Κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για κοτόπουλο stir-fry με πολύχρωμες πιπεριές, έτοιμη σε 45 λεπτά και κατάλληλη για 4-5 άτομα.

Η συνταγή περιλαμβάνει μαρινάρισμα του κοτόπουλου με σόγια σος και κρασί, και στη συνέχεια σοτάρισμα με τζίντζερ, σκόρδο και διάφορα λαχανικά όπως κρεμμύδι, πιπεριές και φασολάκια.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με μια σάλτσα από νερό, ζάχαρη και σησαμέλαιο, και σερβίρεται ζεστό με άσπρο ρύζι.

Διαβάστε παρακάτω

Χρόνος: 45 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4-5 άτομα):

3 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μικρές λωρίδες /μπουκιές

2 κουταλιές σόγια σος

2 ½ κουταλιές κινέζικο κρασί ρυζιού, ή ξηρό βερμούτ ή άσπρο ξηρό κρασί

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 ½ κοφτές κουταλιές κορν φλάουερ

6 κουταλιές νερό + λίγο επιπλέον

1 γεμάτο κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι σησαμέλαιο

4 κουταλιές λάδι (σπορέλαιο)

1 κουταλάκι ψιλοκομμένο ή τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο κατά μήκος και σε λεπτά φετάκια

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες

1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες

2 χούφτες (1 φλ. περίπου) φασολάκια, κομμένα σε μπουκίτσες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε διαγώνια φετάκια

Εκτέλεση:

Μαρινάρετε το κοτόπουλο: Το βάζετε σε ένα μπολ με τη σόγια σος, 1 κουταλιά από το κρασί, πιπέρι και τελευταίο το κορν φλάουερ. Τα ανακατεύετε όλα καλά και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί μέχρι να το χρειαστείτε.

Σε ένα μπολάκι ετοιμάζετε τη σος για το στιρ-φράι: Αναμιγνύετε το νερό με 1 κουταλιά κρασί, τη ζάχαρη και το σησαμέλαιο και χτυπάτε μέσα με πιρούνι την τελευταία ½ κοφτή κουταλιά κορν φλάουερ.

Ζεσταίνετε καλά ένα γουόκ, ή ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, και βάζετε μέσα 2 κουταλιές από το λάδι. Σοτάρετε μέσα για λίγα δευτερόλεπτα το μισό τζίντζερ και το μισό σκόρδο μέχρι μόλις να μυρίσουν και προσθέτετε το κοτόπουλο. Το σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και το ραντίζετε το υπόλοιπο κρασί ( ½ κουταλιά περίπου). Το βγάζετε από το γουόκ (ή το τηγάνι και το αφήνετε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι. Σκουπίζετε το γουόκ με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνετε μέσα το υπόλοιπο λάδι, σοτάρετε μέσα μέσα για λίγα δευτερόλεπτα το μισό τζίντζερ και το μισό σκόρδο μέχρι μόλις να μυρίσουν και προσθέτετε το κρεμμύδι και τα φασολάκια. Τα σοτάρετε για 1 λεπτό και προσθέτετε τις πιπεριές. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και αν σας φανεί ότι στεγνώνουν και μπορεί να καούν τα ραντίζετε με λίγο νερό.

Τραβάτε στην άκρη του γουόκ, ή του τηγανιού τα λαχανικά και βάζετε στο κέντρο το κοτόπουλο. Το σοτάρετε μέχρι μόλις να ζεσταθεί και το ανακατεύετε με τα λαχανικά. Χτυπάτε ξανά λίγο με πιρούνι τη σος για το στιρ-φράι  και την ανακατεύετε μέσα στα γρήγορα, μέχρι να δέσει.

Σκορπάτε πάνω στο κοτόπουλο στιρ-φράι το κρεμμυδάκι και το σερβίρετε αμέσως με άσπρο ρύζι.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή για κοτόπουλο stir-fry περιλαμβάνει μαρινάρισμα με σόγια σος, κρασί και κορν φλάουερ.
  • Το κοτόπουλο σοτάρεται με τζίντζερ, σκόρδο και λαχανικά όπως κρεμμύδι, πιπεριές και φασολάκια.
  • Η σάλτσα παρασκευάζεται από νερό, ζάχαρη και σησαμέλαιο και προστίθεται στο τέλος για να δέσει το πιάτο.
  • Το πιάτο σερβίρεται ζεστό με άσπρο ρύζι και είναι έτοιμο σε 45 λεπτά, κατάλληλο για 4-5 άτομα.
Διαβάστε επίσης

Πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα αρωματικό πορτοκαλένιο κέικ με σιμιγδάλι, αναλύοντας τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού και...

Τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελλόνι με λιαστές ντομάτες και κόκκινο πέστο βασιλικού. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν τορτελλόνι με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα κόκκινου πέστο, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο,...

Μανιταρότο με κριθάρι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό πιάτο με κριθαράκι ολικής άλεσης και μανιτάρια portobello. Τα βασικά βήματα περιλαμβάνουν το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και των μανιταριών στο ελαιόλαδο,...

Saccottini με τυρί και ντοματίνια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για saccottini με τυρί και ντοματίνια, που αποτελείται από πουγκιά με τέσσερα τυριά, μαγειρεμένα μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο, ντοματίνια, λευκό κρασί, τυρί κρέμα και...

Ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητά ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ραβιόλια με ρικότα και σπανάκι, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό, τριμμένη μοτσαρέλα, κατεψυγμένο σπανάκι, φρέσκα...

Λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λαχανόσουπα με κεφτεδάκια και μακαρόνια, δίνοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση. Για τα κεφτεδάκια, χρησιμοποιείται χοιρινός κιμάς, φρυγανιά Panko, αυγό, παρμεζάνα, μαϊντανός,...

7 τρόφιμα που ένας νευροχειρουργός αποφεύγει πάντα στο πιάτο του

Ο νευροχειρουργός Dr. Brett Osborn επισημαίνει επτά τρόφιμα και ποτά που μπορεί να επιταχύνουν τη γνωστική φθορά και να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία του εγκεφάλου. Αυτά περιλαμβάνουν τρόφιμα με υψηλή...

Κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κότσι αρνιού με τραγανές πατάτες, ιδανική για ένα γεύμα με πλούσια γεύση. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως αρνίσιο κότσι, baby πατάτες, δενδρολίβανο και μια μαρινάδα...

Παραδοσιακές Πίτες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία προετοιμασίας παραδοσιακών πιτών, ξεκινώντας από την παρασκευή του σιροπιού με νερό, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλα και χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, η ζύμη φτιάχνεται με δύο...

Kobe και Wagyu Beef: Κοινά στοιχεία και διαφορές

Το βοδινό Kobe και το Wagyu είναι δύο εξαιρετικά είδη μοσχαρίσιου κρέατος, γνωστά για την πλούσια γεύση και την τρυφερότητά τους, όμως διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Το Wagyu, που...

Πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για πρωτεϊνούχα μπισκότα με γεύση μπανάνας, ιδανικά για υγιεινό σνακ. Τα μπισκότα παρασκευάζονται με λιωμένη μπανάνα, ελαιόλαδο, αυγό, βρώμη, αμύγδαλα, καρύδα, αλεύρι ολικής αλέσεως, μέλι...

Μηλόπιτα στρούντελ

Η συνταγή για μηλόπιτα στρούντελ περιλαμβάνει απλά υλικά όπως φύλλο σφολιάτας, μήλα, σταφίδες, καρυδόψιχα και κανέλα. Η διαδικασία ξεκινά με την προετοιμασία των μήλων και τη δημιουργία ενός μείγματος...

Παρίσι, Τόκιο, Χανόι: Οι γευστικές περιπέτειες του Bourdain

Ο Anthony Bourdain, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής, εξερεύνησε τις παγκόσμιες γαστρονομικές κουλτούρες μέσα από τις ταξιδιωτικές του περιπέτειες σε πόλεις όπως το Παρίσι, το Τόκιο, η Χανόι, η...

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025: Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός επανέρχεται!

Το ραντεβού των κορυφαίων της εστίασης ανανεώθηκε. Ο πιο αναγνωρισμένος και έγκυρος θεσμός γαστρονομικών βραβείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κύπρο, με…

Η προσωπική μου συνταγή για μπανόφι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για το επιδόρπιο μπανόφι, ξεκινώντας με την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα που βράζεται για τρεις ώρες. Στη συνέχεια, δημιουργείται μια βάση από θρυμματισμένα...

Μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα λαχταριστό μινεστρόνε με ζυμαρικά και όσπρια Μιτσίδη, ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο που περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών, όπως καρότα, πατάτες, κολοκυθάκια και σπανάκι,...

Ψητός μπακαλιάρος με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ψητό μπακαλιάρο με ντοματίνια, πιπεριές και ρόκα, που αποτελεί ένα εύκολο και γευστικό πιάτο. Αρχικά, προετοιμάζονται και ψήνονται τα λαχανικά με ελαιόλαδο και...

Σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα

Η σαλάτα με ρόκα, kale, ρόδι και αμύγδαλα είναι μια φρέσκια και υγιεινή επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Περιλαμβάνει ψιλοκομμένα φύλλα kale και ρόκα, σπόρους ροδιού, καβουρδισμένα αμύγδαλα και,...

Ρωσική Shchi με τραγανό λάχανο και sour cream

Το άρθρο παρουσιάζει μια παραδοσιακή ρωσική συνταγή για σούπα Shchi, η οποία περιλαμβάνει μοσχάρι ή χοιρινό, φρέσκο λάχανο και λαχανικά όπως καρότο και πατάτες. Η συνταγή ξεκινά με το σοτάρισμα...

Αυθεντική σούπα με λάχανο

Η αυθεντική σούπα με λάχανο είναι μια θρεπτική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει απλά υλικά όπως λάχανο, πατάτες, καρότα, κρεμμύδι και σέλινο. Η εκτέλεση περιλαμβάνει το σοτάρισμα των λαχανικών σε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ