Γλυκιά δούκισσα τούρτα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η "Γλυκιά δούκισσα τούρτα" είναι μια απολαυστική συνταγή που συνδυάζει πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και σοκολάτα. Η παρασκευή της ξεκινά με το κόψιμο των μπισκότων σε μικρά κομμάτια και τη δημιουργία μιας κρέμας από λιωμένο βούτυρο, γάλα εβαπορέ, πραλίνα και σκόνη σοκολάτας.

Αφού τα μπισκότα καλυφθούν ομοιόμορφα με την κρέμα, το μείγμα τοποθετείται σε φόρμα με πλαστική μεμβράνη και ψύχεται για αρκετές ώρες. Η τούρτα στολίζεται με σοκολάτες στα πλάγια και χρωματιστά σοκολατάκια στην κορυφή, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και γευστικό επιδόρπιο.

Διαβάστε παρακάτω

Σημ.: Μπορείτε να στολίσετε ολόκληρη την τούρτα με χρωματιστά σοκολατάκια ή να βάλετε στο πλάι μπισκότα/πουράκια ή chocolate fingers.

Συστατικά
2 συσκευασίες (2Χ250γρ.) βούτυρο ανάλατο,
2 βαζάκια (2Χ400γρ.) πραλίνα φουντουκιού,
2 κουτιά (2Χ410γρ.) γάλα εβαπορέ,
6 κουτιά (6Χ150γρ.) μπισκότα τύπου Morning Coffee,
8 κοφτές κουταλιές σκόνη σοκολάτας για ρόφημα (Drinking Chocolate).
#Για το στόλισμα:#
25 (25Χ20,7γρ.) σοκολάτες Kit Kat
2 συσκευασίες (2Χ125γρ.) χρωματιστά σοκολατάκια (π.χ. Smarties ή M&Ms)
Βήματα

Κάνετε πρώτα τη δούκισσα. Κόβετε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια (κάθε μπισκότο το κόβετε σε 6 – 8 μικρά κομμάτια).

Λιώνετε το βούτυρο και αφήνετε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, το βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα εβαπορέ και την πραλίνα φουντουκιού.

Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.

Ακολούθως, βάζετε τη σκόνη σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.

Μετά, προσθέτετε τα κομμένα μπισκότα και ανακατεύετε για να καλύψει η κρέμα ομοιόμορφα τα μπισκότα.

«Ντύνετε» με πλαστική μεμβράνη μία φόρμα με ελατήριο διαμέτρου 26εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα.

Πιέζετε με ένα κουτάλι για να απλωθεί καλά η δούκισσα.

Τη βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει και να ξεφορμάρεται εύκολα.

Με ένα μαχαίρι ξεκολλάτε τη δούκισσα από τα τοιχώματα της φόρμας και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.

Ανοίγετε το στεφάνι και ξεκολλάτε προσεκτικά τον πάτο της φόρμας και την πλαστική μεμβράνη.

Απλώνετε ομοιόμορφα με ένα μαχαίρι τη σοκολάτα στα πλάγια.

Ακολούθως, στολίζετε την τούρτα.

Πρώτα, κολλάτε τις σοκολάτες στα πλάγια και στη συνέχεια στολίζετε την επιφάνειά της με τα χρωματιστά σοκολατάκια.

Συνοπτικά

  • Η "Γλυκιά δούκισσα τούρτα" συνδυάζει πραλίνα φουντουκιού, μπισκότα και σοκολάτα για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
  • Η κρέμα φτιάχνεται από λιωμένο βούτυρο, γάλα εβαπορέ, πραλίνα και σκόνη σοκολάτας, που καλύπτει ομοιόμορφα τα μπισκότα.
  • Το μείγμα τοποθετείται σε φόρμα με πλαστική μεμβράνη και ψύχεται για αρκετές ώρες για να σταθεροποιηθεί.
  • Η τούρτα στολίζεται με σοκολάτες στα πλάγια και χρωματιστά σοκολατάκια στην κορυφή για εντυπωσιακή εμφάνιση.
Διαβάστε επίσης

Ποια εδέσματα της κυπριακής γαστρονομίας έχουν μεσανατολικές καταβολές;

Η κυπριακή κουζίνα αποτελεί μια πολυπολιτισμική σύνθεση με έντονες επιρροές από τη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα από τη λιβανέζικη, συριακή και παλαιστινιακή γαστρονομία. Πιάτα όπως η ταχινόπιτα, το χούμους, το...

“Τα κύρια είδη πιπεριού και οι εφαρμογές τους”

Το άρθρο αναλύει τα κύρια είδη πιπεριού και τις χρήσεις τους στη μαγειρική, αναδεικνύοντας τη σημασία του πιπεριού ως ένα από τα πιο διαδεδομένα και πολύτιμα μπαχαρικά. Το μαύρο...

“Γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι”

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γλυκό κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και σιμιγδάλι, περιγράφοντας αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία παρασκευής του. Αρχικά, ετοιμάζεται το σιρόπι με χυμό και...

Amyth of Nicosia: Ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας

Το εστιατόριο Amyth of Nicosia, στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στις βραδινές εξόδους. Με την καθοδήγηση...

Τραγανά φασολάκια τηγανιού

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τραγανά φασολάκια τηγανιού, χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως φασολάκια, σκόρδο, τζίντζερ, νιφάδες τσίλι και σος σόγιας. Η διαδικασία περιλαμβάνει το βαθύ τηγάνισμα των φασολακιών μέχρι...

Κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και πέστο ρόκας, περιλαμβάνοντας τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής. Για το κοτόπουλο, χρησιμοποιούνται στήθη μαριναρισμένα σε ελαιόλαδο,...

Σπιτικό ζελέ με ρόδι

Το άρθρο παρέχει μια απλή συνταγή για την παρασκευή σπιτικού ζελέ με ρόδι. Χρησιμοποιώντας ζελατίνη σε σκόνη, χυμό ροδιού και ζάχαρη, το μείγμα ζεσταίνεται και κατόπιν μοιράζεται σε ποτήρια για...

Κέικ µε κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για κέικ με κολοκυθάκια και εκλεκτά τυριά, όπως φέτα και κεφαλοτύρι. Τα κολοκυθάκια τρίβονται και στραγγίζονται πριν αναμειχθούν με δυόσμο, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ελαιόλαδο,...

Καλοκαιρινές σούπες: Οι πιο γνωστές παγκοσμίως

Οι κρύες σούπες αποτελούν δροσιστική επιλογή σε ζεστά κλίματα, με πολλές από αυτές να έχουν βαθιές πολιτισμικές ρίζες. Ανάμεσα στις πιο γνωστές παγκοσμίως είναι η ισπανική gazpacho από την...

Notios: Γαστρονομική εμπειρία με θέα στη Μεσόγειο

Το εστιατόριο Notios στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας ιαπωνικές γεύσεις και τεχνικές με μεσογειακά υλικά σε μια μοντέρνα fine-dining ατμόσφαιρα με θέα στη...

Δροσερό σορμπέ φράουλας (χωρίς μηχανή παγωτού)

Το άρθρο παρουσιάζει μια εύκολη συνταγή για σορμπέ φράουλας χωρίς τη χρήση μηχανής παγωτού, ιδανική για 4-5 άτομα. Απαιτεί λίγα υλικά, όπως φράουλες, μέλι και χλιαρό νερό, και ελάχιστο...

Bittor Arginzoniz: Ο μάγος της φωτιάς στην κορυφή της ευρωπαϊκής κουζίνας

Ο Bittor Arginzoniz, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Asador Etxebarri στη χώρα των Βάσκων, αναγνωρίζεται διεθνώς για την αφοσίωσή του στη χρήση της φωτιάς και την απλότητα της μαγειρικής...

Σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι

Η συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένα παντζάρια και φρέσκο σπανάκι περιλαμβάνει ψήσιμο παντζαριών στον φούρνο, ανακάτεμα με φρέσκο σπανάκι, κόλιανδρο, κόκκινο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί, ενώ ολοκληρώνεται με ένα...

Συριανά Λουκούμια

Το άρθρο περιγράφει τη διαδικασία παρασκευής των παραδοσιακών συριανών λουκουμιών, προσφέροντας μια λεπτομερή συνταγή με υλικά όπως ζάχαρη, νερό, κορν φλάουρ και κρεμόριο, καθώς και προαιρετικά αρώματα και ξηροκάρπια. Η...

Πατατάτο Αμοργού (αυθεντικό κατσικάκι με πατάτες)

Το άρθρο παρουσιάζει την παραδοσιακή συνταγή "Πατατάτο Αμοργού", ένα πιάτο με κατσικάκι ή αρνάκι και πατάτες, μαγειρεμένο με ελαιόλαδο, κρεμμύδια, σκόρδο, λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και δάφνη. Αρχικά,...

Σαντορινιοί Ντοματοκεφτέδες

Οι Σαντορινιοί ντοματοκεφτέδες είναι ένας παραδοσιακός ελληνικός μεζές που συνδυάζει ντομάτες, μυρωδικά και, προαιρετικά, φέτα για μια νόστιμη και αρωματική γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει απλά υλικά όπως ώριμες ντομάτες,...

Σαβόρο Πάρου

Το άρθρο περιγράφει τη συνταγή για το παραδοσιακό πιάτο "Σαβόρο Πάρου", το οποίο περιλαμβάνει τηγανητά μικρά ψάρια, όπως σκορπιδάκια ή μπαρμπούνια, που αλευρώνονται και τηγανίζονται μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη...

Τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό τυρί με μέλι και σουσάμι θυμαριού, χρησιμοποιώντας τοπικά ημίσκληρα τυριά, όπως της Νάξου ή μαστέλο. Το τυρί κόβεται σε φέτες, πανάρεται με...

Πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης

Η πικάντικη τυροκαυτερή με κοπανιστή Μυκόνου και πιπεριές Φλωρίνης είναι μια γευστική αλοιφή που συνδυάζει την έντονη γεύση της κοπανιστής με τη φέτα ή ξινομυζήθρα για πιο ελαφριά αίσθηση....

Παραδοσιακή Φολεγάνδρου Σαλάτα

Η παραδοσιακή σαλάτα της Φολεγάνδρου αποτελείται από φρέσκα υλικά όπως ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά και ελιές, συνδυασμένα με τοπική ξινομυζήθρα ή φέτα. Περιλαμβάνει επίσης κρίθινα παξιμάδια ή...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ