Η Καίσαρα Σαλάτα είναι μια κλασική επιλογή που συνδυάζει νοστιμιά και ευκολία, αποτελώντας ιδανική λύση για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο. Η συνταγή περιλαμβάνει τραγανό τυρί, κρουτόν και παραδοσιακό dressing Caesar, με υλικά που βρίσκονται εύκολα σε κάθε κουζίνα.
Η παρασκευή της είναι απλή: το dressing γίνεται με κρόκους αυγών, ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και μουστάρδα, ενώ τα κρουτόν και το τυρί ψήνονται μέχρι να γίνουν τραγανά. Σερβίρεται με μαρούλι και επιπλέον τυρί, προσφέροντας μια απολαυστική γευστική εμπειρία.
Διαβάστε παρακάτω
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κλασική σαλάτα που να είναι και νόστιμη και εύκολη. Δοκίμασε αυτήν την απολαυστική εκδοχή με τραγανό τυρί, κρουτόν και παραδοσιακό dressing Caesar. Τα υλικά της βρίσκονται σχεδόν σε κάθε κουζίνα. Είναι ιδανική για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και για ελαφρύ κυρίως πιάτο.
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
Dressing
2 κρόκοι αυγών
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 μικρή σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
1 κ.γ. μουστάρδα
¼ κ.γ. χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τραγανό τυρί
75 γρ. Arla τριμμένο τσένταρ
Κρουτόν
100 γρ. λευκό ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια
½ κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα
1 μαρούλι (περίπου 225 γρ.), πλυμένο και κομμένο σε φύλλα
75 γρ. Arla τριμμένο τσένταρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Dressing
Βάλε τους κρόκους, το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπα τα στην πιο δυνατή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες.
Σκέπασε το dressing και βάλτο στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Τραγανό τυρί
Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις).
Βάλε 12 κουταλιές από το τριμμένο τυρί σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
Ψήσε τα στη μεσαία θέση για περίπου 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Κρουτόν
Ανάμειξε το ψωμί με το ελαιόλαδο και άπλωσε το σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήσε το στο μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 10 λεπτά στους 200°C, γυρίζοντας τα κομμάτια 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρισμα
Βάλε το μαρούλι σε βαθιά πιάτα (αν είναι πολύ μεγάλα, κόψε τα με το χέρι).
Πρόσθεσε τα τραγανά κομμάτια τυριού, τα κρουτόν, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και λίγο από το dressing.
Σέρβιρε τη σαλάτα με το υπόλοιπο dressing στο πλάι.
Συνοπτικά
- Η Καίσαρα Σαλάτα είναι μια κλασική και εύκολη επιλογή για ορεκτικό, συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο.
- Η συνταγή περιλαμβάνει τραγανό τυρί, κρουτόν και dressing Caesar με εύκολα διαθέσιμα υλικά.
- Το dressing παρασκευάζεται με κρόκους αυγών, ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο και μουστάρδα.
- Σερβίρεται με μαρούλι και επιπλέον τυρί για μια απολαυστική γευστική εμπειρία.