Κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούνται στήθη μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο, κρασί και μπαχαρικά, τα οποία στη συνέχεια πανάρονται με ξανθή ζάχαρη και ψήνονται.

Το πέστο ρόκας παρασκευάζεται με ρόκα, βασιλικό, παρμεζάνα και ελαιόλαδο, αναμειγμένα σε μπλέντερ. Το πιάτο σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

6 στήθη από κοτόπουλο (συνολικού βάρους  1.5 kg)

½ ποτήρι ελαιόλαδο

½ ποτήρι άσπρο κρασί

1 κουταλάκι σκόρδο

Πιπέρι µαύρο, πιπέρι καγιέν, γλυκιά πάπρικα, αλάτι

Ξύσµα από 1 µεγάλο λεµόνι

300 γρ. (1 ½ φλ.) ξανθή ζάχαρη

Για το πέστο ρόκας:

1 δέσµη ρόκα

½ κουταλάκι πιπέρι

5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού

½ κουταλάκι αλάτι

 100 γρ. (1 φλ.) τριµµένη παρµεζάνα

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1 κουτάλι χυµό ροδιού

½ ποτήρι κρουτόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζετε τη µαρινάδα, βάζοντας σε ένα µεγάλο µπολ το ελαιόλαδο, το κρασί και τα µπαχαρικά και ανακατεύετε µέσα το κοτόπουλο. Το αφήνετε στο ψυγείο για µερικές ώρες. Ακολούθως, στραγγίζετε καλά το κοτόπουλο και το πανάρετε τυλίγοντάς το στην ξανθή ζάχαρη και πιέζοντάς την µε τις παλάµες για να κολλήσει καλά και από τις δυο πλευρές. Ψήνετε σε ηλεκτρικό τηγάνι µε καπάκι ή σε ταψί στο γκριλ του φούρνου για 15-20 λεπτά, γυρνώντας  το κατά διαστήµατα. Σερβίρετε το κοτόπουλο µε ρύζι µπασµάτι και σάλτσα πέστο ρόκας.

Σάλτσα πέστο ρόκας: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα δυνατό µπλέντερ και τα χτυπάτε ρίχνοντας λίγο-λίγο το ελαιόλαδο µέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο λείο µίγµα, σαν κρέµα.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου σε ελαιόλαδο, κρασί και μπαχαρικά, πανέ με ξανθή ζάχαρη.
  • Το πέστο ρόκας παρασκευάζεται με ρόκα, βασιλικό, παρμεζάνα και ελαιόλαδο σε μπλέντερ.
  • Το κοτόπουλο ψήνεται σε ηλεκτρικό τηγάνι ή στο γκριλ και σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι.
  • Η σάλτσα πέστο ρόκας προσφέρει μια αρωματική εμπειρία στο πιάτο.
Διαβάστε επίσης

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην κορυφή της ευρωπαϊκής κουζίνας

Ο Bittor Arginzoniz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται διεθνώς για την αφοσίωσή του στη χρήση της φωτιάς και την απλότητα της μαγειρικής...

Σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι

Η συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι περιλαμβάνει ψήσιμο παντζαριών στον φούρνο, ανακάτεμα με φρέσκο σπανάκι, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί, ενώ ολοκληρώνεται με ένα...

Συριανά Λουκούμια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών συριανών λουκουμιών, προσφέροντας μια λεπτομερή συνταγή με υλικά όπως ζάχαρη, νερό, κορν φλάουρ και κρεμόριο, καθώς και προαιρετικά αρώματα και ξηροκάρπια. Η...

Πατατάτο Αμοργού (αυθεντικό κατσικάκι με πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή "Πατατάτο Αμοργού", ένα πιάτο με κατσικάκι ή αρνάκι και πατάτες, μαγειρεμένο με ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και δάφνη. Αρχικά,...

Σαντορινιοί Ντοματοκεφτέδες

Οι Σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός ελληνικός μεζές που συνδυάζει ντομάτες, μυρωδικά και, προαιρετικά, φέτα για μια νόστιμη και αρωματική γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ώριμες ντομάτες,...

Σαβόρο Πάρου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το παραδοσιακό πιάτο "Σαβόρο Πάρου", το οποίο περιλαμβάνει τηγανητά μικρά ψάρια, όπως σκορπιδάκια ή μπαρμπούνια, που αλευρώνονται και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη...

Τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού, χρησιμοποιώντας τοπικά ημίσκληρα τυριά, όπως της Νάξου ή μαστέλο. Το τυρί κόβεται σε φέτες, πανάρεται με...

Πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης

Η πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης είναι μια γευστική αλοιφή που συνδυάζει την έντονη γεύση της κοπανιστής με τη φέτα ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά αίσθηση....

Παραδοσιακή Φολεγάνδρου Σαλάτα

Η παραδοσιακή σαλάτα της Φολεγάνδρου αποτελείται από φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ελιές, συνδυασμένα με τοπική ξινομυζήθρα ή φέτα. Περιλαμβάνει επίσης κρίθινα παξιμάδια ή...

Πίτσα με λαχταριστό ζαμπόν

Η πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική επιλογή για πολλές οικογένειες, προσφέροντας πλούσια γεύση χάρη στην άφθονη επικάλυψη τυριού και την αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για τη βάση, η μαγιά...

Γλυκιά πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή για γλυκιά πορτοκαλόπιτα περιλαμβάνει την προετοιμασία φύλλων κρούστας, τα οποία ψήνονται και συνδυάζονται με ένα μείγμα αυγών, ζάχαρης, βανίλιας, μπέικιν πάουντερ, ξύσματος πορτοκαλιού, σπορέλαιου και γιαουρτιού. Το...

Τα 50 Κορυφαία Εστιατόρια του Κόσμου: Πώς το Maido κατέκτησε την κορυφή;

Το εστιατόριο Maido στη Λίμα, Περού, αναδείχθηκε κορυφαίο στον κόσμο για το 2025 από τη λίστα The World’s 50 Best Restaurants, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα Περουβιανό εστιατόριο...

Κοκ γλυκίσματα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή κοκ γλυκισμάτων, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του σιροπιού, των cupcakes, της κρέμας πατισερί και της σοκολατένιας επικάλυψης. Ξεκινά με την...

Λεμονάτη Τάρτα

Η λεμονάτη τάρτα είναι ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με μια βάση από μπισκότα digestive. Η βάση παρασκευάζεται με θρυμματισμένα μπισκότα και λιωμένο...

Γλυκό τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive και βούτυρο, καθώς και μια...

Λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Αρχικά, οι γαρίδες καθαρίζονται και προετοιμάζονται για το γκριλ. Οι πιπεριές τσίλι ψήνονται μέχρι να...

Γαστρονομικές απολαύσεις σε 10 Κυκλαδίτικα νησιά

Οι Κυκλάδες, γνωστές για τη μαγευτική τους ομορφιά, διαθέτουν επίσης μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που ενισχύει τον τουρισμό τους. Από την Τήνο με τα εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, μέχρι...

Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, περιγράφοντας τα συστατικά και τα βήματα της προετοιμασίας. Αρχικά, συνδυάζονται σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, ξύσμα λάιμ ή λεμονιού, μπούκοβο,...

Παγωτό με αναρόκρεμα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για παγωτό με αναρόκρεμα, χρησιμοποιώντας φρέσκια αναρή, ζάχαρη άχνη, κανέλα, ανθόνερο, κρέμα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το λιώσιμο της αναρής και την...

Η πιο απλή μέθοδος για να βγάλεις τα κουκούτσια από το καρπούζι

Το άρθρο παρουσιάζει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από το καρπούζι, ειδικά όταν το κόβετε σε κύβους. Αρχικά, κόψτε το καρπούζι σε φέτες και στη συνέχεια...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ