Καίσαρα Σαλάτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Καίσαρα Σαλάτα είναι μια κλασική επιλογή που συνδυάζει νοστιμιά και ευκολία, αποτελώντας ιδανική λύση για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει τραγανό τυρί, κρουτόν και παραδοσιακό dressing Caesar, με υλικά που βρίσκονται εύκολα σε κάθε κουζίνα.

Η παρασκευή της είναι απλή: το dressing γίνεται με κρόκους αυγών, ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και μουστάρδα, ενώ τα κρουτόν και το τυρί ψήνονται μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρεται με μαρούλι και επιπλέον τυρί, προσφέροντας μια απολαυστική γευστική εμπειρία.

Διαβάστε παρακάτω

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κλασική σαλάτα που να είναι και νόστιμη και εύκολη. Δοκίμασε αυτήν την απολαυστική εκδοχή με τραγανό τυρί, κρουτόν και παραδοσιακό dressing Caesar. Τα υλικά της βρίσκονται σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Είναι ιδανική για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και για ελαφρύ κυρίως πιάτο.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
Dressing
2 κρόκοι αυγών

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1½ κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 μικρή σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)

1 κ.γ. μουστάρδα

¼ κ.γ. χοντρό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τραγανό τυρί
75 γρ. Arla τριμμένο τσένταρ

Κρουτόν
100 γρ. λευκό ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια

½ κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα
1 μαρούλι (περίπου 225 γρ.), πλυμένο και κομμένο σε φύλλα

75 γρ. Arla τριμμένο τσένταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Dressing
Βάλε τους κρόκους, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπα τα στην πιο δυνατή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.
Σκέπασε το dressing και βάλτο στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Τραγανό τυρί
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις).
Βάλε 12 κουταλιές από το τριμμένο τυρί σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Ψήσε τα στη μεσαία θέση για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά.

Κρουτόν
Ανάμειξε το ψωμί με το ελαιόλαδο και άπλωσε το σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήσε το στο μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 10 λεπτά στους 200°C, γυρίζοντας τα κομμάτια 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρισμα
Βάλε το μαρούλι σε βαθιά πιάτα (αν είναι πολύ μεγάλα, κόψε τα με το χέρι).
Πρόσθεσε τα τραγανά κομμάτια τυριού, τα κρουτόν, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και λίγο από το dressing.
Σέρβιρε τη σαλάτα με το υπόλοιπο dressing στο πλάι.

Συνοπτικά

  • Η Καίσαρα Σαλάτα είναι μια κλασική και εύκολη επιλογή για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο.
  • Η συνταγή περιλαμβάνει τραγανό τυρί, κρουτόν και dressing Caesar με εύκολα διαθέσιμα υλικά.
  • Το dressing παρασκευάζεται με κρόκους αυγών, ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και μουστάρδα.
  • Σερβίρεται με μαρούλι και επιπλέον τυρί για μια απολαυστική γευστική εμπειρία.
Διαβάστε επίσης

Λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για λινγκουίνι με φρέσκες αχιβάδες, αναδεικνύοντας τα βήματα και τα υλικά που απαιτούνται για την παρασκευή του πιάτου. Οι αχιβάδες συνδυάζονται με σκόρδο, καυτερές...

Σολομός με Grand Marnier και βερίκοκα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για σολομό με σάλτσα από Grand Marnier και βερίκοκα. Τα υλικά περιλαμβάνουν καϊσιά, νερό, ζάχαρη, λικέρ Grand Marnier, φιλέτα σολομού, λιωμένο βούτυρο, αλάτι και...

Ρολό Ελβετίας με γλυκιά μαρμελάδα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα ελβετικό ρολό γεμιστό με γλυκιά μαρμελάδα. Αρχικά, προετοιμάζεται η ζύμη με αυγά, ζάχαρη και αλεύρι και ψήνεται στον φούρνο για λίγα λεπτά. Στη...

“Πόσο χρόνο χρειάζονται τα κατεψυγμένα φασόλια για τέλειο βράσιμο;”

Τα κατεψυγμένα φασόλια, λόγω της προεπεξεργασίας τους, χρειάζονται λιγότερο χρόνο βρασίματος από τα ξερά. Σε κατσαρόλα με βραστό νερό, απαιτούνται 20-30 λεπτά για να μαλακώσουν, ενώ αν τα θέλετε πολύ...

Από το μπισκότο στη ζαχαρωτή, η καινούργια μόδα στην αρωματοποιία

Η αρωματοποιία γνωρίζει μια σημαντική στροφή προς τα γλυκά και γκουρμέ αρώματα, με συνθέσεις που θυμίζουν φαγητό, όπως μπισκότο, βανίλια και καραμέλα, να κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Αυτή η...

Alasia Boutique Hotel: Ο γαστρονομικός παράδεισος της Λεμεσού

Το Alasia Boutique Hotel στη Λεμεσό έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία φιλοξενίας. Με μοντέρνο σχεδιασμό και υπηρεσίες πολλών αστέρων, το ξενοδοχείο συνδυάζει την κομψότητα...

Γλυκό Τιραμισού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό τιραμισού, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Χρησιμοποιούνται καφές espresso και λικέρ αμαρέτο για να εμποτιστούν τα...

Σάντουιτς Πίτσας

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σάντουιτς πίτσας, χρησιμοποιώντας στρογγυλή ζύμη πίτσας, σάλτσα, γαλοπούλα ή αλλαντικά, και τριμμένο τυρί Arla. Η διαδικασία περιλαμβάνει το άνοιγμα της ζύμης, την τοποθέτηση...

Φουρνιστά ζυμαρικά απολαύσεις

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ζυμαρικά (της επιλογής σας) 500 γρ. ντοματίνια 500 γρ. μανιτάρια 1 κρεμμύδι σκόνη σκόρδου 200 γρ. τυρί κρέμα Arla® χωρίς λακτόζη ¼ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι Χυμό λεμονιού ΕΚΤΕΛΕΣΗ Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τα μανιτάρια...

Cupcakes Red Velvet Delight

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για cupcakes Red Velvet, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και την εκτέλεση για την παρασκευή 12 τεμαχίων. Χρησιμοποιούνται βασικά υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και...

Πώς να αναγνωρίσω αν το λεμόνι είναι «κερωμένο»;

Το άρθρο εξηγεί πώς να αναγνωρίζετε αν τα λεμόνια είναι καλυμμένα με βρώσιμο κερί, το οποίο χρησιμοποιείται για τη συντήρηση και την εμφάνισή τους. Τα κερωμένα λεμόνια συχνά έχουν...

Πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για πίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια και χαλλούμι. Για την παρασκευή τους, χρησιμοποιούνται υλικά όπως αλεύρι, αλάτι, νερό, φρέσκα κρεμμυδάκια, χαλλούμι, δυόσμος και ηλιέλαιο. Η διαδικασία...

Γλυκό Κιουνεφέ

Το άρθρο παρέχει μια αναλυτική συνταγή για την παρασκευή του παραδοσιακού γλυκού κιουνεφέ. Τα υλικά περιλαμβάνουν κανταΐφι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και ζαχαρούχο γάλα, ενώ για το σιρόπι χρησιμοποιούνται ζάχαρη,...

Γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για γλυκές μπάρες τσίζκεϊκ με κρέμα φουντουκιού, ξεκινώντας με την προετοιμασία μιας βάσης από μπισκότα Digestive, καστανή ζάχαρη, κακάο, βούτυρο και καβουρδισμένα φουντούκια. Αφού...

Μπούτι κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μπούτια κοτόπουλου με καρυκεύματα στη σχάρα, συνοδευόμενα από σάλτσα γιαουρτιού. Τα μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο, μαρινάρονται με ελαιόλαδο, πάπρικα, ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη,...

Κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κοτόπουλο αρωματισμένο με σκόρδο, τονίζοντας τη διαδικασία και τα υλικά που χρειάζονται. Ξεκινώντας με την προετοιμασία των φιλέτων κοτόπουλου, τα οποία αλατοπιπερώνονται και...

Γλυκό κέικ με κρέμα φουντουκιού

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για ένα γλυκό κέικ με κρέμα φουντουκιού, αναλύοντας τα υλικά και τα βήματα εκτέλεσης. Το κέικ περιλαμβάνει ένα πλούσιο μείγμα από κακάο, πραλίνα φουντουκιού...

Σαλάτα με ντοματίνια και λαδοτύρι από Μυτιλήνη

Η συνταγή για σαλάτα με ντοματίνια και λαδοτύρι από Μυτιλήνη συνδυάζει δροσερά ντοματίνια, φρέσκο βασιλικό, κάπαρη, κυβάκια λαδοτύρι Μυτιλήνης, και μαύρες ελιές. Το πιάτο ολοκληρώνεται με φρυγανισμένο ψωμί ολικής αλέσεως,...

Γλυκό κέικ καρύδας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ καρύδας, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα υλικά και την εκτέλεση βήμα προς βήμα. Αρχικά, παρασκευάζεται ένα σιρόπι από ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού,...

Palmier μπισκότα με κρέμα σταφυλιού

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής μπισκότων Palmier με κρέμα σταφυλιού. Χρησιμοποιώντας ένα φύλλο σφολιάτας και σταφυλόκρεμα, η συνταγή ξεκινά με την επάλειψη της κρέμας πάνω στη σφολιάτα, την...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ