Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούνται στήθη μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο, κρασί και μπαχαρικά, τα οποία στη συνέχεια πανάρονται με ξανθή ζάχαρη και ψήνονται.
Το πέστο ρόκας παρασκευάζεται με ρόκα, βασιλικό, παρμεζάνα και ελαιόλαδο, αναμειγμένα σε μπλέντερ. Το πιάτο σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
6 στήθη από κοτόπουλο (συνολικού βάρους 1.5 kg)
½ ποτήρι ελαιόλαδο
½ ποτήρι άσπρο κρασί
1 κουταλάκι σκόρδο
Πιπέρι µαύρο, πιπέρι καγιέν, γλυκιά πάπρικα, αλάτι
Ξύσµα από 1 µεγάλο λεµόνι
300 γρ. (1 ½ φλ.) ξανθή ζάχαρη
Για το πέστο ρόκας:
1 δέσµη ρόκα
½ κουταλάκι πιπέρι
5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
½ κουταλάκι αλάτι
100 γρ. (1 φλ.) τριµµένη παρµεζάνα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουτάλι χυµό ροδιού
½ ποτήρι κρουτόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιµάζετε τη µαρινάδα, βάζοντας σε ένα µεγάλο µπολ το ελαιόλαδο, το κρασί και τα µπαχαρικά και ανακατεύετε µέσα το κοτόπουλο. Το αφήνετε στο ψυγείο για µερικές ώρες. Ακολούθως, στραγγίζετε καλά το κοτόπουλο και το πανάρετε τυλίγοντάς το στην ξανθή ζάχαρη και πιέζοντάς την µε τις παλάµες για να κολλήσει καλά και από τις δυο πλευρές. Ψήνετε σε ηλεκτρικό τηγάνι µε καπάκι ή σε ταψί στο γκριλ του φούρνου για 15-20 λεπτά, γυρνώντας το κατά διαστήµατα. Σερβίρετε το κοτόπουλο µε ρύζι µπασµάτι και σάλτσα πέστο ρόκας.
Σάλτσα πέστο ρόκας: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό µπλέντερ και τα χτυπάτε ρίχνοντας λίγο-λίγο το ελαιόλαδο µέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο λείο µίγµα, σαν κρέµα.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου σε ελαιόλαδο, κρασί και μπαχαρικά, πανέ με ξανθή ζάχαρη.
- Το πέστο ρόκας παρασκευάζεται με ρόκα, βασιλικό, παρμεζάνα και ελαιόλαδο σε μπλέντερ.
- Το κοτόπουλο ψήνεται σε ηλεκτρικό τηγάνι ή στο γκριλ και σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι.
- Η σάλτσα πέστο ρόκας προσφέρει μια αρωματική εμπειρία στο πιάτο.