Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για νόστιμο κεμπάπ με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Για το κεμπάπ, συνδυάζονται κιμάς βοδινού και κοτόπουλου με αρωματικά όπως μαϊντανό, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο και μοσχοκάρυδο.
Τα υλικά πλάθονται σε στενόμακρα κεμπάπ, περνιούνται σε ξυλάκια και ψήνονται. Η συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού περιλαμβάνει γιαούρτι, αγγουράκια τουρσί, πάπρικα και κύμινο, προσφέροντας μια δροσερή νότα στο πιάτο.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Για τo κεµπάπ:
½ κιλό κιµά βοδινού
½ κιλό κιµά κοτόπουλου
½ φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο
1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες
1 κουταλάκι κύµινο (αρτυσιά)
½ κουταλάκι µοσχοκάρυδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ξυλάκια για σουβλάκια
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
1 φλ. γιαούρτι
4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκοµµένα
1 κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι κύµινο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεµπάπ: Μουλιάζετε τα ξυλάκια για σουβλάκια σε νερό. Με αυτό τον τρόπο δεν θα καούν καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίµατος. Βάζετε όλα τα υλικά για το κεµπάπ σε ένα µπολ και ανακατεύετε πολύ καλά. Παίρνετε λίγο-λίγο µίγµα και πλάθετε στενόµακρα κεµπάπ. Τα τοποθετείτε ένα – ένα στα ξυλάκια. Ζεσταίνετε πολύ καλά τη σχάρα σας ή ένα αντικολλητικό τηγάνι µε ραβδώσεις και ψήνετε από όλες τις πλευρές.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού: Αναµιγνύετε όλα τα υλικά πολύ καλά σε ένα µπολ και σερβίρετε µαζί µε τo κεµπάπ.
Συνοπτικά
- Παρουσιάζεται συνταγή για κεμπάπ με κιμά βοδινού και κοτόπουλου, συνδυασμένα με αρωματικά υλικά.
- Τα κεμπάπ πλάθονται και ψήνονται σε ξυλάκια, προσφέροντας μια γευστική και ελαφριά επιλογή.
- Η συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού περιλαμβάνει αγγουράκια τουρσί και πάπρικα, προσθέτοντας δροσερή γεύση.
- Η συνταγή περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για την προετοιμασία και το ψήσιμο των κεμπάπ και της σάλτσας.