Καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρέχει μια συνταγή για καπνιστό κοτόπουλο με γεύση μπύρας, περιγράφοντας τα υλικά και τα βήματα για την προετοιμασία του. Χρησιμοποιείται ολόκληρο κοτόπουλο που μαρινάρεται με κρεμμύδι, σκόρδο, σκόνη τσίλι και μαύρο πιπέρι.

Μετά από μια αρχική επάλειψη με αλάτι και παραμονή στο ψυγείο, το κοτόπουλο περνάει από μαρινάδα και ψήνεται στην ψησταριά με μπύρα στην κοιλότητά του, χρησιμοποιώντας καπνιστικά ροκανίδια για πρόσθετη γεύση. Ψήνεται σε έμμεση μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, και σερβίρεται ζεστό αφού ξεκουραστεί για λίγο.

Διαβάστε παρακάτω

ΥΛΙΚΑ

1 ολόκληρο κοτόπουλο, περίπου 2 κιλά, χωρίς 
λίπος και καθαρισμένο
¼ φλιτζάνι χοντρό αλάτι

Για τη μαρινάδα:
2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού έτοιμη σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουτάκι μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
4 χούφτες ξυλάκια καπνίσματος Weber της επιλογής σας, μουλιασμένα τουλάχιστον 30 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρείτε και πετάτε από το κοτόπουλο κάθε περιττό λίπος και εντόσθια. Βάζετε μια στρώση αλάτι σε όλη την επιφάνεια και μέσα στο κοτόπουλο. Καλύπτετε το κοτόπουλο με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες.

Ανακατεύετε τα συστατικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ.
Πλένετε το κοτόπουλο μέσα και έξω με κρύο νερό και το στεγνώνετε ήπια με χαρτί. Το πασπαλίζετε με τη μαρινάδα. Αφήνετε το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Προετοιμάζετε την ψησταριά για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
Χρησιμοποιείτε τη μισή μπύρα ανοίγοντάς την με ένα ανοιχτήρι και την τοποθετείτε στην κοιλότητα του κοτόπουλου.

Στραγγίζετε και προσθέτετε τα ροκανίδια Weber απευθείας πάνω στη φωτιά ή στο κουτί καπνιστή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν τα ροκανίδια αρχίσουν να καπνίζουν μεταφέρετε το κοτόπουλο μαζί με το δοχείο της μπύρας πάνω στην ψησταριά. Ψήνετε σε έμμεση μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να δείξει 76 βαθμούς  στο παχύτερο μέρος του μηρού για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφαιρείτε προσεκτικά το κοτόπουλο χωρίς να χυθεί η μπύρα.

Αφήνετε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε ζεστό.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή περιλαμβάνει καπνιστό κοτόπουλο με μπύρα και μαρινάδα από κρεμμύδι, σκόρδο, τσίλι, και πιπέρι.
  • Το κοτόπουλο μαρινάρεται, αλατίζεται, και παραμένει στο ψυγείο πριν το ψήσιμο.
  • Κατά το ψήσιμο, τοποθετείται μπύρα στην κοιλότητα του κοτόπουλου και χρησιμοποιούνται καπνιστικά ροκανίδια για γεύση.
  • Ψήνεται σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 20 λεπτά, σερβίρεται ζεστό αφού ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Διαβάστε επίσης

Απλό κέικ με καφέ λικέρ και καρύδια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα απλό κέικ με καφέ λικέρ και καρύδια. Για την επικάλυψη, αναμειγνύονται καρύδια, ζάχαρη, κανέλα και λικέρ καφέ. Στη συνέχεια, το κέικ ετοιμάζεται με...

Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

Το άρθρο εξετάζει πώς να αναγνωρίσετε αν ένα λεμόνι είναι καλυμμένο με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής και να βελτιώσει την εμφάνιση...

Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, όπου ο φρέσκος τόνος κόβεται σε μικρά κυβάκια και μαρινάρεται με σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, χυμό λάιμ και...

Οι καλύτερες πόλεις για λάτρεις της γαστρονομίας, σύμφωνα με το Taste Atlas

Το άρθρο παρουσιάζει τις κορυφαίες πόλεις για γαστρονομικούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με την κατάταξη του TasteAtlas για το 2025. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Καμπανία της Ιταλίας, γνωστή για τη...

Η αναβίωση του εμβληματικού ξενοδοχείου Pendeli στις Πλάτρες

Το ιστορικό ξενοδοχείο Pendeli στις Πλάτρες ανακαινίστηκε πλήρως από την Property Gallery και επαναλειτουργεί ως το κομψό Pendeli Resort, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό του χαρακτήρα με σύγχρονες ανέσεις. Διαθέτει 85...

Γεμιστό Μπιφτέκι Απολαύσεων

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστό μπιφτέκι από το εστιατόριο "Το Ελληνικό", περιγράφοντας τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, μουλιάζουμε φέτες ψωμιού σε γάλα, τις αναμειγνύουμε με βοδινό κιμά,...

Ποιο είναι το σιρόπι καλαμποκιού που συναντάμε στα αναψυκτικά;

Το άρθρο εξετάζει το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης (HFCS), ένα αμφιλεγόμενο γλυκαντικό που χρησιμοποιείται ευρέως στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως στα αναψυκτικά τύπου cola, λόγω του χαμηλού του κόστους και...

Δροσερή τούρτα λεμόνι καλοκαιριού

Το άρθρο παρουσιάζει μια δροσερή καλοκαιρινή τούρτα λεμόνι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής της. Αρχικά, ανακατεύονται βασικά υλικά όπως το βούτυρο, το αλεύρι και το ξύσμα...

Ετοιμάστε το πιο αγαπημένο σάντουιτς παγκοσμίως

Το σαουάρμα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά δρόμου της Μέσης Ανατολής, γνωστό για το μαριναρισμένο κρέας του, που ψήνεται σε κάθετη σούβλα και σερβίρεται σε πίτα με...

«Λαμπερή» πίτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια πρωτότυπη συνταγή για πίτσα σε σχήμα αστεριού, περιλαμβάνοντας οδηγίες για την παρασκευή του ζυμαριού και της γέμισης. Η συνταγή ξεκινά με την παρασκευή του ζυμαριού,...

Ζελέ-μαχαλεπί

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής του παραδοσιακού γλυκού ζελέ-μαχαλεπί, ξεκινώντας με την παρασκευή του μαχαλεπιού από νησιαστό και νερό, το οποίο ανακατεύεται σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει...

Ρολό κοτόπουλου με καυτερή σάλτσα ντομάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ρολό κοτόπουλου με καυτερή σάλτσα ντομάτας, ιδανική για τέσσερα wraps. Η προετοιμασία περιλαμβάνει το σοτάρισμα κομματιών κοτόπουλου με μπαχαρικά, ενώ η πικάντικη σάλτσα...

Θρεπτικά μπιφτέκια κινόας με γλυκοπατάτες και ρόκα σαλάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια κινόας με συνοδευτικά γλυκοπατάτες και σαλάτα ρόκας. Τα μπιφτέκια παρασκευάζονται με κινόα, καρότο, κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και αυγά, ενώ...

Γαρίδες και λαχανικά σε σουβλάκι

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γαρίδες και λαχανικά σε σουβλάκι, ιδανική για 6 καλαμάκια. Τα βασικά υλικά περιλαμβάνουν μεγάλες γαρίδες, διάφορες πιπεριές, κολοκυθάκι, ντοματίνια, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λεμόνι και...

Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για Tuna Tartare με αβοκάντο και σουσάμι, η οποία συνδυάζει φρέσκο τόνο κομμένο σε μικρά κυβάκια με αβοκάντο και μια μαρινάδα από σησαμέλαιο, σάλτσα...

Χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα χορτοφαγικό σάντουιτς με χούμους και αβοκάντο, ιδανικό για δύο άτομα. Περιλαμβάνει οδηγίες για την προετοιμασία του σάντουιτς με φέτες ψωμιού ολικής άλεσης, χούμους,...

Γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γεμιστά αβγά με τόνο, αβοκάντο και φρέσκια ντομάτα, ιδανική για brunch ή ως πρωτεϊνικό σνακ. Τα βρασμένα αβγά κόβονται στη μέση, οι κρόκοι αναμειγνύονται...

Σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για σαλάτα με κοτόπουλο φιλέτο και φρέσκα πράσινα λαχανικά. Τα βασικά συστατικά περιλαμβάνουν κοτόπουλο, ανάμεικτα πράσινα φύλλα σαλάτας, καρότο και φρέσκα...

Φασολάδα με τόνο και λαχανικά

Η φασολάδα με τόνο και λαχανικά είναι μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα που συνδυάζει λευκά φασόλια, τόνο, ελιές, ντοματίνια και κρεμμύδι με μυρωδικά όπως μαϊντανό ή βασιλικό. Το πιάτο ολοκληρώνεται...

Φακές με ντοματίνια και ρόκα σε σαλάτα

Η συνταγή αυτή παρουσιάζει μια δροσερή και θρεπτική σαλάτα με φακές, ντοματίνια και ρόκα, ιδανική τόσο ως κύριο γεύμα όσο και ως συνοδευτικό. Τα υλικά περιλαμβάνουν ψιλές φακές, φρέσκα ντοματίνια,...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ