Γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για γευστικό χοιρινό μπέικον σε Bao Buns, συνδυάζοντας ασιατικές γεύσεις με το μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’ και σος τεριγιάκι. Το μπέικον σοτάρεται αρχικά για να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ψήνεται σε ζωμό κοτόπουλου στο φούρνο μέχρι να γίνει μαλακό και ζουμερό.

Το πιάτο ολοκληρώνεται με το καραμέλωμα της σάλτσας και σερβίρεται σε αφράτα Bao Buns, γεμισμένα με φρέσκα λαχανικά όπως καρότο, αγγούρι και κρεμμυδάκια. Η συνταγή προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία που συνδυάζει την πλούσια γεύση του μπέικον με τα δροσερά λαχανικά.

Διαβάστε παρακάτω

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό μπέικον σε χοντρές φέτες

1 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’

3 κουταλιές ελαιόλαδο

150 ml Takahiro Gluten Free Teriyaki Sauce

400 ml ζωμό κοτόπουλου

Μια συσκευασία Takahiro Hirata Bao Buns

2 καρότα σε μπαστουνάκια

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε μπαστουνάκια

2 αγγουράκια σε μπαστουνάκια

Εκτέλεση:

Παίρνετε ένα ταψί φούρνου που να χωρά το κρέας σε μια στρώση. Βάζετε στο ταψί το ελαιόλαδο και το τοποθετείτε στην εστία σε δυνατή φωτιά. Εναλλακτικά κάνετε τη διαδικασία αυτή σε τηγάνι και μεταφέρετε μετά στο ταψί.

Πασπαλίζετε το μπέικον με τη σκόνη μπαχαρικών ‘Chinese 5 Spice’. Σοτάρετε τις φέτες μπέικον στο ταψί (ή τηγάνι) να πάρουν χρώμα και στις δύο πλευρές. Περιχύνετε με τη σος τεριγιάκι και το ζωμό. Βεβαιωθείτε ότι το κρέας είναι μόλις σκεπασμένο με τα ζουμιά.

Σκεπάζετε το ταψί ερμητικά με αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε στους 175°C στον αέρα για 90-100 λεπτά μέχρι το κρέας να είναι πολύ μαλακό. Μέχρι αυτό το στάδιο, μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό μέχρι 24 ώρες πριν.

Ξεσκεπάζετε το ταψί και το βάζετε στην εστία σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Βράζετε ξεσκέπαστο το φαγητό, γυρίζοντας το μπέικον μέχρι η σάλτσα του φαγητού να αρχίσει να πήζει και να καραμελώνει.

Ξανίζετε το κρέας με ένα πιρούνι και το ανακατεύετε με τα ζουμιά του ταψιού. Ψήνετε τα Bao Buns στον ατμό για 3 λεπτά περίπου. Τα ανοίγετε και γεμίζετε με αρωματικό μπέικον, αγγουράκι, καρότο και κρεμμυδάκια. Σερβίρετε αμέσως.

Συνοπτικά

  • Η συνταγή συνδυάζει χοιρινό μπέικον με ασιατικές γεύσεις και σος τεριγιάκι σε Bao Buns.
  • Το μπέικον σοτάρεται και ψήνεται σε ζωμό κοτόπουλου για να γίνει μαλακό και ζουμερό.
  • Το πιάτο ολοκληρώνεται με καραμέλωμα της σάλτσας και σερβίρεται με φρέσκα λαχανικά.
  • Αποτελεί μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει πλούσιο μπέικον με δροσερά λαχανικά.
Διαβάστε επίσης

Burrata µε τρούφα, προσούτο και τομάτες

Το άρθρο περιγράφει μια απλή αλλά γευστική συνταγή για Burrata με τρούφα, προσούτο και τομάτες. Απαιτεί τρεις μπάλες τυρί Burrata, κομμάτια προσούτο, ντομάτες, φρέσκια ρόκα, λάδι και κομμάτια τρούφας,...

Καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για καραμελένιο παγωμένο τσιζκέικ, που συνδυάζει καραμελωμένα καρύδια, τυρί κρέμα, και θρυμματισμένα μπισκότα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το καραμέλωμα των καρυδιών και την ανάμειξη τους...

Σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο

Η σαλάτα μαρουλιού με γλυκό χαρουπόμελο είναι μια φρέσκια και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει απλά υλικά όπως πράσινο μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο και αχλάδια, τα οποία αρωματίζονται με μια...

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025

Το κορυφαίο φαγητό παγκοσμίως για το 2025, σύμφωνα με το TasteAtlas, είναι η Lechona, ένα παραδοσιακό κολομβιανό πιάτο με ψητό χοιρινό γεμιστό με ρύζι, αρακά και βότανα, που κέρδισε...

3+1 κόλπα για τέλειες τραγανές πατάτες τηγανητές

Οι τέλειες τραγανές τηγανητές πατάτες απαιτούν σωστή τεχνική και όχι τύχη. Ξεκινάμε με την επιλογή πατατών πλούσιων σε άμυλο, όπως οι κυπριακές, οι russet ή οι agria. Αφού καθαριστούν...

Μαρούλι ή ρόκα στη σαλάτα μου; Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Το άρθρο συγκρίνει το μαρούλι και τη ρόκα ως συστατικά για σαλάτες, τονίζοντας ότι η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις στη γεύση και τις διατροφικές ανάγκες. Η ρόκα υπερέχει...

Στικ χαλούμι ψητό με ντομάτα σάλτσα

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για ψητό χαλούμι με σάλτσα ντομάτας. Τα στικ χαλουμιού αλείφονται με ελαιόλαδο και ψήνονται μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και τραγανή...

Σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό

Το άρθρο παρουσιάζει μια φρέσκια και γευστική συνταγή για σαλάτα με καραμελωμένο χαλούμι, κόκκινα σταφύλια και φρέσκο μαϊντανό. Η συνταγή περιλαμβάνει ψήσιμο του χαλουμιού σε αντικολλητικό τηγάνι για να...

Κολοκυθάκια ογκρατέν με χαλούμι και άρωμα δυόσμου

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για κολοκυθάκια ογκρατέν με χαλούμι και άρωμα δυόσμου, ιδανική για ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα. Τα κύρια υλικά περιλαμβάνουν κολοκύθια, κρεμμύδι, σκόρδο, χαλούμι, αυγά,...

Χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για χαλούμι με τραγανή κρούστα, μέλι και σουσάμι. Χρησιμοποιούνται υλικά όπως χαλούμι, μπύρα, αλεύρι, ξηρός δυόσμος και ηλιέλαιο. Το χαλούμι κόβεται σε κομμάτια, βουτάται σε...

Γεύση Καλοκαιριού: Ο απόλυτος καλοκαιρινός οδηγός-έκδοση

Το περιοδικό Taste παρουσιάζει μια ειδική καλοκαιρινή ψηφιακή έκδοση, λειτουργώντας ως οδηγός διασκέδασης για το νησί, με 100 προτεινόμενες διευθύνσεις και επιλογές ψυχαγωγίας. Περιλαμβάνει τα καλύτερα εστιατόρια βραβευμένα με...

Γευστική αστακομακαρονάδα

Η αστακομακαρονάδα είναι ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά, προτιμότερα λιγκουίνι, με αστακό και μια αρωματική σάλτσα ντομάτας. Για την παρασκευή της, βράζουμε τα ζυμαρικά και τον αστακό ξεχωριστά, ενώ...

Μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για μακαρόνια με κιμά από κοτόπουλο, περιγράφοντας λεπτομερώς τα υλικά και τη διαδικασία μαγειρέματος. Για τον κιμά, χρησιμοποιείται ελαιόλαδο, κρεμμύδι, κιμάς κοτόπουλου, άσπρο κρασί,...

Γεωγραφικό κέικ με διπλή σοκολάτα

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γευστικό κέικ με διπλή σοκολάτα, που συνδυάζει λευκή και μαύρη σοκολάτα. Αρχικά, προετοιμάζουμε τα υλικά, συμπεριλαμβανομένων του αλευριού, του μπέικιν πάουντερ και...

Γλυκό crumble με βρώμη και ζουμερά κεράσια

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ένα γλυκό crumble με βρώμη και ζουμερά κεράσια. Αρχικά, ετοιμάζετε μια βάση από κεράσια, ζάχαρη, νερό και ξύσμα λεμονιού, που μαγειρεύεται σε μέτρια...

Τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί

Το άρθρο παρουσιάζει μια συνταγή για τορτελίνι με πορτσίνι και σάλτσα από κόκκινο κρασί. Αρχικά, τα τορτελίνι βράζονται και τα μανιτάρια πορτσίνι ενυδατώνονται. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι, σοτάρεται σκόρδο...

Τηγανητό μπράουνι

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για τηγανητό μπράουνι, η οποία συνδυάζει πλούσια υλικά όπως βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, εκχύλισμα βανίλιας, αλεύρι, κακάο, νέσκαφε και λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος. Η διαδικασία περιλαμβάνει...

Παραδοσιακό ισπανικό ρύζι με κοτόπουλο (Arroz Con Pollo)

Το άρθρο παρουσιάζει τη συνταγή για το παραδοσιακό ισπανικό πιάτο "Arroz Con Pollo", δηλαδή ρύζι με κοτόπουλο. Η συνταγή περιλαμβάνει υλικά όπως κοτόπουλο, ρύζι Καρολίνα, ζωμό κότας, ντομάτα, πιπεριές...

Λαχταριστά καναπεδάκια σολομού

Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γευστική συνταγή για καναπεδάκια σολομού, ιδανική για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Με καπνιστό σολομό και πατέ σολομού, η συνταγή συνδυάζει τυρί κρέμα, βούτυρο, λεμόνι,...

Ζουμερό κέικ σοκολάτας

Το άρθρο περιγράφει μια συνταγή για ζουμερό κέικ σοκολάτας, περιλαμβάνοντας τα απαραίτητα συστατικά και τα βήματα παρασκευής. Για το κέικ χρειάζεστε βασικά υλικά όπως βούτυρο, αλεύρι, κακάο, ζάχαρη και...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ