Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, που συνδυάζει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα, και θρυμματισμένα μπισκότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καραμέλωμα των καρυδιών και την ανάμειξη τους με το μίγμα τυριού και κρέμας γάλακτος, ενώ το γλυκό απαιτεί κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Μπορεί να συνοδευτεί με σος σοκολάτας για επιπλέον γεύση. Η συνταγή προσφέρει επίσης οδηγίες για την παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα για όσους προτιμούν να την φτιάξουν μόνοι τους.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
½ φλ. καρυδόψιχα
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
400 γρ. συσκευασία καραμελωμένο γάλα (βλ. σημ.)
300 γρ. τυρί κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος, κτυπημένη σε σαντιγί
1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
6 μπισκότα τύπου “Digestive” θρυμματισμένα
Σος σοκολάτας για σερβίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού για κέικ, 20 εκατοστών, με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα στεγνό τηγάνι ή μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει, περιστρέφουμε το τηγάνι για να βοηθήσουμε τη διαδικασία. Προσθέτουμε το λεμόνι. Όταν η ζάχαρη αρχίσει να καραμελώνει προσθέτουμε τη καρυδόψιχα. Περιστρέφουμε το τηγάνι ώστε να πάει παντού η καραμέλα. Μεταφέρουμε τα καραμελωμένα καρύδια σε ένα πυρίμαχο σκεύος στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε κατά μέρος να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε καλά την καραμέλα με το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη βανίλια και τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Με ένα μαχαίρι, ψιλοκόβουμε τα καραμελωμένα καρύδια. Βάζουμε τα μισά από αυτά στο μίγμα τυριού-καραμέλας και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί και σκορπάμε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα καρύδια. Καλύπτουμε την επιφάνια του τσιζκέικ με αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες πριν να σερβίρουμε.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε με σος σοκολάτας αλλά είναι φανταστικό και σκέτο.
Σημ: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη καραμέλα σε συσκευασία (Dulce se leche) ή να φτιάξουμε τη δική μας με ζαχαρούχο γάλα. Βάζουμε μια συσκευασία κλειστή ζαχαρούχου γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να κοχλάσει και σιγοβράζουμε για 3 ώρες και 30 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα βεβαιωνόμαστε ότι το νερό δεν έχει εξατμιστεί και προσθέτοντας σε τακτά διαστήματα όταν χρειάζεται.
Συνοπτικά
- Η συνταγή περιλαμβάνει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα και θρυμματισμένα μπισκότα, δημιουργώντας ένα νόστιμο παγωμένο τσιζκέικ.
- Το γλυκό απαιτεί κατάψυξη για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το σερβίρισμα, ενώ μπορεί να συνοδευτεί με σος σοκολάτας.
- Περιλαμβάνονται οδηγίες για καραμέλωμα καρυδιών και παρασκευή καραμέλας από ζαχαρούχο γάλα.
- Η διαδικασία είναι απλή και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό, κατάλληλο για διαφορετικές περιστάσεις.