Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για ένα υγιεινό και γευστικό επιδόρπιο που συνδυάζει γιαούρτι με γλυκιά μαρμελάδα καρότου και τραγανά δημητριακά. Αρχικά, το καρότο τρίβεται και μαγειρεύεται με μέλι, νερό, κανέλα και τζίντζερ μέχρι να πήξει.
Στη συνέχεια, σε ένα βαζάκι, τοποθετούνται στρώσεις από γιαούρτι, γκρανόλα, ξηρούς καρπούς και σμέουρα, με την μαρμελάδα καρότου να ολοκληρώνει τη σύνθεση. Το αποτέλεσμα είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο γεύμα ή σνακ.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
1 µεγάλο καρότο
½ φλ. νερό
2 κουταλιές γεµάτες µέλι
¼ κουταλάκι κανέλα αλεσµένη
2 πρέζες τζίντζερ σε σκόνη
3 κουταλιές γκρανόλα
4 κουταλιές γεµάτες γιαούρτι
1 κουταλιά ξηρούς καρπούς αρεσκείας σας
1 κουταλιά σµέουρα (raspberries)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε το καρότο και το τρίβετε στο λεπτό σηµείο του τρίφτη. Το µεταφέρετε σε µια µικρή κατσαρόλα βάζετε, σε µέτρια φωτιά. Μόλις το καρότο ζεσταθεί καλά ρίχνετε µέσα το µέλι, το νερό, την κανέλα και το τζίντζερ. Ανακατεύετε καλά και µόλις κοχλάσει το µίγµα χαµηλώνετε τη φωτιά. Ψήνετε µέχρι να τελειώσει το νερό και πήξει. Αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα χαµηλό βαζάκι βάζετε το γιαούρτι, την γκρανόλα, τους ξηρούς καρπούς, τα raspberries και τέλος την κρύα µαρµελάδα του καρότου.