Κέικ µε κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ με κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά, όπως φέτα και κεφαλοτύρι. Τα κολοκυθάκια τρίβονται και στραγγίζονται πριν αναμειχθούν με δυόσμο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ελαιόλαδο, γάλα και αυγά.

Το μείγμα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα, μέχρι να στεγνώσει το εσωτερικό. Το κέικ σερβίρεται χλιαρό ή κρύο, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική απόλαυση.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

3 µέτρια κολοκυθάκια

2 κουταλιές πολύ ψιλοκοµµένο φρέσκο δυόσµο

200 γρ. φέτα, θρυµµατισµένη

½ φλ. κεφαλοτύριτριµµένο

1 ½ φλ. αλεύρι

10 κουταλιές ελαιόλαδο

6 κουταλιές φρέσκο γάλα Ελαφρύ, 1,5% λιπαρά

3 κοφτά κουταλάκια µπέικιν πάουντερ

4 αβγά

Αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και αλεύρι για τη φόρµα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Περνάτε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε ψιλό σουρωτήρι. Τα κρατάτε για ½ ώρα να κατεβάσουν το νερό τους και τα στύβετε. Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 180οC, βουτυρώνετε και αλευρώνετε µια µακρόστενη φόρµα για κέικ. Κοσκινίζετε (ή αναµιγνύετε) το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ.

Χτυπάτε σε ένα µπολ τα αβγά µε 2 πρέζες αλάτι µέχρι να αφρίσουν και προσθέτετε µέσα τµηµατικά το λάδι, το γάλα, το αλεύρι µε το µπέικιν πάουντερ και µπόλικο πιπέρι. Ύστερα, ανακατεύετε µέσα τα κολοκυθάκια, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και τον δυόσµο.

Αδειάζετε το µίγµα στη φόρµα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 1 περίπου ώρα, µέχρι που ένα σουβλάκι που θα µπήξετε στο κέντρο του, να βγαίνει στεγνό. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στη φόρµα για 10 λεπτά πριν το ξεφορµάρετε. Το σερβίρετε χλιαρό ή κρύο.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει κολοκυθάκια, φέτα, κεφαλοτύρι και δυόσμο σε συνδυασμό με αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ελαιόλαδο, γάλα και αυγά.
  • Τα κολοκυθάκια τρίβονται και αφήνονται να στραγγίσουν πριν αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Το μείγμα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μία ώρα.
  • Το κέικ μπορεί να σερβιριστεί χλιαρό ή κρύο, προσφέροντας μια γευστική και αρωματική απόλαυση.
Διαβάστε επίσης

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην κορυφή της ευρωπαϊκής κουζίνας

Ο Bittor Arginzoniz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται διεθνώς για την αφοσίωσή του στη χρήση της φωτιάς και την απλότητα της μαγειρικής...

Σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι

Η συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι περιλαμβάνει ψήσιμο παντζαριών στον φούρνο, ανακάτεμα με φρέσκο σπανάκι, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί, ενώ ολοκληρώνεται με ένα...

Συριανά Λουκούμια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών συριανών λουκουμιών, προσφέροντας μια λεπτομερή συνταγή με υλικά όπως ζάχαρη, νερό, κορν φλάουρ και κρεμόριο, καθώς και προαιρετικά αρώματα και ξηροκάρπια. Η...

Πατατάτο Αμοργού (αυθεντικό κατσικάκι με πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή "Πατατάτο Αμοργού", ένα πιάτο με κατσικάκι ή αρνάκι και πατάτες, μαγειρεμένο με ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και δάφνη. Αρχικά,...

Σαντορινιοί Ντοματοκεφτέδες

Οι Σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός ελληνικός μεζές που συνδυάζει ντομάτες, μυρωδικά και, προαιρετικά, φέτα για μια νόστιμη και αρωματική γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ώριμες ντομάτες,...

Σαβόρο Πάρου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το παραδοσιακό πιάτο "Σαβόρο Πάρου", το οποίο περιλαμβάνει τηγανητά μικρά ψάρια, όπως σκορπιδάκια ή μπαρμπούνια, που αλευρώνονται και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη...

Τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού, χρησιμοποιώντας τοπικά ημίσκληρα τυριά, όπως της Νάξου ή μαστέλο. Το τυρί κόβεται σε φέτες, πανάρεται με...

Πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης

Η πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης είναι μια γευστική αλοιφή που συνδυάζει την έντονη γεύση της κοπανιστής με τη φέτα ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά αίσθηση....

Παραδοσιακή Φολεγάνδρου Σαλάτα

Η παραδοσιακή σαλάτα της Φολεγάνδρου αποτελείται από φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ελιές, συνδυασμένα με τοπική ξινομυζήθρα ή φέτα. Περιλαμβάνει επίσης κρίθινα παξιμάδια ή...

Πίτσα με λαχταριστό ζαμπόν

Η πίτσα με ζαμπόν είναι μια κλασική επιλογή για πολλές οικογένειες, προσφέροντας πλούσια γεύση χάρη στην άφθονη επικάλυψη τυριού και την αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για τη βάση, η μαγιά...

Γλυκιά πορτοκαλόπιτα

Η συνταγή για γλυκιά πορτοκαλόπιτα περιλαμβάνει την προετοιμασία φύλλων κρούστας, τα οποία ψήνονται και συνδυάζονται με ένα μείγμα αυγών, ζάχαρης, βανίλιας, μπέικιν πάουντερ, ξύσματος πορτοκαλιού, σπορέλαιου και γιαουρτιού. Το...

Τα 50 Κορυφαία Εστιατόρια του Κόσμου: Πώς το Maido κατέκτησε την κορυφή;

Το εστιατόριο Maido στη Λίμα, Περού, αναδείχθηκε κορυφαίο στον κόσμο για το 2025 από τη λίστα The World’s 50 Best Restaurants, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα Περουβιανό εστιατόριο...

Κοκ γλυκίσματα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για την παρασκευή κοκ γλυκισμάτων, περιγράφοντας βήμα-βήμα την προετοιμασία του σιροπιού, των cupcakes, της κρέμας πατισερί και της σοκολατένιας επικάλυψης. Ξεκινά με την...

Λεμονάτη Τάρτα

Η λεμονάτη τάρτα είναι ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με μια βάση από μπισκότα digestive. Η βάση παρασκευάζεται με θρυμματισμένα μπισκότα και λιωμένο...

Γλυκό τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής ενός γευστικού τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και φράουλες. Η συνταγή περιλαμβάνει την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive και βούτυρο, καθώς και μια...

Λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για λαχταριστές γαρίδες με καπνιστό τσίλι και κρεμώδη σάλτσα αβοκάντο. Αρχικά, οι γαρίδες καθαρίζονται και προετοιμάζονται για το γκριλ. Οι πιπεριές τσίλι ψήνονται μέχρι να...

Γαστρονομικές απολαύσεις σε 10 Κυκλαδίτικα νησιά

Οι Κυκλάδες, γνωστές για τη μαγευτική τους ομορφιά, διαθέτουν επίσης μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που ενισχύει τον τουρισμό τους. Από την Τήνο με τα εκλεκτά αλλαντικά και τυριά, μέχρι...

Αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα

Το άρθρο παρέχει μια λεπτομερή συνταγή για αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, περιγράφοντας τα συστατικά και τα βήματα της προετοιμασίας. Αρχικά, συνδυάζονται σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, ξύσμα λάιμ ή λεμονιού, μπούκοβο,...

Παγωτό με αναρόκρεμα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για παγωτό με αναρόκρεμα, χρησιμοποιώντας φρέσκια αναρή, ζάχαρη άχνη, κανέλα, ανθόνερο, κρέμα γάλακτος και καβουρδισμένα αμύγδαλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το λιώσιμο της αναρής και την...

Η πιο απλή μέθοδος για να βγάλεις τα κουκούτσια από το καρπούζι

Το άρθρο παρουσιάζει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από το καρπούζι, ειδικά όταν το κόβετε σε κύβους. Αρχικά, κόψτε το καρπούζι σε φέτες και στη συνέχεια...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ