Το άρθρο παρέχει μια απλή και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο τεριγιάκι που μαγειρεύεται στο φριτέζα αέρα.
Χρησιμοποιώντας τέσσερα μπούτια κοτόπουλο χωρίς δέρμα και μια σάλτσα από σόγια σος, μέλι, σησαμέλαιο και πάστα τζίντζερ, το κοτόπουλο μαρινάρεται και στη συνέχεια ψήνεται στους 200°C για 14 λεπτά.
Το τελικό πιάτο γαρνίρεται με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και σουσάμι, και σερβίρεται ζεστό με ρύζι, προσφέροντας μια γευστική εμπειρία με ασιατική έμπνευση.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 αντικολλητικό δισκάκι για Air Fryer Karen
4 μπούτια κοτόπουλο -χωρίς δέρμα- κομμένα σε λωρίδες -350γρ- Ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και σουσάμι για γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. πάστα τζίντζερ
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κοτόπουλο σε μπολ μαζί με τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μισή ώρα.
Το τοποθετούμε σε χάρτινο δισκάκι στο air fryer.
Ψήνουμε στους 200°C για περίπου 14 λεπτά ανακατεύοντας στα 7 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και σουσάμι Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει κοτόπουλο τεριγιάκι που μαγειρεύεται στο φριτέζα αέρα.
- Χρησιμοποιούνται μπούτια κοτόπουλου, σόγια σος, μέλι, σησαμέλαιο και πάστα τζίντζερ για τη μαρινάδα.
- Το κοτόπουλο ψήνεται στους 200°C για 14 λεπτά, ανακατεύοντας στα 7 λεπτά.
- Γαρνίρεται με φρέσκο κρεμμύδι και σουσάμι και σερβίρεται με ρύζι.