Η αστακομακαρονάδα είναι ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει ζυμαρικά, προτιμότερα λιγκουίνι, με αστακό και μια αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Για την παρασκευή της, βράζουμε τα ζυμαρικά και τον αστακό ξεχωριστά, ενώ σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε ψιλοκομμένες ντομάτες, ζωμό κότας, πάπρικα, βασιλικό και αλατοπίπερο.
Αφού σιγοβράσει η σάλτσα, προσθέτουμε τα μακαρόνια, τον αστακό και άνηθο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Διαβάστε παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (προτιμήστε λιγκουίνι)
1 κιλό αστακό
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
20γρ. κρεμμύδι
½ κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κύβο ζωμό κότας
1 κουταλάκι πάπρικα
1 κουταλάκι άνηθο
10 φύλλα φρέσκου βασιλικού
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά σε κοχλαστό αλατισμένο νερό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε κοχλαστό νερό και βράζετε τον αστακό για 8 λεπτά.
Βάζετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι.
Ακολούθως, βάζετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ζωμό, την πάπρικα, τα φύλλα βασιλικού και αλατοπιπερώνετε.
Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει.
Όταν δέσει ανακατεύετε μέσα τα μακαρόνια, τον αστακό και τον άνηθο.
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Συνοπτικά
- Η αστακομακαρονάδα συνδυάζει λιγκουίνι με αστακό και αρωματική σάλτσα ντομάτας.
- Τα ζυμαρικά και ο αστακός βράζονται ξεχωριστά πριν συνδυαστούν με τη σάλτσα.
- Η σάλτσα περιλαμβάνει σοταρισμένο κρεμμύδι, ντομάτες, ζωμό κότας, πάπρικα και βασιλικό.
- Στο τέλος, προστίθενται άνηθος και τα υπόλοιπα υλικά για το σερβίρισμα.