

Κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές, έτοιμη σε 45 λεπτά και κατάλληλη για 4-5 άτομα. Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κοτόπουλου με σόγια σος...

Υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη

Το άρθρο παρέχει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για υγιεινά μπισκότα με κράνμπερι, αμύγδαλα και βρώμη, τα οποία ετοιμάζονται σε μόλις μισή ώρα. Με απλά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη,...

Ouranos Lounge Bar: Στο μαγευτικό μπαλκόνι του Annabelle

Το Ouranos Lounge Bar, που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Annabelle στην Πάφο, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία με πανοραμική θέα προς τη θάλασσα, το λιμανάκι και το μεσαιωνικό...

Δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για δίχρωμη πανακότα με φρέσκα raspberries. Η διαδικασία περιλαμβάνει την παρασκευή ζελέ από κατεψυγμένα raspberries, ζάχαρη, βανίλια και ζελατίνη, καθώς και την προετοιμασία της...

Κλασική Σαλάτα Καίσαρα

Η κλασική σαλάτα Καίσαρα είναι μια νόστιμη και ελκυστική επιλογή που συνδυάζει φρέσκα υλικά και πλούσιες γεύσεις. Για την παρασκευή της, απαιτούνται μπέικον, παρμεζάνα, μαρούλι, αντζούγιες, μουστάρδα, αυγά και...

Υγιεινά Μπισκότα Βρώμης

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για υγιεινά μπισκότα βρώμης, χρησιμοποιώντας απλά και θρεπτικά υλικά. Συνδυάζει βούτυρο, καστανή και λευκή ζάχαρη, βρώμη, αυγό, μπέικιν πάουντερ, αλεύρι, μαύρη σοκολάτα και φουντούκια. Η...

Λαχταριστή τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες

Το άρθρο παρουσιάζει δύο γευστικές συνταγές: την τυροκαυτερή με αρωματικές λιαστές ντομάτες και την μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια. Για την τυροκαυτερή, αναμειγνύονται φέτα, στραγγιστό γιαούρτι και λιαστές ντομάτες...

Φρεσκότατη φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι

Η συνταγή για φρουτοσαλάτα με γλυκό ταχίνι προσφέρει μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το πρωινό ή το σνακ. Απαιτεί νιφάδες βρώμης, γάλα ρυζιού, φρέσκα φρούτα όπως αχλάδια, μήλα,...

Ριγκατόνι με απαλό καπνιστό σολομό

Το άρθρο παρουσιάζει μία συνταγή για ριγκατόνι με καπνιστό σολομό, εύκολη και γευστική. Τα υλικά περιλαμβάνουν 500 γρ. ριγκατόνι, καπνιστό σολομό, κρέμα, χυμό και ξύσμα λεμονιού, καθώς και chives. Η...

Χτένια «St Jacques» µε απαλή κρέµα κουκιών

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για χτένια «St Jacques» συνοδευόμενα από μια απαλή κρέμα κουκιών. Απαιτούμενα υλικά περιλαμβάνουν φρέσκα χτένια, κουκιά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο και μυρωδικά όπως κόλιανδρο και...

Χρυσαφένιες μαρίδες

Το άρθρο "Χρυσαφένιες μαρίδες" παρουσιάζει μια συνταγή για τηγανητές μαρίδες, χρησιμοποιώντας φρέσκα ψάρια από τις Ψαραγορές BLUE ISLAND. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ξέπλυμα και το στέγνωμα των μαρίδων, την επικάλυψή...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ